Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2020

Av Pink Ozzy - 22 maj 2020 10:02

Aftonbladet går ut hårt idag och skriver att Sverige har högst andel döda i världen. Detta enligt ett universitet i Oxford. Detta under endast 3 dagar.
Men vad är detta för journalistik? Två forskare som munhuggs om vem som har rätt.
Så här är det. Ta antalet invånare i ett land och delar med antalet döda. Då får du en aktuell siffra. Den kan dock inte jämföras förrän hela coronaviruset är över och inte ens då. Jo, du får fram den faktiska siffran men inte hur respektive land har skött sig och vilken väg som var rätt eller fel.
Anledningen är enkel. Det beror på så mycket mer.
Sjukvårdens kapacitet
Folkets hemförhållanden
Gener
Resemöjligheter
Maten
Befolkningstäthet
Och mycket annat. Men visst, du får en siffra, men det gäller att hantera statistik rätt och veta vad man håller på med. Annars kan statistiken vara rent destruktiv.

#corona #statistik

Av Pink Ozzy - 21 maj 2020 13:26

Redan 3 timmar i trädgården och det är massor av arbete kvar. Ska ner med några 100 plantor och dessutom plantera om en del växter. Har redan tömt 8 säckar jord och 2 säckar gödsel.
Men bra blir det hoppas jag.
Innan jag fortsätter avnjuter jag dock en Calvados och en kopp kaffe i bastuvärmen.
Ha det gott mina vänner!

Av Pink Ozzy - 21 maj 2020 09:18

Det har bara gått några månader av coronaeländet och det börjar synas på Facebook att folk har det knapert.
Jag är med i ett antal köp och säljsidor och antal annonser har börjat att öka. Jag ser tydligt att vissa personer är mer aktiva än andra och att sånt som köpts och sen inte använts har ökat.
Så det börjar märkas att det fattas pengar och har man aldrig behövt oroa sig så blir det lätt lite panik.
Det sägs att alla familjer har prylar för 25.000 kronor som de skulle kunna vara utan. Det kanske är sånt som nu börjar dyka upp...

Av Pink Ozzy - 20 maj 2020 10:09

Tänk vilken ren luft det blivit i många storstäder. Så ren luft som de inte haft på decennier. Men hur länge håller den i sig? Troligen inte alls länge. Så fort industrier och bilar kommer igång igen kör man på för fullt som vanligt. Ingen har tagit tillfället i akt att ens rena och bygga om en enda ugn eller bygga in ett filter. Ingen kommer heller framöver att cykla.
Nej, ekorrhjulet måste ju snurra på ändå in i kaklet. Ändå tills miljön inte går att rädda. De månader som industrin nu stått stilla måste man ju ta igen.
Tänk så dumma vi människor är. Vi gör vad som helst för pengar. Även dödar oss själva.
Vi har fått en massa gener som t ex säger till oss att akta oss för ormar, ät inte flugsvamp, gör inte si och gör inte så, men en gen som säger till oss att tänka på vår miljö och att det annars snart kommer att bli katastrofala följder, det har vi inte fått.
Förlåt mina barnbarn, men de som lever nu hade ingen lust att tänka på er. Det är 2 generationer som bara tänkte på sig själva och att gå villa, valp och Volvo. Ren luft, jord och vatten var det ingen som brydde sig om.
Så nu mina kära barnbarn får ni och era barn och barnbarn leva med lungproblem, översvämningar, krig om mat och vatten, enorma flyktingströmmar och en förstörd jord.
FÖRLÅT !
#miljö #miljöförstöring #egoister #framtidagenerationer

Av Pink Ozzy - 20 maj 2020 09:47

Har funderat över programmet Biggest Löser och har ett förslag. Programmet skulle kunna göras om så att innebörden blir den rätta, d v s den störste förloraren.
Programmet skulle kunna ha Martin Timell som programledare eftersom han inte dömds för någonting.
Övriga deltagare kunde t ex vara:
Ludmilla Engqvist
Paulo Roberto
Abeba Aregawi
Robel Fsiha

Fler kan nog säkert tas fram. Finns fyllekörningar, hustrumisshandlare, skattesmitare, mm, mm.
Man kan ju t ex köra en landskamp mot Finland eller Ryssland. USA har också en hel del rutten frukt här och där.
Tävlingen kunde ju gå ut på att vem som förlorat mest på sitt tilltag.
Nån som nappar?

