Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Fredag 22 sept 18:03

Något som gör mig galen på riktig är vi och vår jord.
Om vi börjar med oss så kan jag ta Burma som exempel, som nu kastar ut och förföljer ett muslimskt folkslag. IS och den syriska ledaren håller som bäst på att göra grus av hela landet. I Afrika slåss folk i bl a Nigeria och Mali. Det är bara några av människans idiotier.
Till detta ska vi lägga det vi inte kan göra mycket åt. T ex jordbävningen i Mexiko, stormar i Karibien och USA, översvämningar i diverse länder och den stora branden på Gran Canaria. Även här kan vi lägga till många andra naturkatastrofer.
Vad vill jag då säga med det? Egentligen vill jag bara fråga om det inte borde räcka med naturkatastrofer? Ska folk bråka med varann också?

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 22 sept 17:49

Jag förvånas djupt av detta spel som pågår mellan Nordkorea och USA. Hade Obama varit president hade det aldrig urartad till denna sandlådenivå. Men nu har vi Trump och Kim Jong-un. Två clowner som leker i en stor sandlåda. Skillnaden är att det du inte är några små sandkorn som står på spel.
Det som förvånar mig med just denna bild är dock med vilken frenesi hans lakejer hejar på honom.
Någon som tror att det beror på att de lyckades? Nej, jag tror de gör det för sin egen överlevnads skull. Ingen av dessa herrar skulle våga säga att " Du Kim, det där var ju inte så smart". Å andra sidan kan du byta ut Kim mot Trump och några slipsnissar och du skulle få samma scenario. Nåja, nästan. Trumps gubbar skulle väl inte få ett nackskott utan bara en spark i röven.
Men denna historia är ju inte ny. Den har ju funnits i alla tider och kommer väl att fortsätta i all evighet.
Rövslickeriet är ett beprövat släkte.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Tisdag 19 sept 12:26

Läser nästan dagligen att man letar efter liv på andra planeter. Chansen att hittar något är egentligen lika med noll. Det finns flera anledningar till min slutsats.
Om vi tar vår jord så sägs det ju att om man skulle dela in den i ett dygn så har människan funnits i 4 sekunder. Detsamma är väl troligt att det i s f är på andra planeter. Så man skickar ut en massa satelliter som kostar en massa pengar för att leta efter dessa 4 sekunder. Att det har funnits eller kommer att finnas liv tvivlar jag inte på, men att vi skulle hitta det tror jag inte på.
En annan orsak till min tvivel är att man låst sig vid att det måste finnas syre, vatten, UV strålning, mm. Varför det? Vad är det som säger att det liv som kan finnas behöver just det? De kanske har levt 50-100 generationer längre och klarar sig på helt andra ämnen. De kanske inte ens talar. De kanske har helt andra kunskaper.
Nej, lägg ner skiten och ge dom fattiga mat istället.

Av Pink Ozzy - Måndag 11 sept 10:29

Har fått min dom från läkarna. För att de ska operera min rygg måste jag gå ner nästan 40 kg! 

Låter inte helt enkelt, men jag har gett mig fan på att det ska gå. Tänkte minska med 0,5 kg/vecka.

Gick skapligt i början, planade ut 2 veckor och minskade sen igen. Så efter 2 månader hade jag gått ner 6 kg. D v s mer än tänkt. Men jag inbillar mig att det ofta är så att du går ner mycket i början. 

Hur gck det då till?

Jo, har gått 0,5 timmar i början och sakta ökat till 1 timme om dagar. I snitt 5 dagar per vecka. När jag inte har gått har ryggen och benen helt enkelt inte orkat gå. Dessutom har jag minskat med ca 3 smörgåsar om dan och bara tagit 1 tallrik mat. D v s inte backat och tagit mer. Undvikit chips och godis. Visst har jag syndat, men i stort följt detta. Har inte ens ökat grönsaksmängden ännu utan ätit precis jag gjort tidigare, fast lite mindre. 

Men så läser jag alla dessa kurer hit, dieter dit o s v och blir bara förbannad.

DE BEHÖVS INTE OCH FUNKAR ALDRIG I LÄNGDEN !

Jag tror på en sakta nedgång av vikten och en sakta höjning av den dagliga motionen samt minskning av läsk, godis och chips. Själv är jag ingen större konsument av dessa produkter, men kan tänka mig att dom som äter mycket av detta går ner snabbare i början. 

Sätt upp klara mål för dig själv och försök att hålla dom. Var lite strong mot dig själv. 

Lycka till. Du fixar det du också. 

