Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Lördag 15 feb 16:03

Nu har jag äntligen bytt ut bilden på Pink och Ozzy eftersom de ju egentligen inte har med sidan att göra. Det var bara ett snabbt infall när jag skulle öppna denna blogg för flera år sedan.
Jag hoppas trots det att du läser mina inlägg.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 15 feb 16:00

Det finns klara bevis för att polerna och glaciärerna smälter i allt snabbare takt. Världshaven värms upp. Södra Sverige har inte haft någon vinter. Jag kan räkna upp massor med fakta som klart visar att vi missbrukar vår jord i sådan grad att det inte finns något hopp för våra barnbarn om vi inte gör radikala förändringar i vår livsstil.
De som säger emot är på sätt och vis lite roliga eftersom de bara visar att de inte är pålästa och/eller rent ut sagt dumma. Men jag förstår inte att man vill visa för alla hur okunnig man är.
10 år är max. Sen är det försent. Då har vi satt en boll i rullning som är ostoppbar . DÅ ska ni får se på flyktingströmmar. Då kommer de senaste 10 årens flyktingströmmen kännas som en västanfläkt. Då kommer det att bli fler krig om mat och odlingsbar mark. Men förneka bara. Gör det. Vi får ju snart se vem som har rätt.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 14 feb 17:11

Personligen har jag ett välfyllt dryckskåp med allehanda spritsorter.
Dock tillhör jag vin och Whiskyälskarna. Något som jag nog inte trodde på för ca 40 år när Österrikiskt lantvin, Bejas, Standard selektion och Lauders tillhörde husens sortiment. Fy vad jag hatade vin och Whisky.
Men åren går och Sverige har släppt mängder av nya viner och Whiskysorter och ännu fler finns utomlands och i taxfree. Detta har sedan ca 20 år öppnat mina ögon gör dessa goda droppar.
Jag har passat på att lära mig olika druvsorter, distrikt och länder. På whiskysidan har jag lärt mig mer och mer om maltwhisky, områden, rökighet mm.
Detta har inte gjort mig till en expert, men någon som vet vilka sorter jag själv föredrar och vid vilka tillfällen.
Jag tror inte att det finns så många som egentligen INTE tycker om vin och Whisky, utan att de saknar kunskapen i dessa ädla drycker.
Rådet jag kan ge är att prova sig fram när tillfälle ges. Speciellt vin är ju så komplex och smakar verkligen olika beroende på druva, ålder lagring, land distrikt mm, mm.
Detsamma gäller whisky som smakar helt olika beroende på var i Skottland den tillverkats. Även andra länder börjar följa efter. Drack t o m en mycket god turkisk (!) whisky för några år sedan.
Men bry dig inte om andras smak. Hitta din egen smak. Den finns.

Av Pink Ozzy - Fredag 14 feb 09:31

All heder till de föräldrar som satte dit sin egen son som rånade och pissade på en kille.
Tänk om alla föräldrar var så hederliga. Dessutom kommer sonen troligen tacka föräldrarna en dag.

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 feb 14:53

Nya avsnitt av Big Brother ska visas. Då kastas en tjej ut för att hon SAGT att hon hatar judar. En annan person får vara kvar fast personen med emblem och tatueringar VISAR i princip samma sak.
Hur ska TV4 ha det egentligen. Antingen gäller samma regler för alla eller för ingen.

#tv4 #bigbrother #skitprogram

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 feb 14:12

När man ser på Alla mot alla på Femman u drar man ju om Janne Josephsson och Cristina Frode verkligen är helt insnöade. Mycket helt vanliga frågor som nästan hör till allmänbildningen kan de inte svara på. Ok, Cristina är skådis och har aldrig utgett sig för att vara Einstein. Janne Josephson är dock journalist och borde kunna betydligt mer än han kan. Är nästan lite skrämmande uselt att vara så obildad i allmänfrågor när man är journalist.

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 feb 10:01

Såg ett program om en tjej som hade 30 hundar hemma. Inte vilka hundar som helst, utan en del stora med trasslig bakgrund.
Hon hade son idé om hur man får hundar att lyda och gjorde enligt mig ett mycket bra jobb. Allt för många har sina hundar i s f barn och saknar klara regler.
Hundar är ett flockdjur. I det vilda finns alltid en ledare. Vissa raser ha dessutom en ledarinna. Tar man till sig en hund måste man behandla den som ett flockdjur och visa vem som är ledaren och var i flocken hunden ska vara. När det funkar så är det nästan aldrig några problem.
Utan att vila jämföra barn med hundar s är det lite så med barn också. De måste veta vem som bestämmer i olika lägen. Allt daltande och mutande är rent förkastligt och förstör både barn och hund. Så Alexandra, du gör ett bra jobb.
Om vi snabbt berör barn så ska det inte vara så att "Om du är snäll får du..." . Helt fel. Att bete sig måste vara ett normaltillstånd. Sedan kan man ge något ändå, utan att för det har presterat något. Ungefär som att ge blommor till sin fru bara för att du tycker om henne och är din fru. Inte för att hon knallat dig eller för att du vill att hon gör det.
Nu vill jag inte att du missförstår mig, men det jag menar är att belöningar och uppskattningar ska inte ges för att göra något . Vissa grunder ska funka ändå.

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 feb 09:38

Nu blir jag gränslös förbannad. Läser i Aftonbladet att en man våldtar kvinnor för att på så sätt hamna i fängelse och få mat och tak över huvud. Detta har han nu gjort ett stort antal gånger. Han är iranier, men de vill inte ha tillbaka honom. Detsamma gäller tydligen ett hundratal andra som på liknande sätt skaffar sig "bostad". Just nu är det nästan 700 som ska utvisas, men hinder föreligger.
Vad är det för värld vi lever i egentligen? Vad gör FN åt detta. Är det inte så att FN borde styra upp detta? Självklart borde Iran ta emot honom. Vad de sedan gör med honom skiter jag i. Våldtäktsmän har jag inget förbarmande för. Och är det så att t ex Iran inte vill ha honom är det väl bara att flyga en sväng över landet, ge varje förbrytare en fallskärm och kasta ut dom. Svenskar i alla åldrar och alla kön ska ha rätt att leva i fred och inte behöva vara oroliga så fort de går ut.
Nu måste de partierna gå ihop om en gemensam strategi. Ingen långbänk, ingen prestige utan resultat NU !

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se