Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2020

Av Pink Ozzy - 28 maj 2020 11:42

Varför klarar t ex hund och katt Coronan? Ja det verkar t o m så att alla djur klarar sig.
Däremot GER fladdermöss Coronan till oss människor.
Hur kan det komma sig? Hund och katt är ju också däggdjur och lever oftast nära oss. Kan det finnas någonting i dessa djur som förhindrar sjukdomen och som vi borde leta reda på? Kanske kan man göra medicin av djurblod eller något annat hos dessa djur. Har man egentligen kollat upp detta?

Av Pink Ozzy - 28 maj 2020 10:32

När nu flyger återupptas är min förhoppning att de biljetter som säljs kommer att täcka kostnaderna. Det kan inte vara vettigt att flyga Stockholm till Malaga för 250 kronor. Det kan inte täcka de grundläggande kostnaderna. Flyget måste ändra sitt säljmönster i grunden. Detta för företagens egen överlevnad såsom för miljön. Kan inte vara meningen att lyxflyga gratis och låta miljön ta smällen.

Av Pink Ozzy - 28 maj 2020 10:27

Borgarna har genom åren ofta pratat om att arbetslösa ska ut på arbetsmarknaden på ett eller annat sätt. De ska inte bara sitta hemma och få bidrag.
Nu är det så att det går dåligt för många företag i coronatider. Men då anser borgarna att det ska delas ut bidrag och inte lån.
Den svenska regeringen vill att EU ska låna ut pengar till länder och företag i knipa. Alla andra länder utom Sverige och 3-5 länder till vill låna ut pengar.
Det borde vara självklart att de får låna pengarna. De länder som nu vill ha bidrag r länder som redan tidigare fått massor av pengar i bidrag från EU. Nån gång måste de lära sig att producera sig ur kriser. EU kan inte vara en sparbössa som vissa länder lägger pengar i och andra hela tiden ta ur. Då kan Sverige lika bra gå ur EU.
Pengar LÅNAR man och betalar tillbaka. Det går inte att fortsätta på det viset vi har gjort de senaste 25 åren.

Av Pink Ozzy - 27 maj 2020 14:52

Har funderat på en sak. Efter att Paolo Roberto blev påkommen med byxorna nere är han värre än både pest och kolera. På sätt och vis med rätta.
Samtidigt kastas alla hans varor ut från affärerna.
MEN, alla kvinnor och framförallt små barn som tvingas jobba hela dagarna, uppemot 16 timmar, med att tillverka t ex kläder som sedan skickas till väst och säljs dyrt samtidigt som kvinnor och barn får knappt slavlöner gör man inget åt. Det finns 1000-tals och åter 1000-tals barn som arbetar i Afrika och Asien under grymma förhållanden. De får kanske 1 kronor och lite soppa om dagen och arbetar de inte fort nog får de stryk på köpet.
Varför finns dom varor fortfarande i hyllorna hos många av våra affärer idag? I mina ögon är det minst lika mycket slaveri som tvångsinstängda hörnor i Sverige.
När ska affärerna ta upp detta ? När kommer man att kasta ut dom varor? Troligen aldrig . Det ger inga rubriker. För att vi ska bry oss om dessa barn behöver nog Paolo Roberto åka ner och äga någon sådan fabrik. Först DÅ kommer vi att reagera.
Tänk så cyniska vi är. Sorligt.

#barnarbete #sex #sexslavar #arbetsslavar #fegt

Av Pink Ozzy - 27 maj 2020 14:40

Trump har genom åren vid många tillfällen ljugit på Twitter och i uttalanden inför pressen. Alla utom Trump tycks förstå att vi märker det.
Nu har även Ewitter tröttnat och kommer att granska hans Fake news.
Men det stör ju Trump,så nu hotar han att reglera eller stänga ner sociala medier. Censur m a o.
Äntligen visar han sitt rätta jag. Med andra ord är han nu i samma liga som Rysslands Putin, Ungerns Orbàn, Nordkoreas Kim Jong-un och Kinas Du Jinping.
Och jag som trodde att Trump låg långt åt höger...

