Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Senaste inläggen

Av Pink Ozzy - Lördag 25 mars 09:47

Har sett mig lite omkring i min omgivning och ser så otroligt mycket förstörelse till ingen som helst nytta. Förstörelse som bara kostar pengar för enskilda näringsidkare, kommun eller stat. Eller ska vi istället säga att det i slutänden är du och jag som får betala kalaset.

Här springer det en massa ungar omkring och förstör och deras föräldrar bryr sig inte. Antingen för att de inte vet om det, eller för att de är så påverkade av olikadroger så de varken vet eller bryr sig.

Men varenda liten grej som man förstör genom att ha söder det eller måla på det får vi som jobbar betala. Det är inte Stat, kommun eller affären som betalar.

DET ÄR VI ! ! !


Om du nu inte fattar vad jag menar så ska jag försöka förklara. Låt oss säga att ni sprutar ner en järnvägsvagn. Tror du att det är järnvägsbolaget som betalar? Ja, initialt, men det tar de sedan ut genom höjda biljettpriser.

DET ÄR VI som betalar ! ! !


Eller om ni krossar rutor i en skola. Då har skolan en stor självrisk ( de får inte ut t ex 20000:- från försäkringen utan måste betala den delen själv ) . Det som är därutöver betalar försäkringsbolaget. Men det stannar ju inte där. Nej, försäkringsbolaget vill ju ha dessa pengar och höjer således avgiften.

Så med andra ord; DET ÄR VI som betalar ! ! !

Jag kan gå vidare om du vill, men om du har några få hjärnceller så förstår du förhoppningsvis den delen.

Men nu kommer en del att säga:" Ha ha, jag har inget jobb så jag slipper betala".

OK, men dina föräldrar betalar väl skatt? Och skulle de vara så att både du och dom lever på Soc så innebär det ju att de får mindre pengar eftersom ANDRA måste betala in skatt. Dessutom handlar de väl i någon affär. Har man krossat rutor där så kommer det att bli dyrare där i slutänden.

Så hur det än är så betalar du ditt eget förstörande på ett eller annat sätt.

Med andra ord, sluta upp med larvet. Väx upp. Och vill du måla så skaffa dig ett ritblock. Vill du förstöra fråga om kommmunen har en rivningskåk du kan slå på. Men sluta förstör för dig och mig. Det kostar både dig och mig en massa pengar.


ANNONS
Av Pink Ozzy - Söndag 19 mars 23:15

Åker med en gammal vän men Vikingline. Skönt med lite lugn och ro.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Lördag 18 mars 20:31

Känner en person sedan 5 år som haft det tufft i sina tidigare år med bl a droger. Han tog dock delvis ur det hela genom att skaffa sig ett bra jobb. Dock är han rätt törstig emellanåt. Ibland kan han ta o m komma ordentligt basis till jobbet.
Men jag har respekterat honom bl a för att han tycks ha vissa skills i jobbet som är viktiga.

Men som sagt, relativt törstig, i varje fall på helgerna. Han tittar säkert på 10 fotbollsmatcher på TV per vecka. Ibland 2-4 på en lördag.
Nu visar det sig att han är nära skilsmässa.
Är det så konstigt? Tycker jag inte. Dessutom har han ett mycket stort bekräftelsebehov. Det märks bl a på Facebook att han gärna vill att alla ska hålla med honom och tycka synd om honom. Gör man inte det, eller säger emot så är man en idiot som inte förstår.
Jag har under flera år hållit god min mest för att jag tyckte att det var bra att han tog sig ur knarkträsket och att han som sagt hade vissa värdefulla skills inom arbetet.
Vilken missbedömning.
Och han tyckte idag att JAG skulle skaffa mig ett liv.....

Av Pink Ozzy - Onsdag 15 mars 10:08

Tack TV4. Äntligen har ni fattat hur programmet Farmen ska göras. Äntligen har de värsta bråkstakarna tagits bort och ersatts av folk som kan och vill jobba. Nåja, det fanns ju en del under resan ett antal störda typer , men i det stora hela ett fantastisk omgång. Hasse och Niklas är kvar. Två luriga gubbar som jobbar på utan att bråka. Sen har vi han som hela tiden klär ut sig. Har väl inte fått kläm på hur mycket han jobbar, men han håller humöret uppe. Maria hade jag inga höga tankar om i början, men det är ju en mycket kunnig och riktig go tjej med både känslor och humor. Just nu är det väl bara Torparungen som ska ut. En dumdryg falsk egenkär gubbe som tror han är bäst. 

Men jag förstod inte gårdagens grepp där man tog in 3 gamla farmare som tidigare åkt ut och som nu skulle ställa frågor till farmare. Vad som händer får vi väl se under denna den sista veckan. 

