Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Söndag 19 feb 09:57

Var hos en läkare för några dagar sedan. Efter ett tag säger läkaren:
- Du väger för mycket och bör röra mer på dig!
Jag blev djävligt arg. Så arg så jag ville klappa till läkaren. Som läkare bör man ha betydligt bättre koll på vad man säger. För vad kan tjockleken bero på?

* Kan ligga i dina gener, d v s "ligga i släkten"
* Man har hittat en gen som gör att man per automatik ökar i
vikt oberoende på mat eller motion
* Man har kroppsliga så ont att all motion i stort sätt är omöjligt
* Man kanske äter tabletter som bidrar till viktökning
* Man kan vara i psykisk obalans som gör att det inte går att
överhuvudtaget inte är tänkbart med motion.

Ja, det finns flera skäl att inte kunna gå ner i vikt. Jag tror dock att alla med övervikt får en knytnäve i ansiktet varenda gång de får höra detta. Själv har jag hört det massor av gånger och blir mer och mer förbannad. Speciellt när en läkare slänger ur sig detta utan att tänka efter före.

Själv skämdes jag under hela min ungdom för att jag var för smal. För mig var idealvikt nånstans mellan 30 och 40 då jag sprang ca 4 mil per vecka och låg på 75-80 kg. Efter det gick ryggen sönder och jag var t o m förlamad under en vecka. Jag äter mellan 6 och 15 tabletter om dan för bl a värk mm. Jag har fyra gånger gått in i väggen. Tycker jag har fått elände så det räcker.
LÄGG INGEN FLER SKULDKÄNSLOR PÅ MIG !

ANNONS
Av Pink Ozzy - Måndag 13 feb 09:33

Läser idag om en 14 årig flicka som har flyttats 33 gånger mellan olika fosterhem och inrättningar. Just nu bor hon innanför pansarglas och 8 vårdare.
Vad tänker jag då? Är flickan sjuk, galen, dum, mm?
Nej, jag tänker i första hand på den sjuka svenska barn och ungdomspolitiken. Hur i helvete kan detta pågå år efter år utan att en enda människa säger " Nej, nu är det stopp. Nu ska vi omgående hitta en permanent och acceptabel vårdform". Alla som suttit och fattat beslut om flickan genom åren sitter på fel plats och bör omgående säga upp sig.
Nej, jag vet inte hur skadad flickan eventuellt var vid födseln, men att flyttas 33 gånger har ju inte gjort henne friskare. Varför finns det inga lagar mot dessa barnmisshandlare som gjort att flickan blev som hon blev?
SVIN !

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 11 feb 09:56

Har nu varit sjukskriven sen oktober. Försökte jobba ca 1,5 timme, men det gick bara i 4 dagar. Under den tiden fick vi även en ny chef. Den sjätte på drygt 4 år.....

Jag ville få igenom några förbättringar för mig så att jag skulle kunna jobba igen, men det blev nobben på varenda punkt. Det bara svartnade och gick runt i huvudet så jag var tvungen att sjukskriva mig på heltid igen. Sedan dess har det inte blivit bättre. Snarare sämre. Enligt e lagar och regler jag informerats om ska chefen kontakta en sjukskriven inom 2 veckor. Jag har inte hört av chefen sedan vårt möte, som jag inte räknar in, eftersom det var jag som kallade till det.

Jag är 100 på att det hade slutat med en kortare sjukskrivningstid om chefen varit smidig och inte velat köra sitt race i alla lägen vid vårt möte. Har via omvägar fått höra att chefen fått backa på flera punkter ändå. Varför inte träffa mig. Har också hört att chefen beklagat sig över tidsbrist och att det skulle vara skäl till att chefen inte kontaktat mig. Men hur lång tid tar det att t ex bara gå in på Interfloras hemsida och skicka iväg lite blommor? Eller lyfta telefonen och säga att chefen funderat igenom min situation och vill gå mig tillmötes på några punkter.

Men nej, inte ett ord, inte en tulpan, inte ett telefonsamtal. Snacka om att gräva sin een grav. Vad ag har hört utförs den stora delen av mina arbetsuppgifter inte alls eller i nödfall av någon annan person. Men det mesta ligger för fäfot. Min arbetskamrat som jag för det mesta jobbar tillsammans med går på knäna. Arbetskamraten har tidigare aviserat att kanske arbeta 1 eller 2 år till eftersom det funkar så bra mellan oss, men nu när inte jag varit på jobbet på så lång tid tycks ho ha bestämt sig att sluta i sommar. Detta gör ju inte min situation bättre precis.

Jag vet nu inte hur jag ska göra. Ganska hopplös situation.

Av Pink Ozzy - Tisdag 10 jan 10:17

Nu framkom det igen att flera tusen svenskar har laddat ner barnporr. De minsta barnen var 1 år ( ETT ÅR !!!!! ). Nu får vi verkligen hoppas att lagarna ändras så att dessa as får det straff de förtjänar. De ska inte in på specialanstalter. De ska in på Hall och Kumla bland det "riktiga buset". Sen ska man inte bry sig om vad som händer dom.....

Finns inga förmildrande omständigheter eller taskig barndom. Det är bara att straffa dom stenhårt. De "manliga" pedofilerna ska fysisk kastreras. Deras kukar ska skäras av intill kroppen och de ska få i sig så mycket kemikalier så de inte ens vänder sig om när de ser barn eller vuxna. 

Ursäkta, men jag har inget förbarmande över folk som våldför sig påbarn som är ett år. Jag har inget förbarmande för de som våldför sig på någon annan överhuvudtaget. PUNKT.

Av Pink Ozzy - Tisdag 10 jan 10:10

I år har det varit ett stort antal olyckor med lastbilar inblandade. Allt som oftast utländska lastbilar med utländska förare som inte vet ett dugg om hur det är att kra på svenska vägar. Därför har jag följande förslag:


1. Precis som lotsar på sjön bör lastbilar inte ha lotsar utan svenska vana förare.
    Man byter helt enkelt ut föraren vid gränsen. 

2. Dubbdäck på alla lastbilar och en dubbdäcksskatt fördetta

3. Förbud för lastbilar att köra om SMHI utfördat en klass 1 eller 2 varning

4. Förbjud EU-trailers på svenska vägar vintertid

5. Sänk hastigheten till 50 för lastbilar.

6. Högre lastbilsskatter så att man precis som i Österrike föredrar att ställa bilen på en godsvagn.


Man behöver ju inte nödvändigvis ta alla 6 punkter, men som det är nu kan det ju inte få fortsätta. 

Av Pink Ozzy - Tisdag 10 jan 10:07

Nu har det gått dryga 3 månader sedan jag blev sjukskriven och min chef har inte hört av sig mer än en gång. Då frågade inte chefen hur jag mådde utan bara kort var jag förvarade en viss sak. Stötte sedan på chefen när chefen kom till vårt bord för att mingla lite. Fast hon stod 30 cm från mig sa hon inte ens hej. 

Bra, det gör att man verkligen blir frisk snabbare och vill tillbaka till jobbet. NOT !

Av Pink Ozzy - Tisdag 10 jan 09:55

Blir snart trött på alla dopade idrottare. Man tappar liksom sugen. Såg Ustinov och Weng vinna Tour de ski och tänkte i mitt stilla sinne " Hur rena är de egentligen?". Kan alla gå ed på att Ustinov inte är en ren fabriksprodukt ur den ryska dopningsfabriken? Kan alla gå ed på att inga norska idrottare legat i den verkliga gråzonen för vad som är dopning eller ej. Skulle inte tro det. man patar om 200 ryska "idottare". Varför inte 201? 

Senast idag fråmkom det att de beryktade salvan inte var inköpt där man tidigare påstod. Och först igår så uttalade sig läkaren om varför han hade "missat" symbolen och varningen på salvan. Lång tid för att försöka få ihop en bra story. 

Nu tror alla att jag uttalar mig på detta sätt för att det är ryssar och norrmän. ICKE !

Redan när det kom fram att Linfa Haglund vad dopad så föll hon i anseende hos mig som en gråsten. Detsamma gäller Ludilla Engqvist. Den ultimata doperskan som förnekar hela tiden någon inbandning. Något som för övrigt alla "idrottare" gör. Det är alltid någon tränare eller ledare som får bära hunndhuvudet. 

Nej, livstids avstängning för alla fuskare. De ska inte få finnas på en idrottsarena mer. NÅGONSIN. 

Hur många 100-meterslöpare har aldrig dopat sig? Det kommer ju fram någon varje år och de som inte kommer fram har antingen haft tur eller varit smartare. Gatlin t ex.Karln åker fast, stängs av i några år, tränar under den tiden som fan och kommer tillbaka som vinnare. Säger sig själv att en gång dopad alltid dopad. 

Nej, bort med skiten så vi kan börja lita på idrotten igen. 

Av Pink Ozzy - Måndag 2 jan 10:39

ag är nästan säker på att 2017 blir ett värre år än 2016. 

Bara det faktum att USA kommer att få en pajas i 4 år säger ju en del. En ny Obama kommer vi få vänta längr på. 
Jag oroas också över det faktum att det blir mer och mer högerextremt i vårt samhälle. Det finns ingen mänsklighet kvar. och när folk inser att de röstat fel ärdet försent....

Jorden värms upp mer och mer. Om det är en naturlig cykel eller om det verkligen förekommer en global uppvärmning skapat av oss människor vet jag inte. Men man kan ju ana.... När man i delar av Kina får stänga fabriker för att smoggen ligger så tät så undrar man ju vad man tänker med. 

Detsamma gäller oss i väst. Vi skickaar alla skitjobb till Kina, Indien och andra länder med mycket lågt avlönat personal som dessutom utsätts för stora risker. Sen säger vi i väst " Titta så fint vi har det". Sorgligt.

Och varför kan inte FN få t ex USA och Sovjet göra gemensam sak och störta t ex Nordkoreas massmördare? Varför kan de inte enas om att gemensamt kasta ut IS? 

Vad ska hända med Syrien om och när det blir "fred"där? Delar av landet är ju så sönderbombad så det kommer ju ta minst 10 år att återställa det i något sånär "normalt" skick. 

Varför kan inte FN saktionera Israel tills de lär sig att dela landet med palestinierna?

Det finns mycket som inte är klart på vår jord och som inte har varit klart i decenier. Vad säger att det kommer att ske 2017. Ingenting. Nej, det blir ett skitår som de flesta andra under de senaste 40 åren. 


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se