Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Lördag 30 maj 10:31

Nu är Trump på hugget igen. Nu snackar han skit om Kina vilket inte faller Kina på läppen. OK, Trump har delvis rätt angående t ex Hong Kong, men Kina är Kina och inget som Trump säger kommer att ändra Kinas beteende. De gör som de vill och det enda Trump får ut av sitt pladdrande är ett irriterat Kina som knappast hjälper upp de dåliga relationerna länderna emellan.
Man kan ju inte beskylla Trump för att vara en taktisk smart statsman.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 30 maj 10:26

Hundar, katter och andra djur säljs som aldrig förr. De går åt som toapappret gjorde tidigare. Men det skrämmer mig. Hur många tröttnar på sina djur? Hur många behandlar dom helt fel? Hur många kommer bara att släppas ut framöver?
Jag tycker bara synd om alla djur som far illa. Där det blir bråk hemma om vem som ska mata och gå ut med hunden. Vem som ska träna upp hunden , osv.
Nej, det kommer att finnas många ledsna djur i våra hem framöver. Tyvärr.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 29 maj 09:42

Kan det verkligen vara ekonomiskt och miljömässigt lönsamt att driva ett vindkraftverk?
Vindkraftverk är enorma och ska bli ännu större sägs det. De tillverkas till stor del i energikrävande aluminium. De ska fraktas långt på enorma lastbilar. Väl framme ska det gjutas en bottenplattan på ca 500 kubikmeter betong. Enorma mängder miljöförstörande betong. När väl vindmöllan byggts ihop går den i ca 15 år. Sen ska allt plockas ner och tas omhand. Ett kostsamt och tidskrävande jobb även det.
Jag fattar inte att det överhuvudtaget kan ge någon större vinst i form av pengar eller miljö. Någon som vet med säkerhet?

Av Pink Ozzy - Fredag 29 maj 09:33

Jag blir snart galen. Dag ut och dag in i många tidningar hittar du bantningskurer eller annonser om mer eller mindre bluffmedel för att erhålla den "perfekta kroppen".
Själv låg jag mellan 70 och 78 när jag sprang 4 mil i veckan. Sen så plötsligt ryggen stopp. Trasiga kotor i ländryggen har allt som oftast omöjliggjort alla promenader . Att springa har varit omöjligt i många år. Detta har inneburit en sakta med säker viktuppgång som numera ligger strax under 140 kg. Visst, det är inte bra, men VAD FAN SKA JAG GÖRA? Äter relativt normalt, fast troligen lite för mycket pasta. Men att späka mig med mängder av grönfoder går inte heller. Blir så hård i magen så det känns som om jag skiter pinjenötter.
Men det är jag det. Jag har gjort mitt och har väl inte så många år kvar.
Värre är det för alla tjejer och kvinnor samt även en och annan på den manliga sidan som har "problem med vikten". Fast då på andra hållet. De äter för lite, men Tv-program, tidningsartiklar och annonser tvingar dom att äta ännu mindre. Så frågan är vad de gör för nytta för HELA befolkningen? Vilka blir egentligen hjälpta på lång sikt?
Vore inte befolkningen mer hjälpt av kunniga personer på t ex vårdcentraler som fångade upp ALLA personer som anser sig väga för mycket eller för lite? Att kanske först testa dom för att se om de har en rubbning i ämnesomsättningen eller som i mitt fall, fel på ryggen och med hjälp av det göra ett vettigt program.
Som det är nu tjänar de som hittar på diverse program massor av pengar bara genom att lura folk.
Nej, förbjud dessa artiklar, annonser och Tv-program och satsa på vettig vård istället. Det skulle hjälpa många fler.

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 maj 11:42

Varför klarar t ex hund och katt Coronan? Ja det verkar t o m så att alla djur klarar sig.
Däremot GER fladdermöss Coronan till oss människor.
Hur kan det komma sig? Hund och katt är ju också däggdjur och lever oftast nära oss. Kan det finnas någonting i dessa djur som förhindrar sjukdomen och som vi borde leta reda på? Kanske kan man göra medicin av djurblod eller något annat hos dessa djur. Har man egentligen kollat upp detta?

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 maj 10:32

När nu flyger återupptas är min förhoppning att de biljetter som säljs kommer att täcka kostnaderna. Det kan inte vara vettigt att flyga Stockholm till Malaga för 250 kronor. Det kan inte täcka de grundläggande kostnaderna. Flyget måste ändra sitt säljmönster i grunden. Detta för företagens egen överlevnad såsom för miljön. Kan inte vara meningen att lyxflyga gratis och låta miljön ta smällen.

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 maj 10:27

Borgarna har genom åren ofta pratat om att arbetslösa ska ut på arbetsmarknaden på ett eller annat sätt. De ska inte bara sitta hemma och få bidrag.
Nu är det så att det går dåligt för många företag i coronatider. Men då anser borgarna att det ska delas ut bidrag och inte lån.
Den svenska regeringen vill att EU ska låna ut pengar till länder och företag i knipa. Alla andra länder utom Sverige och 3-5 länder till vill låna ut pengar.
Det borde vara självklart att de får låna pengarna. De länder som nu vill ha bidrag r länder som redan tidigare fått massor av pengar i bidrag från EU. Nån gång måste de lära sig att producera sig ur kriser. EU kan inte vara en sparbössa som vissa länder lägger pengar i och andra hela tiden ta ur. Då kan Sverige lika bra gå ur EU.
Pengar LÅNAR man och betalar tillbaka. Det går inte att fortsätta på det viset vi har gjort de senaste 25 åren.

Av Pink Ozzy - Onsdag 27 maj 14:52

Har funderat på en sak. Efter att Paolo Roberto blev påkommen med byxorna nere är han värre än både pest och kolera. På sätt och vis med rätta.
Samtidigt kastas alla hans varor ut från affärerna.
MEN, alla kvinnor och framförallt små barn som tvingas jobba hela dagarna, uppemot 16 timmar, med att tillverka t ex kläder som sedan skickas till väst och säljs dyrt samtidigt som kvinnor och barn får knappt slavlöner gör man inget åt. Det finns 1000-tals och åter 1000-tals barn som arbetar i Afrika och Asien under grymma förhållanden. De får kanske 1 kronor och lite soppa om dagen och arbetar de inte fort nog får de stryk på köpet.
Varför finns dom varor fortfarande i hyllorna hos många av våra affärer idag? I mina ögon är det minst lika mycket slaveri som tvångsinstängda hörnor i Sverige.
När ska affärerna ta upp detta ? När kommer man att kasta ut dom varor? Troligen aldrig . Det ger inga rubriker. För att vi ska bry oss om dessa barn behöver nog Paolo Roberto åka ner och äga någon sådan fabrik. Först DÅ kommer vi att reagera.
Tänk så cyniska vi är. Sorligt.

#barnarbete #sex #sexslavar #arbetsslavar #fegt

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se