Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Tisdag 4 sept 10:03

När jag flyttade från Tyskland till Sverige som 12-åring på 60-talet kallades jag för Lillhitler, nasse och mycket annat. När jag bodde i Tyskland fick jag aldrig reda på vem denne Hitler var. Jag såg ett målat hakkors på en vägg när jag var sådär 5-6 år och frågade min mamma. Hon blev upprörd och menade att det var inget jag skulle bry mig om.
Men när jag kom till Sverige fick jag minsann reda på vad nazisterna gjorde...
Nazisterna hatade judarna för att helt enkelt ha en fiende att ge till det fattiga Tyskland. Judarna har alltid varit bra affärsmän. Långt innan Hitler var född.
Och när jag kom till Sverige och hade nästan omgående lycka hos tjejerna försökte en del göra mig till "fiende" genom att ge mig skulden för saker som skedde före min födelse.
Vad vill jag komma fram till undrar du väl?
Jo, samma sak sker igen. Nu är det SD som letar fienden i alla invandrare. Över 90% av invandrarna är det troligen inget som helst problem med. Allt fler får arbete och att det inte är ännu fler beror på att vi misstror folk med konstiga namn. Tyvärr.
Går du till Tyskland och tittar på alla efternamn så ser du snart att halva Europa bor där. Bara i Berlin bör det väl 2 miljoner utlänningar. Måste jag påminna dig om att Tyskland numera har Europas starkaste ekonomi.
Så varför inte skippa allt invandrahat och gemensamt försöka göra Sverige ännu bättre än vad det redan är? Det är val på söndag !

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 1 sept 10:19

Man börjar så smått tröttna på allt vad val heter. Det är valdebatter och partireklam på TV, valreklam och valskriverier i tidningarna, det kommer valprogram i radio, valreklam i brevlådan och diverse valsnack på Facebook. Inte konstigt att man längtar bort nån gång som Lena Andersson sjöng på 60/70-talet.
Det som är ännu värre är att detta spel pågår som värsta VM-finalen i fotboll när man kastar in "avbytare" i form av t ex gamla partiledare, eller när nya vallöften läggs. Bjuder parti A 5 miljarder bjuder parti B 6 miljarder. Bjuder parti C billigare bensin bjuder parti D fri sjukvård. Och sådär håller det på.
Nej, det enda raka är att alla partier lämnar in sina vallöften i god tid, d v s ca 1-2 månader. Varje löfte ska vara finansierat och inget får läggas till. Då kan varje väljare bilda sig en uppfattning och själv räkna ut om partiet har någon chans att få igenom sina löften efter valet.
Det är det enda vettiga framöver. Nu blir det bara en massa skitsnack i valdebatterna.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Torsdag 30 aug 17:53

Vore det inte en bra idé om alla partier lämnade in sitt valmanifest 1 månad innan och sedan inte fick lägga till eller dra ifrån? Nu är det ju rena auktionen. Den som ligger efter i opinionen lägger på ett nytt löfte. Detta är ju inte precis seriöst.

Av Pink Ozzy - Onsdag 29 aug 10:09

Valet närmar sig och partierna trumfar över varandra som på en bridgekväll. Tillika har vi den grupp som utan någon som helst förkunskaper kastar sig in i debatten på de sociala medierna. Igår var det en kille som hejdlöst hade åsikter om sossarnas nya giv att ge alla barnfamiljer en veckas ?semester" som tas ut via föräldrarpenningen. Vad jag tycker om just detta återkommer jag om nedan. Den här killen hade dock allt helt klart för sig, d v s det går ?ännu mer" åt helvete när sossarna har makten. När jag frågade hur han kom fram till det hänvisade han till en debattartikel skriven av en moderat i SvD!!! Då har man ju koll på läget. ????
I morse hörde jag en lokal riksdagsman prata flyktingar så jag blev mörkrädd. Killen kunde ju inte hålla ihop det hela utan snärjde in sig i diverse konstigheter.
Busch-Tor kör just nu med ?tyck synd om mig"-stilen och vill få fram att hon hade väldigt ont nånstans. Alltid får hon någon medlidande röst.
Jag har personligen lite svårt att kapa benen rakt av på ett parti. Visst, det finns partier där jag har samma åsikt i kanske 3 frågor och partier där jag har samma åsikt i 33 frågor. Det finns också partier som har irriterande partiledare. Inga namn, men de har en fyrklöver som ?blomma".
Jag måste även säga att jag personligen skulle ha mer förtroende för SDs partisekreterare som partiledare än för Jimmie Åkesson. Men det är mitt eget tyckande.
SD har för övrigt en punkt där jag håller med dom om. Flyktingar som våldtar, mördar eller är medlemmar i t ex IS ska utvisas på livstid. Tyvärr lär det inte gå i så många fall eftersom många är födda i Sverige av utländska föräldrar och andra går inte att skicka ut för ingen tar emot dom. Så Åkessons försök till röstfiske kommer inte att funka, tyvärr.
Går vi åt andra hållet så här vi Vänsterpartiet som bl a går till val på en maxtaxa för tandvård. En typ av högkostnadsskydd. Ett mycket smart drag som inte kostar så mycket som man kan tro. Visserligen blir det initialt en hög kostnad eftersom de som är födda 60 och tidigare har fått en dålig tandvård, men senare borde det bli billigare för staten om man arbetar med förebyggande tandvård.
Centern har gått ifrån förra valets högervridna politik och återgått till miljöfrågan. Den är ju mer aktuell och man hoppas ju ta röster från Miljöpartiet.
KD vill jag inte ens nämna eftersom B-T bara går ut och säger att allt hade varit så mycket bättre om de hade regerat, utan att komma med några konkreta uppgifter.
Moderater är alltid moderater och så länge de ger sken av att de lågavlönade får mer i plånboken är de helt uteslutna för mig. Tänk så djävla skenheligt. Man säger att ALLA ska få mer i plånboken. De säger dock inget om att du får en femtiolapp och de med 50000 eller mer i månaden får 1000-lappar mer. Nej, rent spel tack.
Miljöpartiet är det enda parti som hållit fast med miljön under alla mandatperioder och gör framsteg hela tiden, även om gemene man antingen inte ser det eller inte vill se det. Skulle dock önska att man i större utsträckning kunde arbeta med internationella genombrott och samarbete.
Till sist till sossarnas valfläsk om en extra ?semestervecka". Har personligen inga små barn längre, men en drös av barnbarn. Så för dom är det säkert bra. Speciellt som jag vet att de kommer att använda det till att vara med barnen. Blir dock förbannad på de föräldrar som lämnar barnen till mor eller farföräldrar för att semestrar på egen hand. Har man barn åker man på semester tillsammans ! Det här vi alltid gjort. Hur som helst, förslaget är i sig inget fel på, även om jag hade velat se den summan på skolan istället.
Jo, ett litet PS. Hör dagligen löften om att ?hade vi regerat hade vi satt in x antal sjuksköterskor/poliser/lärare mm" . Glöm detta skitsnack. Hade alliansen skött sina 8 år så hade vi nu haft alla dessa personer i arbete nu. Men det gjorde man inte så att nu kommer det att dröja. Det tar väl ca 3-5 år att bli något av dessa yrken skulle jag tro. Så vi får nog leva med bristen ett tag. Tyvärr. Och detta eviga ?om vi hade?.? . Men snälla alliansbröder, ni hade 8 år. Varför är det inget himmelrike i Sverige? Å andra sidan är vi faktiskt rätt nära om man får tro Metro som lagt ut 27 av 100 punkter som visar att det inte går åt helvete för Sverige utan att det är 100 förbättringar under mandatperioden. Så läs gärna Metros inlägg den 27/8 på www.metro.se

Av Pink Ozzy - Lördag 25 aug 09:55

Jag har tänkt hit och dit och kommit fram till följande, som kan ändras i framtiden.
NMR ska idag demonstrera i Stockholm. Visst, jag och många med mig tycker att det är fördjävligt, men vi lever i en demokrati. Detta innebär att man får, efter tillstånd erhållits, demonstrera. En svensk rättighet.
Men en demokrati kan också ändra spelreglerna, även om man ska vara ytterst restriktiv med det. När man använder demokratin för att försöka störta den här man gått över gränsen. Så i detta fall bör organisationen förbjudas. Till en början att demonstrera och att visa upp sig överhuvudtaget på allmän plats. Det innebär visserligen att det blir en slags undergroundrörelse, men syns man inte finns man inte och det innebär att tillströmningen till sådana grupper avtar.
Sen kan man ju ställa sig frågan varför dessa grupper överhuvudtaget finns. Jo, jag tror att många är ensamma, kanske lite udda, arbetslösa o s v. De söker helt enkelt vänner. I dessa fall är grupperingar som NMR mycket smarta och brer ut sina vingar över dessa förtappade själar. Men då kan man ju fundera över VARFÖR de personer hamnat i den sitsen? Jag tror att det är för att de etablerade partierna helt enkelt inte brytt sig. Man har tyckt att det är en ytterst liten grupp som man inte behöver bry sig om. Men nu är läget ett annat. Denna slöhet har bidragit till att grupper som SD och NMR har vuxit sig allt större och om inte de andra partierna kan ta tjuren vid hornen får de skylla sig själva om de om 4-8 år har ett nazistiskt parti med 35% av väljarkåren. Och då sitter vi riktigt i skiten. Då tror jag dom flesta tittar i backspegeln och ser ett Europa på 30 och 40-talet?..

Av Pink Ozzy - Måndag 13 aug 10:08

Nu börjar eländet. Affischer i varje gathörn, valstugor på varje torg, halva Rapport fylld av utsagor, analyser, lögner och löften.
Lagom till valdagen är man så trött så man knappt orkar ta sig till vallokalen. Men det ska jag, som alltid. Men jag är inte 100 på vem jag ska rösta på, men 1000 på vilka jag INTE ska rösta på. Åker jag sedan till kommunens huvudort och ser vissa människor göra reklam för sitt parti kommer jag inte att kunna hålla käften. Att flytta från ett parti till ett annat bara för att få vistas i maktens korridorer och gå med kostym och slips äcklar mig. Att prata skola, ha besvärliga barn själv och inte ge det skolan behöver äcklar mig. Att tillhöra ett parti, smutskasta det med jämna mellanrum, byta parti, nära kontakt med ett tredje bara för att skenheligt hålla alla dörrar öppna äcklar mig.

Nej, i år kommer jag att lägga min röst som kommer med förslag som tilltalar mig och som kan visa hur de ska finansiera det. De ska också ha en chans att kunna förhandla sig till det. För det är trots allt detta som är det intressanta. Alla kan slänga ur sig vallöften, men de ska vara genomförbara också.
För hur det än är så betingar ju alla löften bara ett värde man sedan förhandlar med. Allt som oftast ser man larviga kommentarer om att t ex sossarna inte håller det eller det vallöftet. Detsamma var det under Alliansens tid. Men har ett parti inte 50% så gäller det att förhandla och i en förhandling får man aldrig allt man pekar på. Vissa saker måste man helt enkelt släppa för att få igenom annat. Fattar man inte det visar det nog mer om den som gnäller än om det parti man anklagar. Frågor på det?

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:15

Har sedan några år följt en person i chefsposition och blir lite full i skratt. Är man Che bör man stå med bägge fötterna på jorden, vara psykisk stark och inte ha behovet att visa sin förträfflighet. Denna person har numera dryga 2000 ?vänner" på Facebook. Hur fan man kan hålla reda på alla dessa. Dessutom skriver han en gång per vecka en veckosammanställning över vad han åstadkommit både hemma och på arbetet och allt i ytterst positiv ändå. Allt är i stort sätt bra eller bättre än det och frun vet jag fortfarande inte namnet på eftersom hon i alla sammanhang kallas för älsklingen.
Han har under en tid varit chef för mig också. Tyvärr har jag fortfarande inte och kommer nog aldrig få en ursäkt för den tabben han gjorde men som jag fick stå för. Men det visar ju bara att det han skriver om inte är bara guld och gröna skogar utan till stor del en drog han behöver för att slippa se verkligheten. Men sanningen kommer alltid ifatt. Alltid !

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:04

Att skjuta handikappade Erik ställer fler och fler frågetecken. Ett tag sas det att det hela berodde på att man jagade en våldsman och att detta föranledde det faktum att man tvingades skjuta en 20-årig kille med down syndrom och en plastpistol med flera skott. Nu var det ju inte bara en polis som det slog slint för utan det var flera som sköt stackars Erik.
Har inte polisen någon form av kvalificerad utbildning längre? När får man skjuta? Vart ska man sikta? Vad gör man innan man skjuter, o s v. Icke, här skjuter man först och frågar inte ens efteråt.

Det som måste vara ytterst pinsamt, förutom skjutningen, är att killen de trodde att de sköt på redan sätt i fängelse sedan många månader.
Förklaring på det tack.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se