Av Pink Ozzy - 19 maj 2020 10:36

Efter att Canal Digital lanserade den nya boxen One Place har det bara gått utför. Nåja, allt ska inte skyllas på eländet One Place. En del beror också på ständigt ökade priser. Något som berör till stor del på att man vill konkurrera ut Viasat. Vilket i sig är konstigt eftersom de numera tillhör samma bolag. Låter det konstigt? Ingenting mot vad det är. Nu finns det egentligen bara 1 leverantör av parabola tjänster och det är bolaget Allegra (eller vad de nu heter) som äger både Viasat och Canal Digital/CMore.
Ingen konkurrens längre. Hur kunde EU tillåta det egentligen?
Men åter till boxen. Den box som Canal Digital nu försöker att prångla ut sedan 2 år år så undermålig så de har tappat massor av kunder. Det sägs att man programmerar och programmerar, men de får inte ordning på boxen. Kunder klagar över i stort sätt allt på boxen. Ingenting tycks fungera.
I början gick man ut stort med reklam.om denna box. Nu skriver man i stort sett bara att kunderna får en box. Man nämner knappt One Place.
Denna box är dödsdömd. Har man på Canal Digital funderat på att ersätta den eller ska kunderna fortsätta att bli förbannade?
Och som grädde på moset har de stora ägarna slagits om rättigheterna om de stora sorterna och de stora ligorna så kostnaderna för kunderna bara stiger och stiger.
Men det kanske blir så att de biter sig själva i foten. Coronans grepp är stor och många kommer inte att ha råd med alla kanalutbud. Vem ska då betala de skyhöga kostnaderna och den usla OP-boxen? Tror att Canal Digital kommer att få stryka på foten.

#canaldigital #cmore #viasat #oneplaceboxen

Av Pink Ozzy - 18 maj 2020 15:23

Efter att ha sett ett program om Huawei kan jag inte tänka mig Huawei. Jag trodde först att det bara var USA och Trump som var emot dom men det är så mycket mer
Visst, en del i det enorma 5G som det hela handlar om är säkert bra. Men jag är mycket kritisk till det mesta.
Kina/Huawei kan i princip stänga av din mobil om dom skulle vilja. De kan kolla exakt vad du gör, även om de just nu bestrider detta.
De kan sätta upp kameror överallt och med ansiktsigenkänning kolla var du befinner dig. Kan vara bra vid brottsbekämpning. Men tänk om företag köper in sig för att se var deras anställda befinner sig och vad de gör....
I princip skulle de kunna sätta upp kameror i en hel stad, vilket de gjort o många städer redan, och på så sätt spåra brottslingar. Helt OK så långt. Men ponera att vi får ett extrevänster eller extremhögerstyre som övergår till en diktatur. Då blir det hela plötsligt något mycket farligt i händerna på en diktator.
Därför säger jag nej till Huawei och 5G-övervakning.

Av Pink Ozzy - 18 maj 2020 13:37

Ulf Lundell skrev "Jag trivs bäst i öppna landskap" och fick en jättehit OCH hybris. Verkar som han 40 år senare inte hämtat sig från denna hybris och tror fortfarande att allt han håller i bli guld. Men Uffe har skrivit några få mer eller mindre bra låtar. Resten är glömda skitlåtar som passar i folkparken framför ett gäng dyngraka raggare.
Nu ondgör han sig på ett antal låtskrivare som lyckats spotta ur sig fler hits än Lundell ens kan drömma om.
Jag förstår inte varför Ulf Lundell från tid till annan måste hacka på svenska musiker och/eller låtskrivare.
Antingen har han som sagt hybrisen kvar eller så lider han av en stor skopa avundsjuka.

#ulflundell #hybris

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards