Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - 6 oktober 2016 13:20

Blir förbannad på alla gnällspikar som klagar på skola, vård, omsorg, polis, vägar, o s v.
Har ni tänkt på att ingenting är gratis här i världen? Alla klagar, men ingen kommer med vettiga åtgärder. Nåja, en del kommer med den "fantastiska" åtgärden att kasta ur alla invandrare. Set man glömmer i sammanhanget är att besvara vilka som anses som invandrare. Är det t o m första, andra , tredje generation? När är man med andra ord INTE invandrare längre? Nota bene att det "svenska kungahuset " är franskt-tyskt-svenskt-brasilianskt och kanske något mer. Så, ska drottningen ut? Ska hon i s f ta kungen med sig? För nog ska väl samma regler gälla för alla?
Men nog om detta stolliga förslag. Även om både kungen och drottningen skickades till deras respektive hemländer så skulle inte det inbringa så mycket pengar. Nej , Sverige skulle stanna upp och ett totalt kaos skulle bryta ut. Varför? Men se dig omkring. Fullt med invandrare som idag är läkare, tandläkare plus en mängd arbeten som hederssvensken inte vill ha. För varför är det annars så många invandrare som kör bussar, städar, arbetar i tunnelbanans biljettkassor mm. Varför tar inte arbetslösa svenskar dessa fina arbeten? Men jag skrev ju nyss att det fick vara nog med detta stolliga förslag.
Vad har vi då för övriga förslag? Några andra stolleförslag är "att fördela pengarna bättre". Lätt att säga men svårare att utföra. Det var ju mängder av svenskar som gick på alliansens snack om att fastighetsskatten skulle bort. Vad hände? Den ersattes av en avgift så att många som har småhus nu betalar mer och de med stora betalar betydligt mycket mindre. Är det ett bra sätt att fördela pengarna rätt?
Eller är det rätt att de som arbetar ska betala mindre i skatt än de som har arbetat hela livet och får betala mer i skatt när de blir pensionärer? Är det verkligen rätt att en arbetare med en lön på 30000 ska få en skattesänkning och en pensionär på halva inkomsten en höjning?
Nej, nej, nej. Alla dessa förslag och genomförda "reformer" är ett nollsummespel och bara valfläsk. Det enda som hjälper är en ordentlig skattehöjning på alla fronter. Visst, det minskar köpkraften o s v, men vi kan ju inte fortsätta som vi gör nu , eller? Men det finns ju inte något parti som ens vågar att nysa ordet skattehöjning av rädsla från okunniga väljare. Tyvärr.
Vi har för få poliser. Vi har för få lärare. Vi har en bristfällig sjukvård från distriktsläkare via tandläkare, från sjuksköterska till överläkare. Vi har en undermålig åldringsvård. Vatten och avloppsledningar är så dåliga och byts ut i så långsam takt att det kommer att ta över 100 år innan alla är bytta. Långt dessförinnan har de rostat sönder och läcker både här och där.
Polisen kräver ett eget omnämnande. Här drar Alliansen ner antal poliser och håller igen deras löner och alla skyller på nuvarande regering. Hur tänker man egentligen?
Så sluta klaga och börja betala skatt. Man får det man betalar för. Inget in, inget ut. Är det så svårt att fatta?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 24 september 2016 12:28

På vår arbetsplats har vi en tjänst som f n  är besatt av en vikarie p g a att ordinarie är på barnledighet. Vikarien har genom åren fått mycket kritik i de politiska leden och tidvis frysts ut av sitt eget parti. Personen har även tillhört de s k politiska vildarna som från tid till annan dyker upp.

Men just denna person börjar så smått bete sig ganka osmakligt genom att på alla sätt försöka skapa vänskapsband för att om det bara är möjligt bli kvar på tjänsten. M a o knuffa undan personen som rätteligen ska få återta sin plats när barnledigheten tar slut.

Detta spel har nu pågått ett tag och jag har troligen långt ifrån sett allt eftersom jag hör ganska bra....

Så från att ha gått från en mycket trevlig vikarierande person har denna person förvandlats till en ganska elak person som dessutom dissar de som personen inte har nytta av och ställer in sig hos de som kanvara bra att ha framöver.

Osmakligt i allra högsta grad och jag hoppas detta inte resulterar i en tjänst framöver. Inte för att personen skulle vara odräglig eller så, utan enkom för detta elaka spel som kanske inte alla har upptäckt....än.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 september 2016 10:16

Ibland förvånar mig folk. På min arbetsplats arbetar en "facebookaktiv" kristen moderat. Men personen verkar ibland ytterst förvirrad. För några dagar sedan la hon upp en text om att betala midre skatt. Kommentarerna lät inte vänta på sig. Ja, jag menar Ja-sägarna höll med, men det var nog bara jag som ansåg att vi ska betala så mycket skatt som det krävs för att ha anständig vård, skola och omsorg. Men då fick jag mothugg. Man avkrävde mig bl a en summa. Jag vill dock inte ange varken en summa eller procenttal utan säger att vi ska betala så mycket så att Sverige gå runt och alla får den skola, vård, omsorg, polis mm som vi önskar. 

Du har det gått någon dag och nu funderar hon på att gå ur svenska kyrkan. Hon som är så kristen så hon både går i kyrkan och även lyssnar på diverse andakter på radion. Frågan är vad hon vill åstadkomma?

Kan det vara att hon vill snylta på kyrkan och slippa betala kyrkoskatten månne?

Av Pink Ozzy - 14 september 2016 10:13

Nu har Batra tagit SD i hand. KD har tyckt att SD inte är ett främlingsfientligt parti och Björklund tycker att SD ska vara med mer i diverse samtal. Ser inget annat än att de kommer att göra gemensam sak med C och bildar nästa regering. 

Så frågan är var du lägger din röst vid nästa val?


Av Pink Ozzy - 27 augusti 2016 10:33

Den där Erdogan är en smart djävul. Jag vet inte hur kuppförsöket iscensattes, men Erdogan utnyttjade händelsen fult ut till sin fördel. Han passade på att tillfångata alla som någon gång sagt något negativt om honom. Man gick t o m så långt att man bad turkar i Sverige att ange folk de visste var Erdoganmotståndare. Och nu lär han ju sitta rätt säkert när han rensat ut alla som hade en egen åsikt. 

Konstigt att han hade en sådan lista i beredskap och bara väntade på rätt ögonblick. 

När han väl hade rensat ut de självtänkande personerna ställde han till med en stor demonstration som skulle visa världen hur populär han var. Ja vem fan vågar hålla sig hemma när han kollar vilka som inte gick på detta gigantiska möte? Självklart gick alla. ÄVEN de som hatar honom. 

Eftersom EU svansar kring hans ben ideligen så ville han även att Putin gjorde som han sa. Så han åkte dit. Direkt när han kom hem fick Turkiet en ny lag som tillät att vuxna kunde ha sexuellt umgänge med barn från 12 år. Så nu får väl Turkiet ett antal ryska pedofiler som sexturister. 

Dessutom har han ju sedan tidigare gjort klart att HBTQ-personer inte gillas. Men pedofiler går tydligen bra. 

Själv har jag varit i Turkiet några gånger, men kommer aldrig att besöka landet igen. Jag vill inte med mina pengar bidra till att sådana som Erdogan kan få styra ett land. Never ever. 

Av Pink Ozzy - 27 augusti 2016 10:25

Ungern har väl under hela 1900-talet varit lite mer brunt än andra öststatsländer, även om komunisterna hållit ett vakande öga över dom under många år. Sedan östkollapsen har dock Ungerns ultrahöger fått större svängrum. Att se flyktingar som en tillgång finns inte på kartan. Nej, nu ska det byggas murar så att flyende inte kan fly, utan måste stanna i stora läger i andra länder. 

Så Ungern, som fick mycket hjälp själva efter både WWII och östfallet kan nu inte tänka sig att själva bidra med något. Hur många ungrare har vi tagit emot sen 50-talet? Vi kanske ska kasta ut dom. Vore kanske inte mer än rätt. 

Det enda jag känner för Ungern idag är avsmak och illamående för detta land och deras korrrupta ledare. 

Av Pink Ozzy - 27 augusti 2016 10:15

Den senaste tiden har det eldats upp ett antal bilar. Helt fucking i onödan. Varför? Jag fattardet inte. DESSUTOM så kastar man stenar mm på poliser och brandmän. Själv tycker jag och säkert många med mig att detta ärhelt förkastligt. Inte nog med att man eldar upp bilar som ägaren mödosamt jobbat ihop till och kanske fortfarande har skulder på. Nej, man ger sig också på poliser och brandmän som är till för att skydda oss medborgare. 

Är bilen bara halvförsäkrad så måste den stackare som fått sin bil uppeldat köpa en ny för egna pengar. Är det en helförsäkrad mil måste alla vi som har en bilförsäkring vara med och betala. Dessutom kostar bradkår och polis pengar. Dessa miljoner som nu bokstavligen gått upp i rök skule kunna användas på ett betydligt bättre sätt. 

Ovanstående borde ju varenda kotte begripa. MEN tydligen finns det ett antal individer med ett ytterst fåtal fungerande hjärnceller som ägnar sig åt denna verksmhet. Så djävla lågt. 

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2016 10:04

Närag för 4 år sedan frågade rektorn på min arbetsplats om han kunde tänka sig att ta emot mig eftersom jag snart därefter skulle införlivas i FAS3 så sa han ja ( eftersom de då skulle få 5000:- för mig och inte kosta ett öre). Han la även till att han aldrig kommer att anställa mig eftersom de måste spara pengar. Det triggade mig . Sånt triggar ALLTID mig. Jag tänkte för mig själv att " vi får väl se".

När jag kom första dan fick jag en allt för liten gul väst i näven och ombads att rastvakta varenda rast. Det blev mycket rastande för lågstadiet första 2 åren.

Rektorn slutade och en ny tillträdde. Det visade sig att hans normer och värderingar var betydligt mer humana och han hade inte behovet att framhålla att han är rektorn. Jag fick nya arbetsuppgifter som saka utökades i diverse riktningar. De arbetskamrater jag fick hade även en human del i sig sm jag tog till mig. Det går på lågstadiet att säga "så gör ni nu". Det funkar inte med större elever. Här gällde det andra metoder. Metoder som jag sakta lärde mig av bl a rektor, elevkuratorn och min "chef". Ja jag säger chef även om vi egentligen inte är varandras chefter. Vi jobbar förträffligt ihop. Vissa saker har vi gemensamt ansvar för och vissa har hon och vissa har jag. Vi kan dock i nödfall hjälpa varandra lite så att inget blir liggandes. Dessutom har vi kul tillsammans och med "våra" elever. Vi slog in på en linje förra hösten som vi ser har gett effekt. Visst, du kommer aldrig att ha 100% bakom dig. Det har du inte nånstans. Men det är bra nära. Och det är sjukt kul när man ser ett resultat när man jobbat med en elev som varit stökig och avig. En varm och go känsla. Eleverna vet vad de får och inte får och för var vecka som går gör de färre och färre överträdelser. Inte för att de är rädda för oss, utan för att vi försöker vara justa mot dom . Är man just mot någon så är det svårare för den att vara ojust.

För ca 4 år sedan hade vi sönderslagna rutor varenda helg och under sportlovet. Du var det länge sedan man har haft sönder en ruta på skolan under en helg. Och under hela sommmarlovet har allt fått vara helt. Måste innebära  att eleverna inte längre ser skolan som något man hatar utan vårdar.

Men jag trorinte att vi kan  sätta oss ner och ta det lugnt. Du är det bara till att kavla upp ärmarna och jobba med nästa grupp, och nästa grupp och nästa grupp. Det fylls på med nya elever varje år och det gäller för oss att bete oss rätt i så låg ålder det bara går. Först när barnen inte ser oss vuxna som fiender utan som vänner med regler som de får tillit och respekt för oss vuxna och vår skola.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se