Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Fredag 30 mars 08:43

Såg ett mycket intressant, tankeväckande och sorgligt program på SVT. Handlade om småflickor som omskära i Tanzania och hur en organisation försöker förhindra detta, som är förbjudet i lag. Många byar och stammar anser dock att det måste sketch det kom fram en fruktansvärd kvinnosyn.
En flicka betingar ett värde av 10-20 kör som ges i hemgift. Är flickan inte omskuren är dock värdet lägre eftersom man då antar att flickan hade möjlighet att njuta av ett samlag och då troligen hade knallat runt en del.
En del flickor t o m dog av ingreppet som utfördes av s k säkrare som fick ca 5 dollar för ?jobbet".
En har dock skaffat sig några hus dit flickorna kan fly och de lämnas inte tillbaka till föräldrarna innan alla har lovat och skrivit på att flickan ska slippa omskärelse. De som utför eländet riskerar 10 års fängelse. Ändå fortsätter de. Inte mycket värde i en flicka i Tanzania tydligen.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Söndag 18 mars 15:02

En mänsklig katastrof håller på att ske. Den sker just nu i I-länderna, men sprider sig som pesten vidare till alla som har minsta möjlighet att skaffa sig förutsättningar för att bli sjuka.
Nej, jag menar in AIDS, knark eller krig. Nej, jag menar mobiler, surfplattor och datorer. För bara en generation sedan sprang skolelever 1 maratonlopp mer än idag. Per år? Per månad? Nej, det är faktiskt per vecka. Istället sitter kidsen med gamnacke och är ute på de (o)sociala medierna.
Ja, jag har hållit på själv även om jag inte tillhör nuvarande generation. Jag har sprungit en mara per vecka. Ville jag snacka med en kompis fick jag gå eller cykla dit. Jag har aldrig blivit curlade till skolan, handboll, simning eller vad det nu var. Man gick, sprang eller cyklade.
Att barnen nu missar minst 4 timmars rörelse per dag kommer att kosta samhället enorma pengar framöver. Ungarna idag vet ju knappt vad ansträngning är för något. Ta valfri klass från mellan eller högstadiet och säg åt dom att springa 5 varv på en löparbana så kommer 25% att gå efter 1 minut. Endast det fåtal som idrottare lite kommer att klara 5 varv som är 2 km. Det är dom som ska arbeta så vi får pension, sjukvård, skola mm framöver. Det blir inte kul. Inte för någon.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Söndag 18 mars 14:43

Varför håller man den väl i både Kina och Ryssland? Alla vet ju ändå utgången. Spelar ju ingen roll vad folk tycker eller röstar på i dessa länder. Resultatet är ju givet på förhand. Solen slocknar innan Putin förlorar ett väl i Ryssland. Har träffat några ryssar genom åren, men aldrig en hederlig. Det är tydligen så i det landet. Man rufflar, ljuger och gör allt för att sko sig själva. Fy fan.

Av Pink Ozzy - Fredag 16 mars 22:47

Vart har vår svenska husmanskost tagit vägen? Åker mån ut i Europa finns mängder av diverse husmanskost att få tag på. Men här i Sverige kan man i bästa fall få en tunnbrödsrulle med räksallad . Var har följande mat tagit vägen?
- Rårakor med fläsk
- Bruna bönor med fläsk/bacon/köttbullar e d?
- Fläsklägg och rotmos
- Lever i många olika former
- Potatis, fläsk och löksås
- Fiskbullar i olika former
- Soppor av 100 slag
- Kalops
- Dillkött
- Kyckling ris och currysås
- Sillbullar

a, det var bara en liten del av alla maträtter som nästan är borta idag. Varför? Det är ju både god och billig mat. Dessutom husmanskost !

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 mars 12:58

En rysk dubbelagent och hans dotter har förgiftas. Enligt uppgift med ett ryskt gift. Nu går den brittiska premiärministern May ut och kastar ut 23 ryssar. Sverige och några andra länder går ut och varnar ryssarna.
Jag undrar bara om det verkligen VAR Ryssland. OM Ryssland gjorde detta var det ju ytterst klantigt att använda ett gift som är ökänd av alla. Betydligt smartare vore det då om en västmakt fixade fram detta ryska giftet och använde det. Då fick man ju död på de man ville döda samt lämnade över skulden till Ryssland. Eftersom idén är rätt smart så vill jag inte så lättvindigt beskylla ryssarna för det.
Men OM det nu är dom bör det ju inte spelas något fotbolls-VM där och inga andra internationella tävlingar heller för den delen . Men först ska vi kanske leta reda på syndaren?