Av Pink Ozzy - Måndag 11 sept 10:22

Idag går norge till val och då passade några politiker på att dra fram SVERIGE som ett "skrämmande exmpel" !!!

Men hur kom ni fram till det?

Sverige är ju bättre än Norge i vad ni vill, utom möjligen dopade skidåkare. Vi har bättre ekonomi än ni fast ni har oljan. Vi har lägre arbetslöshet än ni. Vi har råd att ta emot fler flyktingar. Och mycket annat. 


Skicka inte hit era politiker till de platser där vi fortfarande har problem utan titta i det stora hela. 

D v s SVERIGE ÄR BÄTTRE ÄN NORGE !

Av Pink Ozzy - Måndag 11 sept 10:03

I Sörmland, och kanske iflera landskap, hade vi aptitrunda igår. Det var ett 50-tal företagare, gårdar, bagerier mm som ibland bjuder på sig själv och ibland bara vill sälja så mycket som möjligt till ett så högt pris som möjligt. 

Jag fick höra att det även kostar en slant för företagarna att vara med, så det sker ju inget riktigt urval av bönder mm som man skulle vilja önska. T ex fick vi uppsäka en kaningård som inte är med i Aptitrundan. Något som jag tycker är dåligt. Men jag förstår bonden som inte har råd att lägga ut pengar som han kanske inte får igen, eller som gör att det går jämt upp. 

Flera gårdar mm hade dessutom långt ifrån bara varor från den egna gården utan har köpt in diverse varor och säljer dessa dyrt. 

Nej, detta år blev vi mycket besvikna. Förra året hamnade vi på en gård som verkligen bjöd på sig själv och lät oss provsmaka. Det gjorde att vi köpte långt mer än vi hade tänkt oss. 

Så om det blir någon Aptitrunda i Sörmland nästa år får vi väl se. 


Av Pink Ozzy - Måndag 4 sept 11:17

Hur ska det egentligen gå framöver? Nu sitter det en liten fetknopp med ful frisyr i Nordkorea och skjuter av raketer so om det vore nyårsafton. 

I andre änden sitter en annan tomte och har noll koll om vad utrikesppolitik handlar om och hur den ska skötas. Trump har ju noll koll på det mesta. 

Lite på sidan om, men beredda att hoppa in vid behov eller för att överleva sitter Japas, Kinas och Rysslands Putin och undrar vad de ska göra. 

OM nu USA gör verklighet av dagens hot att bojkotta alla länder som har affärer ihop med tjockisen så lär ju många sakna varor från USA framöver. Vad säger USA´s företag om det?

Men det som gör mig mest besviken är att tjockisen lägger ner så djävlar mycket pengar på vapen av olika slag samtidigt som miljoner svälter i landet. Det förvånar mig också att man kan manipulera och hjärntvätta så enormt många människor som det finns i Nordkorea. Men det kanske är precis så det gik tilll under Nazitiden. 

Av Pink Ozzy - Måndag 4 sept 11:06

Har nu bott i Sverige sedan jag var 12 år. Innebär att jag nu har levt här i 50 år. Hade från början endast svenska kompisar och pratade så gott som bara svenska. Tyska kompisr fanns inte. Det gjorde att jag lärde mig svenska väldigt fort. Jag började här i ÅK 6 och i ÅK 8 var bara 2 bättre än mig i svenska. Det var dock ingen dålig klass, utan en helt normal årgång. 

Efter nian flyttade jag efter några månader hemifrån. Började på en skola där vi var ett antal mycket tajta elever. Även där gällde bara svenska. 

Efter denna skola började arbete, lumpen, giftermål, barn mm. Ja, s som "det ska vara".


Men nu är frågan om jag är svensk eller tysk? Har 12 år präglat mig mer än de 50 följande?

Både ja och nej.

Jag gillar viss tysk mat som inte finns här. 

Jag håller fortfarande på Tyskland i fotboll. Jo, även på Sverige. När de möts försöker jag vara neutral. 

I övriga sporter håller jag dock allt som oftast på Sverige. 

Jag gillar viss tysk musik som jag hittar på nätet.

Har nog fortfarande en del värderingar. T ex har jag svårt för det svenska fria skolan  där läraren inte tycks ha rätt att alltid bestämma och inte blir åtlydd. 

Känner mig som svensk, men ändå inte fullt ut. 


Vad vill jag då säga med denna reflektion? Jo, hur känner alla de som kommit från forna Jugoslavien, Etiopien, Syrien o s v sig? De som trots allt har ett betydligt större behov av samhörighet och gemenskap. Kommer de nånsin att känna sig helt svenska?


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se