Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - 27 juli 2016 16:11

Börjar närma mig pensionen med snabba steg. Har varit med om och sett mer av världen än många andra. Ändå känns det som om det finns så otroligt mycket kvar av livet. Utan att veta, så kanske jag bara har 5, 10 eller 15 år kvar på jorden. Men sen? Jag är så nyfiken på vad som händer om 50 år, 100 år, 1000 år.
Det gick en serie för många år sedan som jag tror hette "De överlevande" och handlade om en jord där de flesta dött av nån virus tror jag. Vem vet, vi kanske förgör oss själva genom att manipulera fram något virus eller sjukdom som inte går att stoppa. Eller så blir det ett enormt atombombskrig. Ja, vem vet. Sen är jag nyfiken på alla uppfinningar vi kommer att göra framöver. Nåja, "vi" och vi. Mig har ju maskarna tagit hand om.
Och hur kommer det att gå för barn, barnbarn och barnbarnsbarn? Eller vad kommer att hända i t ex Nordkorea.
Mycket kommer att hända framöver. Mycket som jag inte får se och uppleva.
Enligt beräkningar så skulle man kunna dela in den tid som jorden funnits i 24 timmar. I så fall skulle vi leva någonstans kring 4 minuter i 24. Men om nu jorden fortsätter att finnas lika länge till? Då kulle vi nu leva kring klockan 12. Hur länge till kommer det ann finnas människor på jorden i s f? Till 12,05?
Hur länge kommer det att finnas liv på jorden? Till 12,10? Och vad händer sedan? Är vi bara en liten parentes i jordens tideräkning?
Mycket jag funderar på när minst 2/3-delar av mitt liv försvunnit......

ANNONS
Av Pink Ozzy - 27 juli 2016 11:24

Nej, nu är det inte roligt att leva längre. Det är Paris enda dan och Nice nästa. Sen är det bomber i Tyskland och Belgien. Pistoler, knivar och macheteknivar. Vi har allt från familjedrama till IS.
Det här är ju inte klokt. Visserligen lever jag i en relativt trygg del av världen, men att andra dödas eller skadas berör mig lika illa. Jag börjar själv att bygga upp ett hat mot dom som mördar oskyldiga barn.
På något sätt borde alla med tvivelaktiga sympatier eller skumma beteenden spärras in. Men samtidigt tänker jag då på Turkiet. Skulle man införa en lag som gav rätt att spärra in ett visst klientel så är det ju inte omöjligt att man, som i just Turkiet, även spärrar in folk som kanske inte har just exakt samma åsikt som de styrande. Och att sätta stopp för det fria ordet är det sista jag vill.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 juli 2016 09:31

Idag var det t o m svårt att sa rubrik. En person  gjorte mig ytterst besviken. Som alla vet är jag en ytterst tollerant person vad gäller minoriteter. Så själklart även muslimer. Men nu har denna tilltro fått sig en knäck. En muslimsk medarbetare som jag tyckte var mycket snäll, vänlig och trevlig har visat sig från sin "rätta" sida. Det böjade med att hon på Facebook anklagade USA för att bära ansvar för att någon självmordsbombare dödade flera 100 personer för någon vecka sedan i Bagdad. Både jag och en politisk aktiv medarbetare ifrågasatte detta, men den muslimske personen stod på sig och sa att "Jag vet att det är så. Alla vet det".

Några dagar senare taggades jag och min medarbetareav den  personen in en film med Hillary Clinton där hon pratade om ett visst samband mellan USA och Pakistan med mål att slå ner på ISIS. Jag frågade vad saken hade att göra med hennes åsikt om som hon skrev tidigare.Så gjorde även den andre arbetskamraten. Istället för ett vettigt svar kom det en mängd inlägg på arabiska från diverse figurer som med Facebooks skrala översättning delvis tedde sig rätt hotfull.

I stort sätt samtidigt la den muslimske personen det handla om ut ytterligare bilder med text. Dessa går inte att översätta, utan jag frågade personen om jag kunde få hjälp med översättningen.

Men icke. Istället kastades jag och min andre arbetskamrat ut från personens Facebookslista.

Nu ställer jag mig frågan hur jag ska ställa mig? Vi ska ju trots allt arbeta tillsammmans om en månad igen. Jo, en sak i sammanhanget är att personen anser att vi män är smutsiga och tar inte oss i hand vid t ex en hälsning. Ska jag hälsa personen med ett överraskande handslagnästa gvi träfas? Ska jag bara nonchalera personen? Ja, jag vet faktiskt inte, för tar man bort allt vad tro heter är personen ju trevlig. Men samtidigt verkar det ju vara en varg i fårakläder.Av Pink Ozzy - 9 juli 2016 10:10

Jag läser med förfäran om alla onödiga olyckor i sommmar. Senast igår kväll var det en olycka i närområdet so gjorde att med dotter fick vänta 1,5 timmar i kö. Dagen innan var det en olycka på samma plats. Då var det en drågpåverkad, utan körkort i en avställd bil med körförbud som lyckades köra in i mitträcket. Långa köeräven där. Igår var det dessutom så att linjebussar, semesterresenärer, släpvagnsförare mfl tyckte att det tog för lång tid och använde sig av väggrenen. Resultatet blev att även denna proppades igen. Nu tänker vi att en ambulans eller brandbil måste komma fram.


HUR FAN TÄNKTE NI DÅ ?????????


Innebär att någon brinner inne i sin bil, finns risk att flera bilar antänds, finns risk att DU DITT DJÄVLA NÖT SOM HAR "BRÅTTOM" riskerar människoliv. Har du tänkt den tanken?

Om inte så...

...LÄMNA IN DITT KÖRKORT,  för du ska åka tåg.


Och detta var endast på en sträcka av ca 1 km, förutom det finns det 1000-tals mil väg till som det händer en massa olyckor på.

Och sen en sak till. Olyckan på Södertäljebron. Nu är det ju så att det KAN hända olyckor. En däckexplosion, en skurenmotor eller annat som inte föraren rår över. Det kan t o m vara så att han fick väja för att en semesterfirare hade för bråttom. Tycker i det läget att det är djupt tragiskt att folk skickar hot- och hatbrev till åkeriet. Dom kan väl inte rå för det! Och killen som råkade köra in i bron har väl fått lida nog ändå.

Så snälla människor.

VISA LITE MER HÄNSYN I TRAFIKEN OCH NJUT AV RESAN I S F ATT KANSKE GÖRA DEN TILL DIN SISTA FÄRD. DESSUTOM HAR DU OFTA MYCKET VÄRDEFULL LAST I FOR AV DIN FRU OCH DINA BARN I BILEN.


Av Pink Ozzy - 6 juli 2016 09:40

Sakta, mycket sakta börjar jag ifrågasätta muslimerna i gemen. Visst, alla säger att de ljuger, krigor, går med burkor mm, mm. Visst, de går med någon form av huvudduk, men vem so beslutet om det vet jag inte. Jag har en vän som påstår att det är hon och ingen annan. Nu läser jag på hennes facebooksida och börjar ifrågasätta detta påstående.Men vitar det från böran.

Det skede en bombning av Bagdad för några dagar sedan. En idiot i en lastbil fyllt med sprängämnen kör in i en folkmassa och över 200 dör. Då skriver men vän att detta skulle vara en sammansvärjning mellan den sittande regeringen i Iraq och USA som har smält av bomben för att ge skulden till IS. Och personen skojar inte, utan är mycket allvarligt. Vad som är än mer skrämmande är att personen är lärare i Sverige, men av utländsk härkomst. Skrämmande när bildade människor för ut sådana åsikter, som sedan även kan läsas av personens egna elever.

Eleverna ja, detta är också ett litet kapitel jag börjar undra över. Vi har ju ett antal nyinflyttade på vår skula, vilket jag välkomnar. De är roliga, vänliga, snälla på alla sätt och vis. MEN, det finns några få som jag iNTE tror är så unga som de påstår. Konfronterar jag dom så märker man också att de ryggar tillbaka lite och har svar som låter som inlärda. Men å andra sidan, så länge de är som de är behåller jag detta för mig själv. Sen kan man alltid ifrågasätta denna åldersgräns. Har man aldrig gått i enskola i hela sitt liv så kanske den mentala åldern är lite lägre. Tänker man på vad de gått igenom är nog den mentala åldern högre. Om du förstår vad jag menar.

Jag skulle själv ha gjort precis samma sak som dom. Och generellt måste jag säga att det inte är flyktingarnas fel att det ser ut som det gör i världen just nu, utan dessa hänsynslösa smugglare som tjänar enorma pengar på att dränka folk i Medelhavet.


Av Pink Ozzy - 2 juli 2016 19:44

Hörde för något år sedan att folk blev irriterade över Zara Larsson. Själv förstod jag inte varför. Det man såg av henne på TV var ju knappast något att bli arg över.
Men efter hennes uttalande under Bråvallafestivalen förstår jag. Hur kan hon skriva att hon hatar alla killar bara för ett djävla nöt har ( enligt ännu inte säkra uppgifter ) våldtagit en kvinnlig besökare. Själv förvånar det hela mig. Hur fan kan något sådant hända " mitt i folk samlingen "? Men bortsett från sanningshalten i historien vänder jag mig med kraft mot Zara Larssons utspel när hon skriver "jag hatar killar".
Vad ska jag då kontra med? Med tanke på att ZL generaliserar som hon gör så kan jag kanske skriva:

Jag hatar alla som heter Zara Larsson.
Jag hatar alla tjejer.
Jag hatar alla kvinnliga artister.

Fattar du vad jag menar? Man KAN INTE generalisera allt och alla. Inte undra på att man t ex skriver att man inte vill ha flyktingar eller muslimer i vårt land. För om alla generaliserar på samma sätt är det lätt att sätta stämplar på ALLA flyktingar eller t ex muslimer så fort någon enstaka person gjort något.

Nej, de som utfört ett dåd ska självfallet straffas, men för den skull ska inte alla dras över en kam. Lär dig det Zara Larsson.
Jo en sak till. Varför sjöng du i s f på FOTBOLLS-EM? Det var ju bara killar som skulle spela där? Jo, för det gynnade väl din plånbok. Inte särskilt konsekvent. Eller?

Av Pink Ozzy - 24 juni 2016 12:46

Nej, midsommarafton har för länge sedan tappat den charm den en gång hade. Var själv bortbjuden men tackade nej. Frugan är med dotter och barnbarn på Mallis så jag tar det lugnt och skänker en tanke till alla kvinnor och barn som idag får stryk av en full man/pappa/samo/särbo mm. Alla dessa som med skräck i sinnet bara vill att dagen ska gå över och gubben somnar ruset av sig.

Jodå, jag har själv rumlat runt på midsommaren i många år, men utan att slåss. Jag tillhör de som kan dricka utan att slåss.

Jag skänker också en tanke till alla som i helgen kommer att mista någon när och kär som drunknar p g a fylla eller som kör ihjäl både sig, sin familj och andra bara för att de är onyktra eller bara stressade. Alla har ju inte fattat att det inte är någon idé att köra om och köra om bara för att efter en timme tjänat 500 meter. Ligg lågt. Håll avstånd. Var klarvaken. Ge fan i telefonen occh låt frågan som sitter bredvid sköta CD-spelaren. Tänk på att det är en oersättlig last du har i bilen. SÅ VAR RÄDD OM DEN ! Det är visserligen du och någon/gra fler som dör eller blir skadade för livet, men det är dessutom många i familjekretsen, vänner och bekanta som kommer att leva med beskedet om din/er död.

Så sköt dig under helgen ! ! !

Av Pink Ozzy - 24 juni 2016 12:36

Ja vad ska man säga? Som gammal EU-motståndare kanskman ska skratta, men det gör jag inte. Bara idioter och okunniga skrattar åt något som kommer att kosta pengar för var och en av oss. Ska man inte vara med i EU ska man se till att skiten avvecklas, men att gå ur själv skapar bara problem för alla. Men nu är ju engelsmän av naturen korkade. De har ju fortfarande sina inch och sin vänstertrafik oh ska drottningen mellan två delar av London åste hon ansa om det. Bara det räcker ju för att sätta en idiotstämpel på en hel ö.

Vad som nu häderfår vi väl se. Cameron lär väl säga upp sig. Sedan rasar väl både börs och pundet. Dessutom kommer det ju behövas 1000-tals tjänstemän som i åratal ska slita röv och upprätta avtal och se vad som gäller och i gäller. Det kanske vore bra om hela EU bojkottar detta skitland. Vi varken köper eller säljer till dom . Får sehur länge de klarar sig med sina skitbilar och sin fish and chips.

Sen undrar javarför man med all till buds stående medel höll kvar Grekland i unionen?

Nej jag vet inte. Jag undrar om inte alla skulle tjäna på att skrota skiten. Men då måste ju som sa alla vara med och inte bara några envisa engelsmän.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se