Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2016 09:55

Dags att ändra OS-reglerna så att de för det första harmoniserar. Det ska inte vara så att du kan skicka 4 startande i en gren och en i en annan.

Ta bort allt vad hästsport heter. Visserligen populärt, men ska de vara medkan väl hundar också få vara med.

Ta bort fjanttävlingen GÅNG". Finns ju inte en enda gångare som går på rätt sätt. Skulle de ha badtofflor hade man kunnattro att det är ett antal bögar som gick. Jag såg gång i Göteborg under VM 95 och såg tydligt hur alla fuskade. Så bort med den grenen.

Ta även bort slägga. Det är ju helt onaturligt att kasta en kula som sitter fast på en stålvajer.

Tresteg är en annan fåntävling. Varför inte 2 eller 4 steg också?

Även simningen skulle kuna begränsas. Bröstsim är helt OK, även så fri- och ryggsim. Men vem fan simmar fjärilsim? Varför? och hur kom man ens på tanken? Då är det väl mer naturligt med indian - eller hundsim.

Man kan ju tycka vad man vill om t ex bågskytte, men det hör liksom till att även ha lite udda sporter på OS. Dessutom är ursprunglig jaktmetod, även om dagens monster till bågar användes.

Ja det går att få bort flera grenar om man vill. Vad ska t ex golf där att göra?

Fler sporter som ska till eller därifrån? hör av dig.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 augusti 2016 13:18

Just nu är det bara så sjukt trist. En hel hög med irritationsmoment har hoppat sig och känns inte som en liten dammsög, utan ett stort berg som inte går att rubba.
Jag tänker inte skriva ner allt som stör mig just nu, men några saker får plats. Först och främst min mor och halvbror. Ja han var min bror men lät sig adopteras i de yngre tonåren. Jag var några år äldre och skulle just flytta hemifrån. Inte fan brydde jag mig om adoption. Speciellt som den tilltänkta pappan, tillika min mors nye man, aldrig varit som en pappa för mig. Min pappa dog strax innan adoptionssnacket var på tapeten. Jag fick aldrig vara med på begravningen, vilket jag får bära med mig hela livet.
Nåja, denna adoptionsfråga glömde jag mer eller mindre bort. Som jag skrev så var det aldrig någon stor fråga, utom för min mor som tyckte att jag skulle tänka på framtida arv. Hallå, vilken kille i tonåren bryr sig. Jag skulle flytta hemifrån för att plugga, supa och ragga tjejer. Inte fan brydde jag mig.
Och nu är det försent. Eftersom hennes man fått en stroke och inte reder sig är hon tydligen hans gode man. Nåja, hon är i varje fall "god man" för min bror som fått deras sommarstuga. Den omsatte han dock omgående i pengar, d v s sålde den.
Så kvar är skog som dock såldes för en ansenlig summa sam hus och diverse lösöre som jag gissar värderas till 3-5 miljoner.
Och vinnaren ääärrrrr: min halvbror. Inte ens min mor ärver något så som det är skrivet. Men det vet hon inte ännu.
Själv bryr jag mig inte. Jag har så jag klarar mig. Så för min del är det inte pengarna utan sättet man gör det hela på som stör mig.
Men som jag sa så var det bara en av många saker som sitter som stora blåmärken runt mina ben.
Ett annat är att jag inte har klart med arbete från början av september. Därefter vet jag inget och det tycks inte gå att fråga någon heller. Men min hjärna vill ha svar. Blir det eller blir det inte. Jag accepterar bägge, men det är ovissheten jag blir tokig på.
Sen har vi allt skit som pågår runt om i världen. Jag kokar snart över av IS, Trump, våldtäkter mm. Du bryr dig kanske inte, men jag kan inte kasta bort dessa tankar. Ska det vara så djävla svårt att leva i fred de få år vi finns på jorden? Nej, vi har en massa knarkande IS-"soldater" som roar sig med att föra "krig". Och allt till Allah's ära. Så fan heller.
Och den där dåren Trump. Han får bara inte bli president. Då kan ju precis vad som helst hända.
Och till sist, nåja av det jag vill nämna här, fattar jag inte vad dessa våldtäkare (nej, det är inga män) peddos ar och kvinnomisshandlare håller på med. Stoppar packet i nån raket och skjut ut dom i rymden. Eller så lämnar du in dom på Hall så det riktiga buset får ha lite "kul".
Men allt detta med ett antal andra saker gör att min hjärna inte fixar det hela. Allt oftare får man tanken att man lika hjärna kunde dö. Vem bryr sig .

ANNONS
Av Pink Ozzy - 31 juli 2016 10:48

Det genomfördes ett misslyckat militärt övertagande av Turkiet. Något som väl ingen missat. Erdogan, som är Turkiets president, flydde först, men kom tillbaka senare. Nu har den stora utrensningen börjat. Som det står i affärerna ibland "ALLT SKA BORT". På ett imponerande snabbt sätt lyckas Erdogan få ihop en lita på 1000 och åter 1000 personer ( siffrorna går isär, men 18000-60000 harn nämts) som nu fängslas och ska rensas ut. Hur det går för deras fruar, barn och övrig släkt kan vi ju bara gissa oss till. 

Det är militärer, domare, läkare, lärare,  journalister, politiskt aktiva och många fler. 

Putin är direkt där och sniffar Erdogan i röven för att försöka att de två länder ska närma sig. EU står fast och säger att detta måste upphöra. Sveriges utrikesminister är mer försiktig och säger att "vi bevakar händelsen noga". Nåja, vad nu det ska hjälpa. Detta land ska inte ha en spänn till av EU, utan först släppa alla fångar och  utlysa nyval. Dessutom ska hotet om dödsstraff bort. Ingen ska dö för sin tro eller åsikt. 

Jag tror att Turkiet har en låååång väg kvar till ett medlemskap i EU. 

Av Pink Ozzy - 31 juli 2016 10:38

Ja då var det fullt ös i fjollträsk. De har Pridevecka. Ska kanske direkt säga att fjollträsk och pride inte ska ses att höra samman. Fjollträsk har det dock alltid varit för mig. 

Nej, vi fokuserar på Pride. Igår gick paraden. Tänkte först åka in för att se paraden. Det verkar ju vara åt karnevalshållet  och riktigt kul. 

Och det är det här med KUL. Ska det inte få kunna vara det? varför ska folk gå in och förstöra för dom. Låt dom som vill gå i ett pridetåg. Inte stör det mig i varje fall, även om jag har och kommer nog alltid att ha lite problem med yssande karlar. Men vill de det så låt dom hållas. Det stör ju ingen annan. 

Så frågar du mig så kan jag för mitt liv inte förstå varför man inte kan låta bögar och flator gå tillsammans genom stan och visar vilka de är och att de också ska ha rätt att finnas. 

Det finns ju låååååååång mer besvärliga saker man borde lägga sina krafter på.Som terrorism, våldtäkter, främlingsfientlighet o s v. 

LÅT HBTQ-PERSONER VARA IFRED ! 

Av Pink Ozzy - 31 juli 2016 10:18

Nu ärdet ytterligare ett stort antal ryssar som inte får delta i OS. De flesta är friidrottare, men även en del andra som tidigare var dopade spärras. Men frågan är om det räcker. Det har funnits dopade ryssar i de flesta grenar och är de inte dopade har de fifflat med sina vapen, som värjfäktaren för en massa år sedan. Sen har vi tyndlyftare, brottare, simmare, you name it. Inte fan dopar de bara friidrottare. Nej du, det dopas nog rätt friskt i det landet och har alltid gjort. Gamla DDR och Ryssland tippar nog den ligan rätt bra. Visserligen blev det ett kraftigt finskt fiasko för några år sedan, men jag tror finnarna har lärt sig. Ben Jonsson gick för mig från idol till praktarsel på några timmar och inte blev det bättre när han åkte dit igen. Vår "svenska " Ludmilla Engqvist ska vi bara inte tala om. Ytterligare ett dopat praktarsel. Men hon säger ju att hon inte visste. Detsamma försökte Linda Haglund med. 

Men det är väl tyvärr så att Wada hela tiden ligger efter p g a att man ju inte kan veta vad man hittar på för ämnen härnäst. Då är det faktiskt bra att man numera sparar prov och gör om testet efter ett antal år närteknologi och kunskap blivit bättre. I de fall man då upptäcker dopade idrottare borde de få återlämna allt de vunnit.Medaljer, pengar, vaser, bilar, allt.

Sen skulle dom ställas upp på OS-arenan vid invigningen tjärat och fjädrat ( se filmen "Tuppen") så alla kan se dom och de deltagande idrottarna vet vad som väntar dom ifall de dopar sig. 

