Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Måndag 12 nov 11:02

Igår var det Singels day på #elgiganten. Sätt länge med läsplattan och funderade på ifall jag skulle slå till eller inte. Till slut tänkte jag att jag avvaktar till Black friday eller t o m till mellandagarna. Så det blev ingen dator igår.
Idag gick jag in igen för att så hur mycket jag skulle få betala dagen efter och fick se att datorer på ca 5-9000 hade höjts med ca 100 kronor. Hundra sketna kronor ! Är det ens tillåtet att sänka med så lite för att framstå som en REA? Förr skulle väl en REA betyda minst 10% på varans pris om jag inte minns fel. Är det borttaget. Får man "rea ut" saker med i stort sätt samma pris?
Nu ska jag granska fler affärer för att se hur de hantera Black friday.

Å andra sidan kör Coop i stort sätt på samma sätt. Såg av en tillfällighet priset på ett bröd. EN vecka senare hade man flyttat brödet till gången och hängt en stor skylt över med exakt samma pris som veckan innan. Lura kunder är Coop tydligen bra på. Precis som Elgiganten.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 10 nov 15:35

Nu hände det 2 gånger inom 2 dagar igen. Donald Trump försöker med sin härskarteknik att förlöjliga journalister som troligen är dubbelt så smarta än han själv. Han har ett ytterst obehagligt och för en president, oförlåtligt sätt att inte svara när det inte passar. På något sätt är det ingen skillnad på honom och presidenter i vissa kommunistländer med undantag att de fängslas i regel inte i staterna.
Hur som helst så måste en president svara på vettiga frågor från journalister. Han får absolut inte skälla på dom eller ge dom dåliga tillmälen. Att säga att "du är en dålig journalist" eller "Du borde inte få vara jounalist" är ytterst lågt av vem som helst, men speciellt för en president från USA. I mina ögon är Trump bara en stor pajas och halva befolkningen är totalt politiskt okunniga. Jag vet inte vad det beror på, men amerikaner i gemen verkar vara rätt insnöade. Det finns självfallet många bra också, men det borde aldrig komma så långt att Trump blir president. Då är något väldigt fel med ett land.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 10 nov 15:24

Nu hittades troligen Dante. En 12-åring kille med down syndrom. Och för mig var detta faktiskt en befrielse. Troligen även för föräldrarna. OK, inte de första 30 timmarna kanske. De flesta klarar nog att gå vilse eller bryta benet i skogen så länge det inte är rysligt kallt. Men därefter börjar nog hoppet försvinna och rädslan för vad som hänt ta över. Själv började jag tänka att "hoppas ingen gjort honom något illa eller tagit med honom för att utföra sexuella saker". Varenda gång man inte hittar en människa snabbt är jag rädd för just detta. Speciellt barn. Man har hört och läst så mycket skit om pedofiler så jag är livrädd varenda gång man läser något om försvunna personer.
Nu kanske du tycker att jag inte är riktig klok. Men kolla i s f på gårdagens Skavlan. Där fanns föräldrarna till den mördade Kim Wall och det som var värst för dom var just tiden innan de visste vad som hade hänt. Jag förstår dom.

Av Pink Ozzy - Lördag 10 nov 15:16

Vi har jul och födelsedagar. Dessa dagar ger folk presenter till varann. Nåja, inte alla, men många. Jag accepterar det, men inte mer. Likaså bröllop.
MEN, fars dag, singlars dag, mors dag, morfars dag, mormors dag och mycket annat som har tillkommit på senare år tycker jag inte ska följas av presenter. OK, om man vill uppvakta nån på någon av dessa dagar, men varför just och för många ,bara då? Kan man inte hälsa på under hela året. Vill man kan man ta med sig blommor, choklad när som helst. Varför just dessa dagar? För en del blir det dessutom ett måste.
Dessutom har det ju tillkommit Halloween, Svarta Fredag, kanelbullens dag, semmeldagen. Ja, det tar ju aldrig slut.
Nej, fram för en antidag då alla vägrar att uppvakta någon eller köpa något överhuvudtaget.

Av Pink Ozzy - Fredag 9 nov 19:21

Redan nu börjar jag se ljusslingor och adventsstakar i fönster och på balkongräcken. Vad gör ni när julen närmar sig? Borde finnas en lag som förbjuder att man tänder juleljus redan i början av november.
Sen kommer tiden EFTER jul. Tjugodag Knut sen ska julen ut. Men nej då, folk har ljus framåt mars. Helt djävla störande. Skärp er och låt jul vara jul när jul är. Varken före eller efter.