Av Pink Ozzy - Onsdag 14 mars 18:54

Nu har jag tröttnat på Facebook. 99% av det som står är ointressant. En massa digitala vänner som jag knappt eller aldrig träffar. Så nu ska jag reducerar antalet Facebook"vänner? till max 10-20. Har redan plockat bort över 100 och gått ur flera grupper. Grupper som skulle kunna vara seriösa och intressanta, men har blivit en lekstuga för ett antal knäppskalle som ägnar sin tid åt att skriva i helt fel grupper. Vill man skoja och skriva ner en massa skit kan väl bilda en egen grupp och låta seriösa grupper vara ifred.
Många av de s k vänner skriver aldrig, eller bara en massa skit. Tror inte det var grundarnas tanke. Jag tror att tanken var att skriva om sig själv, vardagen mm, men har allt som oftast blivit en lekstuga för töntar.

Av Pink Ozzy - Onsdag 14 mars 18:39

Nu har det blivit lite för mycket. Känns som om jag sitter i nån form av Jättefarmen där alla bara går runt, ljuger, skriver skit på Facebook, o s v. Jag klarar inte det.
Igår ringde jag min s k morsa. Ja, så kallade. Jag ska undersöka möjligheten att få henne annullerad i alla böcker. Men troligen behöver jag då en kvinna som adopterar mig. Jag vet inte. Men jag orkar inte med hennes lögner och lögner på lögner längre. Hon har genom åren ljugit så mycket så hon inte längre vet vad hon sagt, vad som är rätt och vad som är lögn. Så samtalet blev som alla de senaste 30 åren , en katastrof. Jag har nu gett henne så många chanser så jag bara inte orkar mer.
En annan historia skedde igår där en person som också är känd som en stor lögnerska skrev en massa skit om min arbetsplats. Ärligt, jag förstår inte folk som helt öppet ljuger och skriver skit utan att blinka. Och jag som vill att saker ska bli rätt oavsett vad det handlar upp går i taket. Om vi t ex säger att någon på Volvo skulle förgripa sig på en kvinna och hamna i fängelse så går väl inte du ut och säger att folk inte ska köpa en Volvo. Men den här skrivklådedamen skriver just så, fast med en annan arbetsplats. Dessutom påstår hon att en händelse på denna arbetsplats är ett Open case hos polisen. När jag informerar henne om att personen hon anklagar slutade omedelbart och att det är case closed så blir hon förbannad och kallar mig för allt möjligt. Nej, jag accepterar inte det som skedde, men jag accepterar inte heller folk som beter sig på det viset.
Dessa 2 plus några andra mindre saker har gjort min dag till ett helheten. Jag pallar inte mer. Jag är helt slut. Har tagit tredubbla doser lugnande idag utan att det hjälper. Jag vet fån inte vad jag ska ta mig till. HJÄLP !

Av Pink Ozzy - Tisdag 13 mars 09:59

Nu ände det igen på en skola. Mobbning, slagsmål och skitsnack på sociala medier. Sen dröjer det självklart inte länge förrän murvlarna får tag i det hela. Sen kommer de hatiska föräldrarna efter och skyller på SKOLAN ! Har dessa skolhatare hört talas om föräldraansvar nån gång? För ca 20 år sedan hade en lärare ihop det med en tjej. Minns inte om hon var 14 eller 15, men läraren hamnade i fängelse. För bara ett fåtal år var det en assistent som hade diverse mailkonversation med en elev ur högstadiet. När det kom fram så han upp sig. Det var inte åtalbart eller straffbart, men klart olämpligt. Trots detta drar en förälder upp detta varje gång det händer något på skolan. Precis som om det vore legio.
Vad vill jag då säga med detta? Jo, inget blir bättre så länge vi har föräldrar som hela tiden eldar på brasan i s f att lugna ner och i stället uppfostra sina barn. För hur det än är så är det ingen skola vad jag vet som har fött några barn ännu. Dessutom är det väl föräldrar som ska lära barn vad som gäller både hemma och i skolan. Det är ju inte Helle skolan som förser barn med mobiler, olämpliga filmer hemma o s v.

Nej, det är väl mer på sin plats för skolan att säga ? Jaha, man kan ju inte förvänta sig mer med dom föräldrarna". Tänk på det nästa gång ni kastar er över era datorer för att sköta ner er skola. Fundera en stund på hur ni själva var i skolan och hur era barn var/är. Ställer/de ni krav på dom att gå på varje lektion och sköta sig, eller tycker/te ni att det var skolans sak? I s f kan jag säga till er att ni inte har en olämplig skola utan att skolans barn har olämpliga föräldrar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se