Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2020

Av Pink Ozzy - 12 maj 2020 17:02

Som jag skrev i ett annat inlägg så ska du inte köpa brasilianskt kött. Men även kött från andra länder nöt undvikas.
Varför finns det t ex bacon från bl a Polen, Tyskland, Holland, Danmark m fl länder? Skiljer oftast inte mer än 50 öre på en förpackning.
Varför jag vill att du köper svenskt är självklart att du får i dig färre medicinrester. Men jag tänker även på coronapandemin. Nästa gång, för det blir en nästa gång, kanske det hela blir 7 resor värre och vi kan inte få kött från andra länder. Har vi då inte varit förutseende och köpt svenskt så finns det inte tillräckligt med bönder kvar i framtiden.
Så ät svenskt kött !

#ätsvensktkött #kött #coronapandemi

Av Pink Ozzy - 12 maj 2020 16:56

Köttet från både Argentina och Brasilien är utsökt. Jag vet, har besökt dessa länder. Men nu är det andra tider. Brasilien formligen skövlar Amazonas bl a för att få fler platser att föda upp kör på. Detta får inte ske.
Sluta därför att köpa brasilianskt kött. Köp svenskt, det är nästan lika gott.

Av Pink Ozzy - 12 maj 2020 09:49

Just nu tycks det svenska folket sluta upp med att bry sig om coronans fara. Man struntar i om man kommer för nära i affären eller på fiket eller andra ställen.
Då frågar jag bara.
Vad fan håller du på med?
Vill du att hela cirkusen ska starta om igen?
Vill du ha några 1000 fler som dör av Covid-19?
Vill du att Coronan muteras i något ännu värre och du får sitta inomhus i månader?

Ärligt, jag fattar inte hur korkade en del är och hur lätt de kan förstöra för ett helt land. För om det hela startar om igen ligger vi verkligen dåligt till. Då börjar de statliga pengarna tryta, ännu fler företag stängas, ännu fler dör, många fler som inte kommer att ha mat för dagen.
Det är bara att välja väg. Antingen reder vi gemensamt ut stormen NU, eller så kommer det att bli ett nytt 30-tal där miljoner går utan man rena kläder och utan tak över huvudet.
Det är bara att välja NU.

#covid19 #corona #bryer #detärdittansvar #kris

Av Pink Ozzy - 12 maj 2020 09:27

Jag fattar inte hur Amerika kan ha en så blåst president. Han tycks ju inte vara påläst nån gång. Nu kom han ihop sig med journalistkåren i USA igen. Han får seriösa frågor och ger hånfulla dumma svar tillbaka.
Jag skrev om Marit Paulsen igår och att hon alltid var påläst. HON han varit en betydligt bättre president för USA än denne pajas man har nu.

Av Pink Ozzy - 11 maj 2020 18:47

Ser " Här är ditt liv" från 2010 med Marit Paulsen. Vilken skön människa. Pratar hon så vet hon vad hon pratar om.
Jag skulle aldrig kunna bli kär i henne,men jag blir kär i hennes sätt att tala och hennes kunskap. En fantastisk kvinna. Tyvärr växer dom inte på trän. Vi skulle behöva många fler Marit i Sverige.
#maritpaulsen

Av Pink Ozzy - 11 maj 2020 14:27

Fick ett brev från Canal Digital. I det stod det att jag fått "din vanliga årshöjning" !
Vad är detta? Som gammal inköpare fanns inte det överhuvudtaget. Det gällde för leverantören att kunna visa vad som ingick i höjningen och vad man gjort för att det INTE ska bli en höjning. Hade man inte genomfört några förbättringar överhuvudtaget så blev det inga fler pengar.
Den uppfattning jag har fått av Canal digital är att de långt ifrån har ett tillfredsställande förbättringsarbete. Ta dagens post. Det kom TVÅ kuvert från CD. Ett med den s k årliga höjningen och ett där man ville tala om samgåendet med Viasat. Bara där hade man kunnat tjäna några tior i form av porto, kuvert och papper. Det finns både e-post och Kivra. Enkelt, säkrare, billigare. Men nej, CD hänger inte med.
Sen har vi denna One Place box som nu är inne på tredje året och är så usel så den borde förbjudas. Bara allt strul med den här säkert kostat miljoner för CD nu. Ändå är den nästintill obrukbar för många. Men CD låter det bara rulla på, år efter år. Och löser man 2 problem då får andra 3 nya problem.
Nej, jag tror inte att Canal Digital varken har någon bra fungerande inköpspriset, kvalitetskontroll eller en funktion som ser var företaget slösar bort sina pengar. Skulle de ha fungerande funktioner med lite pondus så skulle man stället kunna gå ut och SÄNKA månadskostnaden. Men det kommer aldrig att hända. Det saknas ju 3 bärande funktioner.

#Canaldigital #oneplace #uselbox #canaldigitalsaknarenbraledning
#viasat

Av Pink Ozzy - 11 maj 2020 09:35

Djupt inne i Amazonas regnskog påstås det leva ett 50-tal personer som anses vara en tidigare okänd stam.
BLUFF
Säger jag.
Tittade på de bilder som Aftonbladet presenterar och jag bara frågar. Om du var en urinvånare djupt inne i djungeln skulle du gå omkring välrakat? Skulle du gå omkring välklippt på huvudet?
Skulle inte tro det. Det finns visserligen folkslag som har obefintlig skäggväxt, men aldrig i livet att de klipper sig så väl som den yngling de har på bild.
Detta är rena fake news och alla tidningar har gått på det.
Kolla själv och dra dina slutsatser.

Av Pink Ozzy - 11 maj 2020 09:25

Tänk att det är så enkelt att vara efterklok eller att göra politiska poänger av Coronan.
Idag var det Dan Eliasson som gav luft åt lungorna genom att säga att alla skyddsåtgärder skulle man ha börjat med tidigare.
Igår var det en moderat som tyckte att regeringen hade felat i att ta hem tillräckligt mycket skyddsutrustning i lager.
Jag vet inte vad Eliasson vill med sitt näsvisa uttalande, men moderater försöker ju hitta fel varenda dag nu. Blir lätt så när ett parti i kris letar röster.
Men så här enkelt är det.
Till Dan Eliasson vill jag bara säga att det är jävligt enkelt att vara efterklok. Veta svaret med facit i hand kan vilken idiot som helst. Trodde jag hade klargjort detta tidigare.
Till moderaterna kan jag säga mycket, men låt mig begränsa det till följande. Regeringen gav anskaffandet av detta skyddsmateriel till MSB ( om jag inte minns fel) i mars. Då roffade redan andra länder åt sig allt som gick. USA och Kina var två av flera länder som betalade vad som helst och kammade marknaden efter skydd. När nu regeringen gav sin order så tar det alltid x antal dagar innan du kört det genom den svenska mötesplanen. I Sverige gör du ingenting utan ett möte. Det borde väl alla veta. Sen ska förfrågan ut och svar inväntas. Det är gången. Det är inte lilla Märta som går till affären och köper ett halvt kilo falukorv rakt över disk på en kvart. Borde t o m moderaterna fatta. Och de fattar. MEN, de vill göra en politisk sak av detta under den tid som Sverige är i ett krisläge. Det får mig att rysa när jag tänker tanken vad moderaterna hostar ur sig om det vore krig.
Nej, i en kris som denna eller ett krig ska landet stå enat. Det ska inte förekomma politiskt trams bara för att få framtida röster. Det är rent ut sagt osmakligt.
Så till både moderaterna och till Dan Eliasson vill jag bara säga
HÅLL KÄFT !

#moderaterna #corona #daneliasson #covid-19

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards