Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 22 februari 2011 10:49

Jag vet inte vad det är, men jag blir som ett barn inför julafton varje år det närmar sig bokrean. Som jag skrev om tidigare har jag bokat en del böcker redan. Resten köper jag i morgon. Jag ställer klockan på 5,20 och åker då till bokrean. De öppnar klockan 6 och jag har laddat upp men en lång lista som ska inhandlas. Så en tid framöver ska jag minimera mitt datoranvändande och  istället läsa. Det ska bli skönt det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 22 februari 2011 10:26

Jag satte in ett inlägg i vår lokaltidning för ca 1-2 år sedan där jag ifrågasatte att det kommunala vatten och elnätet skulle flyttas till ett eget bolag ( SEVAB ) för att på så vis få ner kostnaderna. Samtidigt fick ansvariga tjänstemän följa med till det nya bolaget. Tjänstemän som inte kunde hålla i börsen skulle nu flyttas till ett annat företag, få utökade befogenheter och makt. Bara det är ju uppslag till en såpa.

Men så gör man i en kommun med mycket svågerpolitik.

Nu ser vi resultatet. Invånarna har MYCKET höga el och vattenkostnader vilket medfört att många flyttat sina elavtal från SEVAB. Vattenräkningarna är dock alla tvingade att betala eftersom alternativ saknas. Man har dragit en vattenledning från Stockholm som har kostat betydligt mer än kalkyl. Känner någon igen detta? Ett vatten som för övrigt är betydligt sämre än det vi tidigare hade.

Beslutsfattare och tjänstemän har tydligen även fått obegränsat attesträtt vilket innebär att de har kunnat attestera dyra fakturor utan att någon högre chef har kontrollerat det hela. Man har även frångått LOU ( lagen om offentlig upphandling ).

Detta är skandal att detta får fortgå utan att något görs åt saken utan man förväntar sig att kommuninnevånarna snällt ska betala kalaset.

Speciellt dyrt blev det för de som anslutit sig till Strängnäs stadsnät till en kostnad av 10.000:- för att bl a få tillgång till internet. Den affären sköttes så illa av SEVAB att teleoperatören drog sig ur och många blev 10.000:- samt e-postadresser fattigare.

Och vad händer då på SEVAB? Ingenting. Det bara rullar på i gamla spår i s f att låta huvuden rulla i ett av Sveriges sämst skötta bolag.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 22 februari 2011 10:18

Läser att de största elbolagen har en vinst per anställd på ca 3,5 miljoner !

För den oinvigde så kan jag berätta följande. När jag arbetade som inköpare köpte jag mycket av verkstadsindustrin som ska vara ryggraden i den svenska ekonomin. Dessa företag ville jag helst att de omsatte minst 1 miljon/anställd, även om inte alla kom upp i detta. Resultatet var i de flesta fall UNDER 10%, d v s de tjänade i regel mindre än 100.000:- per anställd. Detta kan du ställa mot de 3,5 miljoner som elbilagen tjänar per anställd.

Så varför straffbeskattas in dessa? Ska kanske sägas att jag inte har något emot höga vinster i företagen så länge de återinvesteras. Men i ett bokslut brukar man dra vinsten EFTER investeringar, vilket m a o innebär att det är skitsnack när elbolagen säger att de måste tjäna så mycket för att investera i nya energikällor.

Nej, lägg på dom en skatt på 90% och se till att de inte kan flytta pengarna utomlands. DÅ kanske vi får elkostnader som är berättigade.

Av Pink Ozzy - 21 februari 2011 15:12

Jaha, då har jag varit på gymmet   igen. Jobbigt   på ditvägen, men enormt skönt på väg hem. Nyduschad och fin.   . Så resten av den här dagen blir inte så mycket gjort mer.

Jo, måste berätta att jag har satt årets första frön    , Det blev lite blommor, grönkål, paprika och en hel drös med tomater. Så nu väntar jag bara på solen. 

Av Pink Ozzy - 21 februari 2011 09:57

Vi anser oss ha en rättighet att t ex twittra och blogga. Något som långt ifrån alla är förunnat. Med detta följer dock också med en del skyldigheter som jag ser det.  Att belysa saker och ting som man anser vara fel är helt OK och kan enkelt bestridas genom en kommentar. Men att kalla folk för vad som helst är INTE OK i mina ögon.

Läste nyss en blogg som jag inte kommer att länka till där man kallar Beatrice Ask för:


          Ett riktigt svin

          Okunnig

          Elak

          Ointelligent

          Kriminellt oengagerad

          Helt dum i huvudet


När man skriver på detta sätt har man i mina ögon tappat all respekt och absolut mitt intresse för att engagera mig  bloggens innehåll. Jag tillhög, so du vet INTE  Alliansens vänner utan tvärtom. Trots det kan jag inte acceptera att man i en demokrati använder ovanstående ordval om en, trots allt, folkvald politiker. Ofta använder just denne bloggare sig av ”klipp och klistra”-metoden, vilket innebär att han stjäl rätt av vad andra skrivit och gärna lägger till ovanstående svordomar. Detta för att han inte med egna ord kan beskriva det hela och för att på något sätt tro sig rättfärdiga sitt beteende. Använder man detta ordval sällar man sig till de i samhället som inte kräver respekt.  Fy fan för sådana bloggar!

