Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Måndag 2 jan 10:26

Många har och har haft synpunkter på diverse idrottare genom åren. Men hur är det egentligen. 

  • Skulle Patrik Sjöberg hoppat högre om han inte rökte?
  • Skulle Carolina Klüft varit lika bra om hon hade varit allvarlig och sur under och efter tävlingar?
  • Skulle Zlata har varit bättre om han varit en glad och spralig typ under och efter matcherna?
  • Skulle Ricky Bruch kastat längre om han inte gjort lite halvtokiga saker?
  • Skulle Bolt springa längre om han såg allvarlig ut så fort han beträdde arenan.

Jag tror faktiskt inte det. Jag tror nog att Patriks cigaretter mm var en ventil för honom. För både Carro och Bolt är det viktigt att kunna slappna av ibland för att inte sprängas i sin iver att vara bäst. Zlatan är Zlatan och jag skrattar varje gång han ger svar på korkade journalistfrågor. Dessutom finns det nog inte många som har ett mer charmigt leende än Zlatan när han sätter den sidan till. Och Ricky? Ja, han var bara Ricky. Han hade nog sina demoner han också. 


Men för alla, och då räknar jag med glädje in t ex Wassberg, Stenbark och Borg, gäller att de har fått lite gratis när de föddes. De har fått exakt rätt kropp för just sin idrott, rätt psyke, rätt uppoffringsförmåga att träna så oerhört mycket som de gjort. Allt snack om att de har fått allt gratis för att de var begåvningar räcker inte långt. Ta Stenmark. Hur många åk gjorde han innan sin första FIS-tävling? Och Borg. Hur många slag mot den där garagedörren gjorde han innan han hamnade i rampljuset. Och Zlatan. Hur många timmar har inte han lirat bill innan han hamnade i Malmö? 

Nej alla barn och föräldrar. För det första måste manha lite anlag, för det andra en otrolig träningsvilja. När du är klar med det har du fortfarande långt kvar till att bli världsmästare. 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 30 december 2016 11:12

Läser på bl a Facebook att många vill totalförbjuda nyårsfyrverkerier. Visst, mig stör det inte om de försvann eftersom jag aldrig köper några. Dock finns det folk som tycks ha råd att slänga ut 1000-tals kronor för några sekunders ljussken. Jo, jag tittar gärna, men köper aldrig.
Men nu till hundarna. Många ägare av hundar överför sin egen rädsla på hunden. Hundarna har en så bra näsa att de känner när du är rädd eller orolig genom att du blir av utsöndrar adrenalin. Då blir hunden antigen aggressiv eller rädd.
Men det är med hundar som med barn. "Ägarna" skyller alltid allt på andra. Det ska vara skolan som uppfostrar barnen. Det ska vara skolan som lär ut. Det ska vara förbud för smällare.
Nej, ta ert ansvar om ni skaffar barn eller hund och bry er. Det går att träna bort skotträdda på de flesta hundar. Det går också att köpa lugnande till hunden. Att inte ge en skotträdd hund lugnande medicin är djurplågeri!!!
Förbud ska tillämpas om det går att kontrollera. Är det ingen kontroll är det ju totalt verkningslöst. Se dig omkring hur folk parkerar sina bilar, eller kör i trafiken. Verkar som ingen bryr sig längre där heller, trots lagar och förbud.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 30 december 2016 11:00

Jag bävar inför det faktum att Trump ska tillträda som president för USA. Finns snart bara Merkel kvar av giganterna som för en vettig politik. Men vad ska hon göra om Putin och Trump kör sitt race ihop?
Den som lever får se, men bra kan det aldrig bli.

Av Pink Ozzy - 30 december 2016 10:56

Har nu varit sjuk i snart 3 månader och började se en liten bättring. Nu på bara några dagar är jag dock djupare nere i källaren än på många år. Varför? Nja, det finns väl många småsaker som gemensamt får glaset att rinna över. Jag känner en så djup depression att inget är kul längre. Att läsa är i stort sätt omöjligt, att titta på en långfilm orkar jag i en kvart, att gå ut är inte att tänka på.
Börjar mer och mer känna att hela livet är SKIT. Hur jag ska gå vidare vet jag inte i nuläget. Jag bara ligger ned för det mesta och tankarna snurrar utan sammanhang.
Jag börjar hata det här livet.

