Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2011

Av Pink Ozzy - 16 augusti 2011 11:45

En kille fick 9 år för att had dödade sin f d lärare på ett grymt sätt. Jag kan acceptera domen om det blir 9 och och inte att han kommer ut efter 6. Men då ska han efter 9 år gått i skola minst 4 timmar per dag och arbetat minst 4 timmar per dag. Utbildningen bör bestå av mänskliga värderingar, svenska, matte, historia och sammhällskunskap. Förutom det även valfria ämnen anpassade till ett liv utanför murarna. Arbetet ska bestå i något personen i fråga kan ha nytta av i ett senare hederligt liv. 

Visar personen ingen ånger eller bättring under dessa år ska han inte ut efter 9 år heller. Då är det bättre han blir kvar innanför murarna och man lägger mer krut på de som verkligen vill sona sitt brott och  skärpa till sig. 

Det djävliga är att två medhjälpare bara fick kortare straff. De var ju delaktig i mordet de också. Sorgligt.  


ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 augusti 2011 11:30

Själv har jag aldrig ägt en mink, död eller levande. Är i princip emot pälsbeklädnader för utseendes skull, men kan acceptera dessa i de fall de bärs av t ex Eskimoer. D v s folk som sjuter vilda djur för matens och beklädnadens skull. 

Att stoppa en massa minkar och andra djur i burar för att någon vill ha en snygg minkkappa är för mig helt främmande. Ära åt alla de som har råd att köpa en hel drös med pälskappor men avstår för att de anser det inte vara värdig.

Så det var min inställning kring själva hanteringen.

Nu till motståndarna. Hör på nyheterna att vissa grupper har skrivit brev till minkfarmare med dödshot. Vad är det för djävla larv?  Vilka ska få brev nästa gång? Bönder för att de håller kor? 

Detsamma gäller de som släpper ut minkar nattetid. Dessa minkar dör i regel en plågsam död. I värsta fall hinner de döda eller skada några höns eller andra djur dessförinnan.

VAD FAN HÅLLER NI PÅ MED?

Som jag ser det är det bara snorungar utan hjärna som vill djävlas med folk. Vi har en demokratisk process i detta land som vi ska vara djävligt tacksam för att vi har. Följ den och agera därefter. Minkfarmare följer i de flesta fall de lagar och förordningar  som finns och då ska också ni göra det. ALLT ANNAT ÄR FEL, FEL, FEL.

Så ni inte missförstår så håller jag helt med att vi inte bör ha minkfarmer i Sverige, men de ska då tas bort via lagstiftning, inte genom vandalers försorg.  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 15 augusti 2011 12:00

Såg du matchen Malmö - Milan igår? Nåja, match och match. Mest lite träningslir från Milans sida. Zlatan förtog sig inte heller direkt. Men skit i matchen för en stund. Det är zlatan jag tänkte skriva om igen. Han glömmer i varje fall inte sina rötter. Först så fixar han en match mot Malmö och sen kommer han in leendes med sitt bredaste leende när han får tiffon på Malmöklackens läktare. 

Efteråt var han så ödmjuk och talade om att han bara gick runt och myste.  Det är Zlatan. En kille som vet var han hör hemma och vilka som är hans riktiga vänner. Hans fans.

Lycka till Zlatan och gör många mål och målpass under säsongen som kommer.  

Av Pink Ozzy - 11 augusti 2011 11:44

Jag har ett jätteträd med körsbär som ingen tycks vilka ta som jag skrev om tidigare. Men igår kom det tre sm tjejer, en svensk, en mörk ( trligen Afrika ) och en med huckle ( troligen muslim). De ringde på och frågade om de fick ta några körsbär. 
Du skulle sett deras ögon när jag sa:

- Visst, ät så mycket ni bara orkar och ta gärna med er några hem också.

- OK, tack så mycket, sa en av flickorna och sprank till trädet. 

Ibland känner man sig lite glad över att ha gjort några andra glada. Det är nog jag i ett nötskal tror jag. 

Av Pink Ozzy - 10 augusti 2011 10:08

För det mesta så går blogginläggen bara tyst förbi. Inga kommentarer och inte ens någon som lyfter ett ögonbryn. Jag blev dock ganska förvånad att ingen kommenterade mitt inlägg om krig och svält från igår. Jag trodde att det nu skulle komma en hel drös med arga kommentarer. Men icke. Så jag kanske har rätt i det jag skrev och ingen ville säga emot. Vi "vita" och rika ÄR kanske just så cyniska som jag beskrev det. Då kanske det är skönt att man passerat zenit och slipper vara med om det som kommer att hända om kanske 20-30 år när svälten även drabbar dom som idag klarar sig. DÅ kanske det blir ett annat ljud i skällan. Ett litet minimalt förspel ser man redan nu i London. Det kommer att bli vardag i framtiden. Tyvärr. 

Av Pink Ozzy - 10 augusti 2011 09:58

Man kan säga vad man vill om både Zlatan och Henke, men spela fotboll kan dom. Zlatan har gjort mål i nästan varenda match inför säsongsupptakten och ägt matcher. 

Igår spelade Celtic oldboys mot Manchester Uniteds oldboys. I Celtic´s laguppställning fanns Henke Larsson, 39 år.  Han kom in när det stod 0-2 och såg själv till att det blev 3-2 via ett hattrick. Slutresultatet skrevs sedan till 5-2. Imponerande av den killen att fortfarande spela på den nivån. Tidigare var Henke kung av Celtic. Nu måste han vara kejsaren ac Celtic. Ingen kommer inom lång tid kunna bli en mer aktad fotbollsspelare i Celtic än han. 

Vad skiljer då Zlatan och Henke åt?

Ja, Zlatan väger ju lite mer och är längre, men kilo för kilo (som man säger i boxning är de nog ganska likvärdiga. Både är också 110% hängivna till sporten, vilket krävs för att nå den absoluta toppen. Det räcker inte med 99%. Det är max och lite till, och det klarar bara ett fåtal.

Nej, jag tror att det enda skom skiljer dom åt är humöret och sinnelaget. Henke den oftast lugne och Zlatan som nästan aldrig är nöjd och ofta grinig på plan. Men skulle Henke blivit lite bättre om han hade Zlatans sinnelag, eller skulle Zlatan bli bättre om han lugnade ner sig? Troligen inte. Jag tror att det är den totala kombinationen av muskler, spelsinne och temerament i rätt dos som gör dessa så unika i svensk fotboll.

Sen kanske någon säger att de bara har tur som står framför mål och tofflar in pytsarna. Nåja, men det krävs en massa skicklighet för att ha sån tur. 

Av Pink Ozzy - 9 augusti 2011 13:09

Hörde för någon dag sedan att om vi konsumerar i den takt vi gör nu måste vi ha två jordglobar för att producera allt vi konsumerar. Så, för att de rika i världen ( däri måste jag räka både dig och mig ) ska kunna äta och leva gott så bara måste det finnas krig och svält i världen. Det är helt sjukt men troligen sant. Vad är alternativen?

Jo, det finns alternativ, men det vill inte de riktigt rika gå med på.

  • Tänk om vi hade ett inkomsttak som alla länder kunde enas om. överskottet beskattades till 100% och användes till miljövård, lantbruk, energiframställning ( ej fossil eller kärnkraft ).  
  • Tänk om alla hade en viss mängd el per hushåll och fick betala enormt mycket för det de förbrukar därutöver. Det skulle innebära att varje hushåll fick hushålla med användning av samtliga apparater som på ett eller annat sätt har med media att göra. Det skulle innebära att folk fick sänka värmen någon grad och inte sprang omkring hemma i 23-24 grader. Det skulle innebära mindre av t ex fåninga handduksvärmare i duschen och fjantig julbelysning.
  • Tänk om man reducerade färdigproducerat mat eller straffbeskattade det. Då skulle folk gå över till mer naturligt produverade matvaror och ungarna förstå att fisk inte är en avlång pinne med ströbröd. 
  • Tänk om man inföde en miljödeklaration varje år där man fick ange vad som slängdes i soporna, miljöstationer resp. kompost samt hur mycket el och vatten man förbrukade. Detta skulle ge en viss maxpoäng som där poäng utöver det beskatades. 

Tänk om man skulle vara så drastisk som jag beskriver här ovan så skulle vi kanske klara oss med en glob ändå. Men tyvärr är det en utopi och därför behöver vi både svält och krig. Sorgligt men sant. 


Av Pink Ozzy - 6 augusti 2011 13:20

Nu har Allsången på Skansen polisanmälts. Rätt eller fel? Saken är den att Grotesko med Henrik Dorsin i spetsen framförde sketchen ”Bögarnas fel” och den har nu anmälts och utredning ska inledas för hets mot folkgrupp.

Michael Lindgren som är medlem i humorkollektivet Grotesco säger till Aftonbladet:


– Antingen så har han inte begripit numret, eller om det är så att han saknar humor. Den normalbegåvade kan knappast missförstå var udden ligger.


OK, jag såg detta nummer och tyckte också att de gick lite för långt när de bl a sjöng:

Kriget i Afghanistan
– bögarnas fel
Diktaturen i Iran
– bögarnas fel
Och jordskalv, översvämningar och allt annat hemskt
Att Vin & Sprit och Saab och Volvo inte ens är svenskt
Ja, det är bögarnas fel
– bögarnas fel 

Nog förstod jag att de inte menade allvar. MEN, allsången är ett familjeprogram med många tittare under 18 år. Vad etsar sig fast i deras hjärnor när de får höra det? Vad tar extremhögern med sig hem för att sjunga vid nästa fest? Det borde rimligen vara denna frågeställning som man ska titta närmare på nu.  

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se