Men helt klart skulle jag vilja se Maria och Niklas i final. Två som skulle dela på epitetet "Värdiga vinnare av farmen".

Av Pink Ozzy - Onsdag 15 mars 09:49

Har nu varit sjukskriven i snart 6 månader. Ser inte heller någon ljusning. Visst, jag har mina toppar..... i 2-3 timmar. Sen är det skit igen. Numera inte heller längre bara psykiskt utan kroppen börjar lägga ner verksamheten. Sover 10 timmar per natt plus 0.5- 1,5 timmar på dan. Tar jag starka värktabletter kan jag vara nån timme i trädgården i långsam takt, men måste sen vila några timmar för att i bästa fall kunna köra någon timme igen. Men det slutar inte där. När jag sedan vaknar nästa morgon är det knappt jag tar mig upp. Det gör ont i hela kropen från dagen innan. Har jag sedan inte somnat utan bara tänkt och tänkt kvällen innan så vill jag helst inte vakna när klockradion går igång. Jo, jag har klockradion på, annars skulle jag sova på tok för mycket och efter några veckor helt ha vänt på dygnet. 

Men vi får se vad framtiden ger. i slutet av denna månad har jag möte med bl a min läkare. Dessutom har jag, så fort jag fick reda på att rektorn skulle sluta, kontaktat den person ( nr 7 på 5 år) som ska vara rektor till förhoppningsvis en ny rektor ( nr 8 på 5 år ) börjar. Har inte träffat Nr7 ännu utan väntar på det formella tillträdet som ska ske snart. Men han har i varje fall tackat ja till att träffa mig. Jag vet inte vad det ska leda till, men det är tydligen något som försäkringskassan kräver. 

Men som det känns nu så måste jag ju bli sjukskriven betydligt längre. Det skulle ju inte gå att jobba ens några dagar. Jag känner ju stressen komma bara jag tänker på att arbeta. 

Nej, jag är inte arbetsskygg. Tvärtom. Jag har under mer än 20 år haft 2 arbeten. Ett fulltidsarbete pluss ett deltidsarbete som speciellt under tiden februari till midsommar tog väldigt mycket tid. Så jag har nog jobbat så det räcker för den delen. 

Men jag hade absolut räknat med några år till. Skolbarnen är fantastiska och man lärsig hela tiden något nytt. Men samtidigt lider jag med många som inte har det bra hemma eller som mår dåligt av annan anledning. Täta rektorsbyten är säkert en anledning. Mycket vikarier säkert ett annat.  Ungarna får ingen ro. Flera kom till mig när jag jobbade bara för att prata av sig lite. Senast jag var där för att lämna några papper kom det fram ungar hela tiden och ville ha hjälp med något eller bara prata. Men sånt folk har man idag inte råd med i skolan....tror man. Men jag räknar inte skolkostnaden och samhällskostnaden fö sig. Den måste läggas ihop. Det får inte vara så att ett barn får inte kosta mer än x kronor utan ska kosta vad det måste kosta. Men nu är jag där och petar igen. Det varju inte detta inlägg skulle handla om. Ha det. 


Av Pink Ozzy - Onsdag 15 mars 09:43

Efter några dygn av Turkiets president Erdogans orerande mot bl a Holland står det väl nu klart för alla att Turkiet inte har i EU att göra. Vi kan inte ha "vänner" och samtidigt fiender. Turkiet är inte som vi europeer och kommer aldrig att bli. EU borde sätta hårt mot hårt oc ge klara krav mot Turkiet. Inte bara lite vaga krav som sen inte behöver uppfyllas, utan krav som ska gälla nu och i all framtid. 

  • Ge Kurdistan till kurderna
  • Sluta anklaga EU-länder för nazister mm
  • Stå bakom ALLA mänskliga rättigheter
  • Sluta spela ett spel med ryssarna MOT EU
  • Rättvisa val
  • Frihet åt alla kurder och andra politiska fångar

Detta är bara några krav som jag anser Turkiet först måste uppfylla innan man ens sätter sig vid samma bord som EU. 

Av Pink Ozzy - Söndag 12 mars 10:39

Svarta rubriker i tidningar idag. Mellot var det sämsta på decenier. Kan faktiskt inte hålla med. 

OK, det fanns väl 3 låtar som inte borde varit med,men resten var väl ypperlig underhållning. Nu är det så att jag är skitdålig på namn, såjag får använda andra igenkänningstecken. Men jag tror du vet vem jag menar. 


