Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Torsdag 12 mars 09:29

Om jag i runda slängar räknat rätt har Kina 1 coronasmittad person på ca 19000 invånare. Sverige 1 på ca 16000 och Italien 1 på drygt 4000.
Det var bara 3 exempel. Italien har m a o drabbats mycket hårt. Däremot är Kinas siffror lite att fundera över. Det var ju där det började så det borde ju vara flest där. Eller är det så att Kina undanhåller det rätta antalet? Eller kan det vara så att Kina på ett effektivt sätt ringade in de smittade områden och kan det vara så att många som lever på landsbygden inte smittats alls? Nu sägs dessutom Kina har nått sin kulmen och smittan är på väg tillbaka. Månne det vara sant.
Sen har ju idioter Trump stängt gränsen mot Europa från och med nu. Tänk vad han rycks älska murar kring sig.
Nåja, vi får hoppas att det snart ebbar ut. Skulle kännas skönt med lite normalitet igen.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 11 mars 22:11

Nu tycks det mesta vara i fritt fall. Börserna rasar, länder stängs ner, idrottsevenemang spelas utan publik eller ställs in, skolor stängs, hotell och flyg börjar varsla personal.
Men det blir nog mycket värre. Minst 1 flygbolag kommer att konkursa, detsamma gäller resebolag. Frågan är bara vilket det blir. Och då pratar jag Sverige.
Men hur många hotell, restauranger och affärer kommer stänga ner på olika turistorter? Beror ju helt på hur fort ett virusskydd tas fram och fungerar och när coronaviruset börjar minska. Just nu ser det inte ut så.
Fortsätter det så här och slår till mer i t ex Tyskland, Frankrike, Spanien och England så kan man ju bara bäva för vad som händer på de stora turistställen i Italien och Spanien samt dess öar. De flesta på t ex Kanarieöarna lever enbart på turisterna.
Jag tycker verkligen synd om alla som drabbas. Både av influensan direkt och indirekt genom att inte få sin inkomst man behöver.
Jag ser fram emot en snabb lösning .

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 11 mars 09:37

I Sverige ska man nog undvika att behöva intensivvård. Det finns de facto endast 5,8 platser per 100.000 invånare. Endast Portugal har färre i hela Europa. Snittet för Europa ligger f ö på 11,5 och i topp ligger Tyskland med strax under 30 platser.
Detta är skrämmande i ett land som sägs vara ett av Europas bästa. Visserligen har undersökningen några år på nacken, men jag tror att skillnaden nu är marginell.
Så vad ni än gör, bli inte så sjuk så ni behöver intensivvård. Då är det bättre att åka till vilket europeiskt land som helst utom Portugal och Sverige.

Av Pink Ozzy - Tisdag 10 mars 11:13

Corona hit och börsen dit. Det här är långt ifrån över.
Nu har Italien i stort sätt stängts ner vilket är ett resultat av vårt moderna samhälle. Förr i tiden kunde stora smittor väg följas över världen men nu gäller andra regler. Nu kan man flyga hit och dit på bara några timmar och därför slår nog framtida pandemier mycket hårdare. Nånting som startar på en plats sprider sig inte som ringar på vattnet längre utan kan dyka upp på andra sidan klotet på 12 timmar. Det var det som bidrog till att Italien drabbades så hårt. Ingen visste ju ens om Corona innan det fanns i landet. Sen var det ju otur att Sverige hade sportlov och många åkte till Italien och tog med sig smittan hit. Men nu är Italien stängd och fotboll och andra aktiviteter ställs in eller spelas för tomma läktare.
Fler länder lär följa.
Efter gårdagens börsras stiger börsen idag. Men du kan inte andas ut där heller. Den sjunker igen ett antal gånger innan vi kan ana en vändning.
Allt har ju med varann att göra. Corona, börsen, oljepriser mm. Ju längre det dröjer med en normalisering desto längre dröjer en uppgång.
Det bästa man kan göra just nu är väl att tvätta händerna och hålla sig inne.

Av Pink Ozzy - Måndag 9 mars 15:42

Jaha. Att inte folk kan sitta still i båten. I ren panik säljs det nu mängder av aktier och de smarta som har pengar över köper för glatta livet. Tänk om folk nån gång skulle fatta att det alltid vänder. Förr eller senare.

Av Pink Ozzy - Söndag 8 mars 19:15

Har sett Bajen på TV i 2 cupmatchen. Nu har dom gått vidare i svenska cupen. Och ser man till spelet idag mot Sundsvall så kommer vi grönvita att kunna få njuta mycket. Har inte sett ett så stabilt Hammarby på år och dar. Bajen blir ett topplag.

#Hammarby

Av Pink Ozzy - Söndag 8 mars 09:42

Nu är det över för detta år. Mellot.
Men vann rätt låt? Ja, den fick ju flest röster, men nej det var inte mitt förstahandsval. Jag ville se Anna Bergendahl stråla ut som vinnare tätt följd av krutpaketet Mariette. Dessa två såg jag första gången på Idolaudition och så fort de tog sina första toner trodde jag de skulle bli något.
Men The mamas var också ett bra val. Det är lite konstigt hur låtar kan växa för varje sändning. Eller tvärtom, bara blir sämre. Dotter var väl halvbra första gången jag hörde den men var i mina ögon helt usel nu.
Fredrik Sandman har dock bara växt gör varje sändning. För att inte tala om Mendez. Jag förstår inte att han inte fick fler poäng. Även Viktor Crone var värt ett bättre öde än sista plats.
Och Babben. Vad skulle du i Mellot att göra? Visst du kan sjunga, men inte den låten. Tyvärr.
Men vi får väl se hur mammorna klarar sig i Holland. Tror de kan ta sig topp 5 om allt klaffar. Lycka till !

Av Pink Ozzy - Lördag 7 mars 10:15

Nu är vårbruket igång. Nåja, inte ute så mycket utan mest inomhus. Har sått en hel del sedan januari och planterat om alla pelargoner och fuchsior samt klippt ner dom. Alla tycks nu har kommit igång också.
Har också hittat en smart app där man kan leta sig fram till mängder av trädgårdstips. Många är dock på engelska och tyska. Men det kan man ju lösa med diverse översättningsprogram om man inte kan språket. Finns dock en del svenska också.
Så nu väntar jag bara på lite värme så jag kan rensa trädgården från fjolårsskräpet så det nya kommer upp.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se