Av Pink Ozzy - Måndag 5 nov 17:02

Nu slår Postnord till igen. Man vill under nästa år inte längre dela ut post varje dag. Dessutom vill man höja portot med 1 krona per år. Jo, det är till att göra sig populär.
Skulle man då även kunna kräva att man delar ut ALL post till RÄTT mottagare? Detta år har vi fått fel post eller saknar post ca 20 ggr. M a o 2 gånger per månad. Dessutom har man många gånger inte skyndsamt delat ut posten.
Kort tid innan Wishs kunder skulle betala 75 kr plus moms på försändelser försvann ett drygt 10-tal försändelser bara sådär över en natt. Så antingen har någon på Postnord stulit en stor mängd försändelser eller så har någon givit order om att bara kasta dom i nån ugn. Det är för mig helt obegripligt att de bara skulle försvunnit. Numera så läser man av en kod precis innan den läggs i min låda. Detta gör att endast 2 försändelser inte kom fram som det skulle varav de senare hittade ett av dom.
Nej Postnord har gjort sitt. Man anser att dela ut post 5 dagar i veckan skulle vara otidsenligt. För mig känns det mer som att Postnord är otidsenliga som BARA delar ut posten 5 dagar. Epost och andra elektroniska brev delas ut 24/7.

Av Pink Ozzy - Måndag 5 nov 11:06

Hideki Tojo föddes 1884 i Tokyo och dog 1948. Han var en japansk general och premiärminister, 1941 ?1948. Han var gift med Katsu, dotter till Mantaro Ito. Han brydde sig dock föga om dom.
Han gick i militärskola och kom 1905 ut som fänrik. Han fortsatte sin utbildning i både Japan och Tyskland som han såg upp till. 1935 blev han generallöjtnant och fick även några andra tjänster inom bl a polisväsendet. 1938 blev han krigsminister och var till 1941 chef för den japanska säkerhetstjänsten.

Under 1920-talet engagerade sig T?j? i konservativa ultranationalistiska militärkretsar. Han var medlem i den grupp av höga militärer som tryckte på för att Japan skulle gå i krig mot slutet av 1930-talet. I egenskap av försvarsminister 1940 var han av central betydelse för det japanska beslutet att ingå allians med Nazityskland och Italien. 1941 hade han utsetts till premiärminister och högste befälhavare för hela den kejserliga krigsmakten, en så dominerande samhällsinstitution vid denna tid, att de två posterna i förening i praktiken gjorde Tojo till diktator över Japan. T?j? tvingades avgå 18 juli 1944 efter en serie katastrofala motgångar i andra världskriget.Efter Japans kapitulation gjorde T?j? ett misslyckat försök att begå självmord genom att skjuta sig i bröstet med en revolver, men arresterades och ställdes inför domstol som krigsförbrytare. Hans läkare ritade ett kryss var hjärtat fanns så att Tojo skulle veta var han skulle sikta. Men han gjorde det så illa att kulan istället gick in i magen.

T?j? dömdes till döden den 12 november 1948 och avrättades genom hängning en dryg månad senare.
Varför berättar jag allt detta kanske du tycker. Jo, för att han har bidragit till mord på uppemot 30 miljoner människor. Han såg till att anfalla Kina samt en rad öar i Indokina. Han drog sig inte för att tortera folk på egen hand och hade skrivit ner 105 olika tortyrmetoder. M a o var han en riktig sadist.

Och nu kommer min fråga. Varför har vi glömt bort honom? Varför kommer vi bara ihåg Stalin och Hitler? Det finns ju fler ledare med starka sadistiska drag och som har bidragit till mångas död. Varför drar man hela tiden bara fram Hitler och Stalin. Vi har bl a Mao, Franco och ett antal till som gått fram som ångvältar i historien. Dessutom finns det ju ett antal svenska kungar på 1600 och 1700-talet som inte heller var Guds bästa barn.
Nej, låt historien vara historia och försök inte att återskapa dess ideologier. Glöm aldrig historien, men ha den heller inte som en förebild.

Av Pink Ozzy - Måndag 5 nov 10:45

Det har gått 2 månader sedan vi röstade och inget har väl hänt egentligen. Kristensson fick mandat att försöka bilda regering men misslyckades. Då gick samma fråga till Lövén, men han misslyckades också. Då trodde väl de flesta att talmannen själv skulle ta åt sig sonderingsuppdraget. Men nej då, han lämnar över det igen till Kristensson?!?! Hur tänkte han då? Är det så illa att M tar in KD och SD? Nåja, då vet vi i s f var KD och M står. Om detta sker får jag en obehagskänsla och tänker tillbaka på 30-talet.....

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se