Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Det är bra med krig och svält i världen.

Av Pink Ozzy - 9 augusti 2011 13:09

Hörde för någon dag sedan att om vi konsumerar i den takt vi gör nu måste vi ha två jordglobar för att producera allt vi konsumerar. Så, för att de rika i världen ( däri måste jag räka både dig och mig ) ska kunna äta och leva gott så bara måste det finnas krig och svält i världen. Det är helt sjukt men troligen sant. Vad är alternativen?

Jo, det finns alternativ, men det vill inte de riktigt rika gå med på.

  • Tänk om vi hade ett inkomsttak som alla länder kunde enas om. överskottet beskattades till 100% och användes till miljövård, lantbruk, energiframställning ( ej fossil eller kärnkraft ).  
  • Tänk om alla hade en viss mängd el per hushåll och fick betala enormt mycket för det de förbrukar därutöver. Det skulle innebära att varje hushåll fick hushålla med användning av samtliga apparater som på ett eller annat sätt har med media att göra. Det skulle innebära att folk fick sänka värmen någon grad och inte sprang omkring hemma i 23-24 grader. Det skulle innebära mindre av t ex fåninga handduksvärmare i duschen och fjantig julbelysning.
  • Tänk om man reducerade färdigproducerat mat eller straffbeskattade det. Då skulle folk gå över till mer naturligt produverade matvaror och ungarna förstå att fisk inte är en avlång pinne med ströbröd. 
  • Tänk om man inföde en miljödeklaration varje år där man fick ange vad som slängdes i soporna, miljöstationer resp. kompost samt hur mycket el och vatten man förbrukade. Detta skulle ge en viss maxpoäng som där poäng utöver det beskatades. 

Tänk om man skulle vara så drastisk som jag beskriver här ovan så skulle vi kanske klara oss med en glob ändå. Men tyvärr är det en utopi och därför behöver vi både svält och krig. Sorgligt men sant. 


 
 
Gubbfan

Gubbfan

10 augusti 2011 19:56

Du klagar på att man inte kommenterar dig i detta inlägg.
Tja du har ju gjort en helt klar analys av situationen, så vad skall man kommentera egentligen.
Det är så eländigt med solidariteten människor emellan. Affärer och makt är visst viktigare än några liv. En kvällstidnig gör stora rubriker av att vi sänder en timlön till läkare utan gränser. En sketen timlön! Vår fina regering sänder en nådaslant av biståndsbudgeten till de svältande i Afrika samtidigt som man minskar biståndsbudgeten med en miljard. Att sänka skatterna till fromma för de besuttna i vårt land är viktigare.

Tja, man blundar för verkligheten och tänker som gamle Ludvig den fjortonde i Frankrike:
Ápres moi la deluge. (Hoppas att jag stavade rätt, min franska var dålig i skolan.)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

11 augusti 2011 11:43

Ja det är tyvärr som du skriver. Människan har ett djävla habegär. Jag var dessutom sämre i franska än du och fattade inte vad Ludde sa.
Vad det gäller att sänka skatterna för de besuttna så är USA ett drömexempel. Trots att landet håller på att gå ner sig totalt så vill man inte höja de låga skatterna som USA har. Skamligt!

 
Gubbfan

Gubbfan

16 augusti 2011 20:57

Efter mig syndafloden!
Snälle vän. Det gäller att svänga sig med fina uttryck, gärna latinska namn på växter, läsa resentioner av böcker och filmer i tidningar och så där i förbigående slänga ut något som gör att folk tror att man är en sådan där lärd en.
Men för guds skull inte ge sig in i något längre samtal. Man får inte bli avslöjad att man är totalt tom mellan öronen.
Sköter man sina kort väl kan folk tro att man är en sådan där intellektuell (hur sjutton stavar man till det?)

:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

17 augusti 2011 09:35

Aha, var det det du skrev: Själv tröttnade jag snabbt på franskan. En av orsakerna var faktiskt att fröken ( nåja, den äldre damen) frågade en tjej om hon tyckte om mig. Det var inte för att hon ville veta, utan bara en del i undervisningen. Tjejen, som i sig inte var min typ, sa "nej". Jag var dock en riktigt tjejtjusare på den tiden och tog illa vid mig. Tänker på det fortfarande. Långt senare fick jag dock veta att hon var flata, vilket då förlät hennes nekande. Numera "umgås" vi via "Stayfriends". Jag slutade för övrigt med franskan och övergick till tyskan där jag även hittade min nuvarande fru. Tänk så konstiga vägar saker och ting kan få.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 11:16

Stockholms landshövding har tydligen en mycket dålig ledarstil och arbetsmetoder. Vore nog bättre för regeringen att byta ut henne till en mer folklig ledare.  Det går inte att ha en dokmatisk landshövding som kör efter egna regler.  Jag har pers...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:29

Det har precis varit en omröstning om juridisk könstillhörighet i riksdagen. Som det oftast är så har en del personer inom ett parti olika åsikter men röstar som partitionen vill. Men det är ju helt fel. Man är inröstat av sina väljare på sina egna f...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:01

En kvinna har anmält sin man för våld. Rättegången skulle ha hållits för några veckor sedan, men kvinnan dök aldrig upp. Nu, 3 veckor senare har hon hittats död. Hennes man har mördat henne.  Hur sjuk går man bli? Varför har vi ingen lag som gör de...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards