Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Torsdag 22 nov 00:23

På fotbollsgalan var snacket efteråt vad Nilla Fischer sa efter att ha fått sin Diamantboll. Nu har hon haft sönder den. Vilket praktarschel.
Sedan detta "brandtal" har jag funderat hit och dit och blir än mer förvånad.
Att spela t ex fotboll är ju en hobby. Har man frimärkssamling eller aktier som hobby t ex så får man pengar ibland och ibland förlorar man. Finns nog fler sådana hobbys.
Fischer har som hobby att spela fotboll. Varför anser hon att hon ska ha samma betalning som männen? Det finns ju inte i t ex ovanstående exempel.
Nu har hon tur att hon har en hobby som drar lite publik och har lite sponsorer o s v, vilket innebär att spelarna kan dela på den summan. Killarna har också den möjligheten och tar självfallet den.
Så varför ska Nilla Fischer ha mer betalt än hon skrapar ihop? Jag fattar inte det. Vilket skevt tänk.
Och någon mer Diamantboll ska hon fån inte ha när hon inte vårdar dom hon fått.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 21 nov 19:49

Bryr du dig om Black friday? Inte jag. Kommer nog inte ens att gå in i nån affär den dagen. Känner att jag bara blir lurad. Har under en tid kollat några få produkter som kan "reas" på fredag och jag har sett att priserna sakta höjts. Ska verkligen bli kul och se om och hur mycket de sänks på fredag.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 21 nov 19:42

Jag brukar kolla på Botched på kanal 12. De visar 2 fantastiska läkare som försöker räddas det som räddas kan när plastikoperationer hos andra gått åt skogen. Men enormt många gångar undrar jag VARFÖR? Jo, jag förstår att läkarna gör ett mycket bra jobb, men jag menar innan dess. Vad får kvinnorna (som tycks vara ca 90%) att överhuvudtaget i så stor utsträckning vara så fixerade vid sina bröst eller andra kroppsdelar? Väldigt ofta tycker jag att det inte finns någon som helst anledning . Många blir dessutom fula med sina anknäbbar och basketbollar till bröst.
Vem är det som bestämmer och vem sätter normen ? Många lägger sig under kniven 10, 20 30 gånger för miljontals gånger. OK, de kanske i vissa fall stannar upp utseendet en aning i några år, men förr eller senare kommer åldern ikapp och vad gör de då ?
Nej tjejer, försök och var nöjda över era kroppar. I längden kommer ni att tjäna på det och hitta den som älskar dig för den du är. Eller vill du vara med någon som älskar dina nervgifter (Botox) och plastdetaler mer än dig? I så fall är han nog inte mycket värd. Var dig själv !

Av Pink Ozzy - Onsdag 21 nov 13:27

Det är rent skrämmande hur man på alla sätt försöker lura oss konsumenter. Jag ska ta några exempel.
Tuber med t ex ost, kaviar och tandkräm ser likadana ut, men vikten minskar. Priset går inte ner utan snarare upp.
Flera kaffeföretag har sakta minskat sina förpackningsstorlekar från 500 gram till 475 till 450 och t o m 425. Priset är dock detsamma. Alla försöker ha ungefär samma pris, men justerar det med minskat innehåll.
Hushålls- och toapapper ska vi inte tala om. Hur ofta hör jag inte makar diskutera dessa papper och en säger att "Den här är ju mycket billigare". Att det sedan innehåller allt från 17 till 32 meter och dessutom har stora kvalitetsskillnader bryr man sig tydligen inte om.
Och så där fortsätter det vara efter vara. Man ändrar lite här och lite där, fixar och trixar med innehållet allt för att lura oss att köpa en vara som egentligen varken är billigare eller bättre totalt sett.
Fixa och trixa ja. Har ni kollat på innehållsförteckningarna? Ta t ex räksallad . En del är det ju knappt nån räka i. Det man får är lite färgämnen med betor, nån kräm och kemikalier. Borde förbjudas.
Och det finns många liknande skrämmande exempel där man över tid bytt ut innehållet mot billigare ingredienser som vi ofta t o m har tvivelaktiga kunskaper om.
Nej ni tillverkare. Dags att säga ifrån. Vi vill kunna jämföra så sluta med att ändra storlekar och innehåll.

Av Pink Ozzy - Måndag 19 nov 19:52

När man ser att Afghanistan så sakta tycks tas över av talibaner så kan jag inte fatta att man ens diskuterar att skicka tillbaka folk till landet. Vore bättre man på ett bra sätt hade ett program för att få dessa ,ofta unga killar, att kunna återgå till ett samhälle . Det gäller bl a att visa hur vi ska behandla kvinnor och att de utbildas så de kan få ett arbete . Lägger man ner lite resurser på detta kommer det att bli bra medborgare.

Av Pink Ozzy - Måndag 19 nov 08:45

Jag börjar på allvar ifrågasätta om Trump är helt frisk. Ok, HELT frisk har han ju aldrig varit, men nu är det väl snart frågan om han inte kan bli en fara för både USA och omvärlden. För att befästa min tes tar jag några exempel.
För ett tag sedan tog han med sig sitt paraply uppför trappan mot Air Force One . Väl uppe lyckades han inte få ihop det och lät det bara ligga utanför.
Igår var han i Kalifornien och tittade på brandeländet. I ett tal efteråt kallade han den värst drabbade staden för Pleasure i s f Paradise . Inte en gång utan två gånger.
I samma tal påstod han att de inte har brandproblem i Finland eftersom de där krattar sina skogar från löv mm. Det hade Finlands president sagt. Men för det första har han aldrig sagt det och för det andra undrar jag hur Trumps slutledningsförmåga är. Vet han överhuvudtaget hur stor skog finländarna har och hur många som skulle krävas för att utföra detta arbete? Eller är det så att varenda finländare står dagarna i ända och krattar skog? ????
Nej, jag tror nog att amerikanarna får hålla lite koll på sin president. Nåt fel är det.

Av Pink Ozzy - Söndag 18 nov 13:29

Dagligen läser vi om våldtäkter. Jag har skrivit om det tidigare, men det tycks inte gått in hos alla.
VÅLDTÄKT ÄR ALDRIG OK !
Frågor på det?
Ja, många men jag tar några.
Vad får dig att våldta en kvinna. Skicka mig ett svar tack.
Är ni gifta/sambos?
Vad får du ut av det?
Varför kan du inte bara ta livet av dig? Ja men seriöst. Vore det inte bättre att du sabbar ditt eget liv i s f att förstöra kvinnors?
Jag vet inte vad jag skulle göra om någon våldtog min fru, mina barn eller barnbarn troligen skulle jag nog förr eller senare få tag i aset och se till att han inte ens kunde pissa genom skinnflöjten .
Nej, lås in asen och kasta bort nyckeln eller gör medicinska experiment med dom, men släpp aldrig ut dom igen. De blir aldrig som vi andra.
ETT NEJ ÄR ETT NEJ ! Fatta det.

Av Pink Ozzy - Söndag 18 nov 10:41

Inom idrotten och speciellt fotbollen vill man ha mer lika lön. Men jag förstår inte varför. Lika lön för lika arbete säger man . OK, då ska vi se. Storlagen i Europa på den manliga sidan har utsålda hus flera år framåt. Damerna drar väl på sin höjd några 1000. Reklaminkomsterna och TV-inkomsterna för klubbarna blir ju också därefter. M a o drar killar på den nivå in en hel massa mer pengar och ska fördelas mellan dom som drar in dom.
MEN jag ser dock även andra lägen . Tittar vi på nationell nivå så tycker jag att skidor, skicross, skidskytte och alpint är alla idrotter där damer och herrar är ganska lika. Ofta tävlar de på samma platser. Att tjejerna inte åker lika fort spelar liksom ingen roll. Det är fighten som räknas och vi har nu under många år haft lika duktiga tjejer som killar. Men det gäller Sverige. I andra länder kan killar eller tjejer vara betydligt bättre.
Ishockey då? Tyvärr tjejer, det är inte ens samma sport ni utför. Nog om det.
Handboll? Killarna har ju nu varit bra i snart 30 år, men på senare år har tjejerna kommit starkt. Dessutom, till skillnad mot hockey och fotboll tycker jag nog att handbollstjejer får ta mest stryk och jag gillar att titta lika mycket på herr som för damlandslaget.
Simning? Borde självklart vara lika lön. Numera är ju Sjöström bäst i världen och bör vara den bäst betalde simmaren.
Nu har jag bara tagit några exempel och hoppas att folk har större förståelse för skilda löner.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se