Av Pink Ozzy - 21 februari 2011 09:22

Nu är det dags för oss att öppna ögonen för ”den nya världen”.  Det vill säga norra Afrikas politiska karta håller på att ritas om. Vi som sitter här uppe i vår trygga iskalla Nord tycker dock att det hela är ganska avlägset. Men det som sker är mycket bra. Äntligen får vi veta hur det ligger till i dessa länder. Själv tillhör jag dom som bara vetat att Libyen har en sjuk envåldshärskare vid namn Gadaffi. I övrigt så har jag inte funderat så mycket på hur folket har det i dessa länder.

Men nu är det dags att vakna. Inte bara för mig, utan för i stort sätt hela Europa. Våra närmaste grannar kommer framöver inte att vara ”trygga” diktatorer utan förhoppningsvis demokratier. Men förhoppningarna kan också grusas av nya regimer som inte tillåter fria val och ett fritt tänkande. Förhoppningarna kan även grusas av nya religiösa regimer som precis som diktatorer inte tillåter människan att tycka och tänka vad den vill.

Hur ska det gå för länder som Tunisien, Egypten, Libyen, Bahrain, Jemen m fl? Kommer de att få livsdugliga folkvalda regeringar som kan utveckla länderna, eller blir det bara nya krigsherrar som tar makten och bli envåldshärskare i 40 år till?

Det som jag direkt tycker är tragiskt är alla de som nu, i ett desperat försök att ”rädda” landet, skjuts av regeringstrogna soldater.  Det enda man gör är att skjuta ner vanligt folk och skjuta upp det oundvikliga några dagar.

Då frågar man sig: Vad gör Bildt ( se separat inlägg )??????

Av Pink Ozzy - 21 februari 2011 09:14

Bildt tycks enligt mer eller mindre samstämmiga uppgifter spela efter egna regler i utrikesdepartementet. Samordningar med andra departement får stå tillbaka för twitter och bloggar som Bildt hellre ägna sig åt. Ja, förutom eviga resor till diverse länder utan att det tycks ge Sverige någonting. När det dock kärvar till sig, som nu i norra Afrika kommer det inga utspel i media som klart tar avstånd från regimer eller som är för demonstranter. Men det kan vara förståligt eftersom ”min vän också har en vän som också har en vän” vilket gör att Bildt, genom att anklagar en regim utestängs från flera andra.

Utrikesdepartementet är en av de viktigaste vi har och bör således vara ett av naven i en regering. Någon man ber om råd och någon som hela tiden ska komma med nya råd och uppdateringar. Men så är icke fallet med departementet idag.

Verkar mest som om departementet består av en rad föredettingar  av diplomatkåren som här har fått en plats att vila upp sig på innan pensionen.

Av Pink Ozzy - 20 februari 2011 11:50

Snuset är på tapeten igen. Ibland  t o m bokstavligt, men i detta fall menar jag inte så utan det är så att det går trögt för Alliansens svans, d v s Fp, C, Kd. Därför måste de försöka profilera sig, som det så vackert heter. Kristdemokraterna gör det genom att Hägglund nu vill att snuset ska släppas fri i Europa. Varför? Jag har rökt cigaretter och pipa, snusat allt från Röda Lacket till Göteborgs Rappé ( eller vad det nu hette ), jag har t o under flera år tuggat tuggtobak. 

Jag har lyckats ta mig ur skiten. För vad händer? Rökningen gör bl a att du får lungcanser, KOL och andra sjukdomar, Tuggtobak och snus gjorde att jag nu måste borsta min tänder med små "flaskborstar" så tandköttet kan läka och inga tänder ramlar ut. Varför ska det då vara tillåtet? 

Jo, det finns några orsaker:

  • Det ger fina skattepengar ( även om jag tror att det inte uppväger  tror att det uppväger frånvaron p g a sjukdom eller för att folk ideligen måste springa ut för att röka).
  • Det ger fin skattepengar från de tillverkande företagen ( som t ex Swedish Match )som även exporterar.
  • Det ger Kd några extraröster…..tror dom. Jag tror dock inte att Kd´s röstandel höjs bara för att de vill få fritt snus.

Tidigare sa man att restaurangerna skulle gå i KK för att det var förbjudet att röka i dom. Men vad blev resultatet? Fler som besöker platserna. Tyvärr har det dock blivit så att en del ”människor” kissar snuspåsar på de offentliga inrättningarna. Andra försöker att träffa prick på väggar och tak. Sorgligt men sant.

 Nej, satsa alla pengar ni har för att få folk att sluta med tobak. DET vore något att fiska röster med.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se