Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 08:45

Den s k övergångsregeringen , d v s S+Mp har lagt fram ett förslag om skattesänkning för pensionärer. Men för vilka? För det första är det de som är över 65 år. Innebär att de som tagit ut sin pension tidigare p g a t ex sjukdom omfattas inte. Men det räcker inte med 65 år. Du ska också tjäna minst 17.000 i månaden. Så om man tjänar 25.000 / mån får man tydligen 350 kr mer. Frågan är om det är den inkomst man hade senast eller den pension man har nu? Är det den senaste inkomsten faller nästan alla sjukpensionärer och de som tar pension i anslutning till en sjukdom bort. Men du får en sänkning om du har en inkomst på 98.000 / mån !
Med andra ord spelar det ingen roll för en pensionär vilket parti de röstar på eller vilken regering det blir. De flesta blir blåsta iallafall.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 14 nov 10:01

Det var fan vad Nilla Fischer satte fart på de sociala medierna. Tyvärr var det en och annan som fick klä skott för det som okunniga skrev bara för skrivandes skull. En del hade ju noll koll, men ville ändå "diskutera".
Speciellt jämlikheten har folk dålig koll på. Det ska vara så PK och så jämlik. Alla ska ha lika, man som kvinna. Kan män försörja sig ska kvinnor kunna anser en del. Men hur det är i verkligheten har jag ju dragit tidigare.
Vissa låg är ju numera aktiebolag, vilket gör det direkt olagligt med vissa transaktioner. Aktieägarna vill få utdelning. De vill ju inte att den delas ut till damerna bara för att de har mindre i lön. Inte heller vill männen avstå sin lön. De går till dom som betalar mest.
Det kan ju t o m bli så att om Fischer skulle få som hon vill att det får motsatt effekt. Storklubben skulle då enbart satsa på herrar och damerna fick bilda egna klubbar och skaffa sina egna sponsorer. Tror inte de skulle tjäna på det.
Nej, marknadskrafterna måste få styra även inom idrotten. D v s tillgång och framförallt efterfrågan måste styra penningflödet.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 14 nov 09:52

Nu har Kristersson röstats ner. Moderaterna som inte vill betala skatt har slösat bort några miljoner igen. På bara 2 veckor ! Det är sorgligt att se en liten, liten man så krampaktigt hålla fast vid att vilja bli stadsminister så han t o m offrar några skattemiljoner som kunde gått till skola, vård och omsorg. Eller varför inte till att verkligen se till att bilda en regering. Chanserna för lille Ulf att leda landet var lika stora som att sälja kylskåp i Arktis. Så varför slösa bort 2 veckor. Jo, för att han vill framhålla moderaterna som de som försökte. Men det är ju bara larv. Han vill synas och moderaterna vill synas. All reklam är bra reklam sägs det.
MEN nu börjar det bli intressant. Nu finns bara 2 alternativ. Det första är att Löfvén eller Lövet får "sondera" och att Löfvén blir stadsminister och tar med sig C och L i regeringen. Mp och V blir då stödpartier. Det var i stort sätt det jag trodde från början också.
Det andra är att sonderingen spricker och det blir nyval, vilket gud förbjuder. Det skjuter upp en slagkraftig politik i minst ett halvår, vilket Sverige inte har råd med när konjunkturen börjar peka neråt.
Dessutom kan det ju bli så att hela cirkusen börjar om igen efter ett nyval.
Nej, vi får väl hoppas att de löser det hela nu så Sverige inte tappar mark.

Av Pink Ozzy - Tisdag 13 nov 10:25

Tittade på Dortmund - Bayern München , River Plate - Boca Juniors.
Förutom dessa 2 utmärkta matcher finns det ett antal mer eller mindre usla program varav jag endast sett trailer av i många fall. Som t ex Lyxfällan, Hollywoodfruar, Bonde söker fru, Sofias änglar, Ullared, Arga snickaren och en hel massa fler.
Ni tror att de är gratis? Ja just ni som skäller på TV-licensen.
Känn er blåsta.
Först betalar ni en månadsavgift till Boxer, Viasat eller något annat bolag. Sedan betalar ni varenda gång ni går och köper saker från de företag som sponsrar programmen eller matchen. För ni tror väl inte att det är gratis?
Så tänk nästa gång du besöker en affär för att handla att du betalar minst 5% för mycket för våran för dom pengarna lägger företagen på öppen reklam eller smygreklam i massor av program. Så totalt sett betalar du MINST en licens till på ett år.
Varför tror du att Nice, Adidas m fl har dyrare skor? För att de är bättre? Ja, något. Men glöm inte bort att du även betalar en bra slant för att få se vissa program.
Känn dig blåst.

Av Pink Ozzy - Tisdag 13 nov 10:06

Igår var det den årliga fotbollsgalan. Zlatan fick "som vanligt" ett pris och även Nilla Fischer. Det som skiljer Zlatan och Fischer åt är mycket. T ex har Zlatan både humor och självironi, medan Fischer bara tycks vara en bitterfitta.
Jag har tagit upp detta i något tidigare sammanhang, men får väl göra det igen. Finns ett ordspråk som heter något som "lön efter förtjänst". Här kommer Fischer och vill ha jämlik lönesättning. Varför?
Ta Bajens herrar som snittar över 20000 pers på hemmaplan. Vad snittar damlaget på?
Zlatan sålde T-shirts för nånting på 800 miljoner första månaden han var i Manchester United. Vill man ha en tröja med Fischer (fiskare på tyska) så får man väl besöka en sportaffär med fiskeartiklar.
När lagen i de olika herrligorna spelar gör man upp om saftiga kontrakt. Damfotbollen visas knappt nån kanal.
Hur kan då flatan Fischer kräva samma betalning som herrarna?
Varje förening måste sköta sin bokföring och plus/minus måste gå ihop. Om nu Wolfsburg (Fischers klubb) spelar in 50 miljoner (OBS! Bara en siffra som ett exempel) och så kommer jämnställhetsminister Fischer in och vill ha 500 miljoner för att killarna får det. Hur fan har hon tänkt att det ska gå ihop?
Jag ser gärna på damfotboll på högre nivå. Lika spännande som herrarna och färre svanar på plan, vilket gör fotbollen en tjänst. Men fortfarande råder marknaden och om Nike (exempel, finns även andra märken) vill ge 1 miljard till herrfotbollen och 50 miljoner till damfotbollen så här de iskallt räknat med att bägge kontrakt går ihop. Återigen, MARKNADEN.
Så lilla Nilla, lär dig lite företagsekonomi när du slutar spela så kanske även du förstår vad det handlar om.

Av Pink Ozzy - Måndag 12 nov 18:08

Dagligen är det störningar i tågtrafiken i eller kring Stockholm. Att folk inte tröttnar på riks- och lokaltrafiken. När ska Sverige bli ett land med en kollektiv trafik värd namnet. Dagliga elfel, spårbrott, olyckor, spårfel och fan allt man skyller på.
Det andra som visar att vi är en bananrepublik är att vi har haft ett val, men inga lyckas bilda regering. En partiledare t o m så dum så han nu försöker för andra gången . Men å andra sidan är han ju bara nån tum längre än Teskedsgumman och har problem med längden.
MEN klarar vi inte att ha en fungerande kollektivtrafik och bilda en vettig regering är Sverige en bananrepublik.

Av Pink Ozzy - Måndag 12 nov 17:46

Spelar väl snart igen roll viljen tidning man öppnar så står det något om någon som med nån mer eller mindre konstig metod går ner en massa kg . Ingenstans har jag dock sett att nån som t ex väger 130 kg med ischias samt fel i ländryggen och dålig motivation går ner 40 kg.
Det är DET jag vill läsa om. Alla andra artiklar får mig bara att få skuldkänslor och må illa.

Av Pink Ozzy - Måndag 12 nov 17:28

Börjar känna av vintermörkret. Skulle jag vara ensam skulle jag nog vända på dygnet och vara mer vaken på natten . Men som det är nu längtar jag till kvällen, men orkar bara vara uppe till max 22,30. Sen sover jag till ca 8. Skulle inte frugan väcka mig skulle jag nog sova till 10.
Dags att bege sig till värmen igen känns det som.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se