Av Pink Ozzy - 16 december 2016 22:56

Har nu varit i en riktig "Nereperiod ". Försöker genom ett antal bra TV-program försöksverksamhet lugna ner mig . Idag såg jag Sting ( som absolut inte tillhör mina favoriter). Men han presterade. Han var underbar. Har bokat en resa till GC och hoppas på att själen får ro. En vecka är för liten, men bättre än zero. Ska gå massor, vilket innebär många T-shirts i bagaget. Har varit där otaliga gånger och ska denna gång koncentrera mig på LUGN OCH RO.

Av Pink Ozzy - 13 december 2016 10:57

Vi har ju fått en ny chef. Tillträdde under första delen av min sjukdomstillstånd och fanns där när jag provade att jobba 25% och även hade ett samtal med chefen. Det var nån dag efter det som det visade sig att det bara inte gick och nu är jag ju sjukskriven en bit in på nästa år.
Det sorgliga i det hela är att jag inte sett eller hört något från chefen under de dryga 2 månader jag nu varit sjukskriven. Chefen schickade ett mejl som inte började med "Hej, hur mår du?" Utan bara kort "Var har du Xxxx? ". Vilket var några USB-stickor. Vi sågs även under det gemensamma julbordet. Chefen kom till o m fram till bordet och sa några allmänna ord till oss vid bordet. Men inte heller där en fråga om hur jag mådde. Inte ett telefonsamtal, inte ett mejl, ingenting. Börja ifrågasätta chefens empatiska kunskaper. Dock tycker chefen ha lyckat med en klass som jag varnat för i 4 år utan att krafttag gjordes. Så något kan väl chefen. Å andra sidan kan det ju varit en lyckträff. Vi fått väl se. Chefen har ju redan lyckats med att en mycket nyttig och viktig person slutat och andra aviserat att följa efter. Själv vet jag inte vad jag ska göra. Jag hade 7 punkter med mig till chefen för över en månad sedan. Ingen bemöttes positivt, utan det blev nej på allt.
Så nu försöker jag först och främst bli frisk. Sen får jag se vad jag gör.

Av Pink Ozzy - 22 november 2016 09:43

Läser den senaste veckan 3 fall av djup kränkning av spädbarn . I det ena fallet blev barnet slaget sönder och samman, i det andra släppt från en hög höjd och i det tredje på väg att säljas till pedofiler innan det ens var född. Detta t o m av barnet pappa.

Vart fan är vi på väg? Ska det vara så svårt att INTE skaffa barn? Antingen tar ni hand om era barn på bästa sätt, eller så skaffar ni er inga barn. Skitenkelt.

Och dessa svin till pedofiler.Vad ska de med ett spädbarn till? Nej, förresten, jag vill verkligen inte veta. Men dessamänniskorförtjänar inte att hamna på svenska lyxfängelse med egna "säkra" avdelningar. Säkra avdelningar, kanske du tycker. Jo, de får hamna bland alla andra pedofilas så att inte det riktiga buset kommer åt dom och kan göra det de förtjänar med dom.

Detta är bland de största felen inom kriminalvården. Kvinnomisshandlare och pedofiler SKA inte på Hall eller Kumla så de får lära sig vad det innebär att gå ett kraftigt stolsben uppkört där solen aldrig skiner.

Jag är ledsen, men jag ser inga förmildrande omständigheter. Inga alls.

Av Pink Ozzy - 11 november 2016 11:08

Den fantastiske Leonard Cohen är död. Då tänker jag att det inte kan finnas någon gud. Varför tar han honom och inte mig? Leonard gör ju betydligt mer nytta på jorden än jag. 

Men stå ut Leo, jag kommer nog snart efter och då kan vi sunga Halleluja för änglarna. 

Rest in peace Leonard

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se