Jag ser bara ett problem. Gränslandet. Vi har t ex astmatiker som får äta astmamedicin. Vissa läkare säger att det inte höjer prestationen andra påstår motsatsen. Där saknar jag betydligt klarare regler. Detsamma gäller höghöjdsträning. Sen har vi de ämnen som ännu inte är förbjudna. Ta t ex det medel Arigawi åt. Det blev först förbjudet i januari. Men det berodde inte på att det inte fanns utan att man först måste testa vad som händer om man äter det och sedan bygga upp en testapparat kring det. Sånt tar tyvärr tid. 

Sen är det ju denna misstänklighet. Jag misstänker ju i stort sätt alla numera som är betydligt bättre på relativ kort tid. Första gången jag tänkte i dom banorna var nog generalarslet Mûhlegg. Jag sa direkt att det inte kan stämma. Karln såg ju helt vid ut. Numera tänker jag på det varje gång de visar en friidrottstävling. 

Och till sist. Det få inte vara möjligt att överklaga en dopingavstängning i civil rätt. 

Så väl mött framför TV:n framöver och se på OS. Men kom ihåg att det nog är rätt många som är eller har varit dopade. Tyvärr. 


Av Pink Ozzy - 30 juli 2016 18:42

Började diskutera en sak på min facebooksida. De två första som utvecklade sin åsikt gjorde det på ett bra sätt, så efter bara några få kommentarer var vi, om inte helt överens, så ganska nära. Men sen kom ytterligare en person in i bilden som jag känner sådär flyktigt. Vi har pratats vid några gånger. Men den personen gick på som en ångvält och jag förstod rätt snabbt att det saknades kunskap för att personen skulle skippa ideologin och koncentrera sig på fakta. Jag försökte förklara, men det gick bara inte in. Efter ett antal kommentarer fram och tillbaka blev det lugnt. Då plingar det till i telefonen och jag fick info om att personen kastat ut mig från fejan. Ingen skada skedd utom att det är beklämmande dåligt att en person i en chefsbefattningar av den lägre graden varken kan argumentera utan att spåra ur, utan dessutom inte har grundläggande kunskaper i ämnet.
Men förr sa man ju något i stil med " kan du inte arbeta kan du ju alltid bli chef". Verkar funka i detta fall. Kan dock sägas att jag många gånger även sett motsatsen.

Av Pink Ozzy - 29 juli 2016 16:29

Ska det vara så in i norden svårt? Ja, jag menar förstås rondellkörning. Mellan mitt hem och en näraliggande ort finns dryga 10 rondeller. Men tror du folk kan köra i dom? Jag, det kan dom, men dom kan FAN INTE BLINKA.
Men var är problemet? En vanlig liten rondell . DU KAN INTE SVÄNGA VÄNSTER !
Du kör bara in. UTAN ATT BLINKA ! Det är först när du ska ut ur rondellen som du ALLTID SKA BLINKA HÖGER !
Har du fortfarande inte fattat så läs det en gång till. Det är ju skitenkelt.
Det finns ett litet undantag. Dubbelsidiga rondeller. Kör du in och ska ut igen efter 3/4-delar så ligger du först i innerficka och blinkar HÖGER när du byter fil.
Så, nu vill jag inte se en enda kotte blinka vänster igen,

Av Pink Ozzy - 28 juli 2016 15:30

Att vara ledig i 8-9 veckor på sommaren låter säkert som rena drömmen för många. Jag har den förmånen. Nåja, under året får jag ju avstå X antal % för detta, men ändå. 

Men nu är det så att jag börjar känna mig rätt kluven. Jag vill både vara ledig OCH jobba. Längtar tillbaka till mina arbetskamrater och kidsen på skolan. Visserligen träffar jag en del "på byn", men det blir oftast bara ett kort "hej" och "hur är läget" typ. 

Nu är det dryga 2 veckor kvar på ledigheten och jag ska bl a sätta in en dragspelsdörr innan dess. 

Jag hade före lovet 2 fulla A4-sidor med olika jobb jag tänkt göra under sommaren. Den är nu nere i en halv sida, trots att jag inte skrivit upp allt som jag sedan gjort och trots att saker tillkommit på listan. Men jg måste hela tiden göra något. Att bara ligga vid stranden gör mig orolig. Som tur har jag i år sluppit detta helt. 

Men som sagt. dryga 2 veckor kvar. Sen kör vi hårt igen. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se