Den store killen som sjöng Hold on var mycket bra. Mariette är alltid bra, Hon med det ljusa krulliga håret sjöng en helt OK låt. Han som vann hade väl en OK låt, men klädseln var hämtat från någon Dressmanreklam. Ace Wilder hade säkert slagit i yskland, Österrike, Holland m fl länder. Ove Törnqvist hade jag inga förhoppningar på, men det var väl kul att han var med. Låten var bättre än Fo&o eller han med gitarren. Tycker det här speglar väl rätt bra dagens musik. Även om jag tycker att allt ljus, hattiga bilder och en massa intränade steg förstör det det hela handlar om, d v s melodien. 


Men sämre än andra år? Nej, det kan jag välinte hålla med om. 

Av Pink Ozzy - Söndag 12 mars 09:58

Om jag ser tillbaka en massa år när jag gick på lågstadiet fanns det en auktoritet som stod framme vid katedern. Det var ingen idé att öppna minnen om man inte var tilltalad. Gick man hem och klagade hon mamma över att läraren hade gett mig en örfil så sa hon bara att jag nog hade gjort mig förtjänt av den. Ord som hora, fitta, kuk mm existerade inte. Det var andra tider då.

Jag säger inte att jag vill ha tillbaka dessa tider. Nej. Men jag tror att skolan måste ändra sig i grunden för att få ut maximalt från alla elever. 

Jag är i grunden emot friskolor. Inte för att dom finns, utan för att de ger en vinst som tas från våra skattepengar. Åt helvete fel. Men...

... Varför inte delar upp barnen som ju egentligen sker nu genom att friskolorna i regel har de mer duktiga eleverna och kommunerna får ta de "som bli över". 

Ha mindre klasser på max 10 elever med barn med särskilda behov. Sätt till resurser så att de mår bra. För de mår bra om de har någon de litar på. Förutom alla bokstavskombinationer så finns det många barn som inte mår bra i sin hemmiljö. Här måste Socialen vara betydligt hårdare och ta barn från familjer som inte fungerar. Men har man den typen av barn och anpassar lektionerna till deras behov och möjligheter. T ex har de ett betydligt större behov av rörelse. Många har dessutom specialämnen som de är mycket duktiga på. En del är duktiga i matte eller historia, andra på träslöjd eller teckning och några i "ickeämnen" som fotboll, lego, klassisk musik mm. Varför inte ge dessa barn ett personligt och anpassat schema där man lägger in matte och svenska delvis i övriga ämnen så att de nästan inte märker att de räknar eller har svenska. Det borde finnas duktiga pedagoger som kan fixa sånt. 

De barn som sitter tysta och jobbar febrilt kan de ha i större klasser med en lärare och eventuellt en resurs. De klarar sig. De har annat som driver dom vidare. Har själv både barn och barnbarn som jobbar på som sjutton och är i vissa fall långt före sina jämnåriga kamrater. Jag har också ett barnbarn med en bokstavskombination. Så jag vet vad det innebär. 

Oavsett om barnet har en bokstavskombination, är allmänt stökig, har svåra hemförhållande eller är superduktig i skolan så är det just i hemmet vi lägger grunden för barnens framtid. Låter man barnen vara delaktig i kökshanteringen, uppmuntrar man barn att läsa och räkna, gillar naturen mm mm och anpassar sitt "hemarbete" till barnet förmåga, så skulle barnen må mycket bättre. 

Tyvärr har allt för många barn bara för det ingår i vill, bil, hud-stuket. Men då gäller det också att ta hand om barnen. 

Både hemma och i skolan.

Men som det är nu när nationella prov och Pisarapporter är alenarådande kommer många barn att slåss ut. Skulle vi ha en individanpassad skolgång så skulle det bli en skola som skulle bli betydligt bättre för alla parter. Det får faktiskt kosta vad det kosta vill. Har någon i någon kommun räknat ut vad ett barn som går nio år i skolan och sedan inte får något jobb utan börjar med brått kostar samhället under 20, 30, 40 år? Det är lååååångt mycket mer än vad barnet hade kostat om man hade tagit hand om barnet i tid. 

Jo, en sak till. Som det är nu med en rektor som har 300, 400, 500 elever plus kanske 50, 60, 70 anställda att ta hand om är sjukt. Man måste i betydligt större utsträckning börja att delegera skolverksamheten. Man kan inte överlåta allt arbete på rektorn. Det måste finnas mellanchefer på t ex alla 3 stadier samt för övrig personal. Dessa kan ha hand om många av de dagliga sysslorna i form av inhämtande av information, skrivande av diverse mejl, brev, statistik och mycket annat. Sedan kan man avrapportera detta till rektorn. Att som nu ha ett ansvar ( som skolinspektionen kräver ) för så många och lägga det på en person resulterar i täta rektorsbyten och otrygg tillvaro för elever och personal. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se