Av Pink Ozzy - 26 maj 2020 17:33

Idag blev det trädgårdsarbete för hela slanten. Mycket omplaceringar, häckklippning och mycket annat. Känns skönt efteråt när man tänker efter hur många växter man pysslat om idag.
I morgon blir det sallatspremiär. Gräslöken växer som aldrig förr. Man kan klippa stora knippen och bara vräka i sig på en kaviarmacka.
Tänkte göra en Rumtopf i år. Jag har ett kärl på ca 2 liter med lock. Håller i 1 liter rom och en del socker. Det kanske var något mer också. Ska kolla upp det. Sen lägger man i frukter vartefter som de blir mogna i trädgården. Sen får det gosa till sig till framåt jul. Oj så gott det blir om man tar glass och lite frukter ur glasburken.
Men för idag räcker det. Jag är helt slut. Ha det gott kära läsare.

#trädgård #trädgårdsarbete #rumtopf

Av Pink Ozzy - 26 maj 2020 13:51

Läser just att Tegnell har fått hotbrev. Är ni sjuka i huvudet. Tegnell fattar inga egna beslut utan det är ett samarbete mellan många personer på hans grupp. Han sammanställer och sedan fattar man ett gemensamt beslut om vad som ska gälla.
Förstår inte vad ni är sura på. Att ni inte får åka dit ni vill? Men fattar ni inte att ni utsätter er och andra för en risk?
Eller är ni sura för att ni inte testats? Larv. Testet är en ögonblicksbild som talar om ifall du HAR HAFT någon form av Coronan som ger dig viss motståndskraft. Har du INTE haft Corona så visas det i testet. MEN du kan ju smittas 10 minuter senare. Det talar ju inte testet om.
Eller tycker du att vi borde suttit i karantän i flera veckor? Inomhus utan möjlighet att gå ut utom för att handla mat? Är det du är sur över?
Men ge er nu. Ni skjuter på fel mål. De som gjort fel är kommuner och regioner som p g a snålhet inte lagt upp tillräckligt stora lager av diverse skydd och inte följt de rekommendationer som finns vid epidemier. Det är DOM ni ska sätta krav på. Observera krav och möjligen sätta till svars för det stora antalet döda.
Hade alla följt det som regering och statsepedemiologen Tegnell sagt hade dödsfallen varit betydligt lägre.
Men nej, trängas i tunnelbana och buss gör ni. Springer på utförsäljningar. Håller inte avstånd i barer och på restauranger. Ni har fester hemma utan att veta om folk har smittan. Jag kan fortsätta att räkna upp alla fel som begås av många människor. Men skyll för fan inte på Tegnell. Finns priset kvar ska han bli
ÅRETS SVENSK 2020 !

Av Pink Ozzy - 25 maj 2020 17:51

Nu är det LAS-snack på gång. Löfvén har gjort en eftergift mot L och C som Jonas Sjöstedt (V) är emot. Jag förstår honom. Detta försämrar det ordentligt för de anställda och gör det ordentligt bättre för företagarna. Men då händer det något konstigt. Moderaterna och Kristdemokraterna går ihop med Vänstern och som grädde på moset följer Sverigedemokraterna med. Eller som Jimmie Åkesson säger "Jag har inte läst förslaget ännu men gör vad som helst för att fälla regeringen" . Snyggt. Låter ju seriöst och ansvarsfullt.
Nu skramlar Vänstern och hotar att fälla regeringen om LAS-förslaget går igenom. Och som jag sa tidigare, " jag håller med honom". Men snälla Jonas. Ibland gäller det också att göra som man säger. Man kan inte ropa "vargen kommer" varje gång utan att det händer nåt.
Så bäste Jonas. Antingen kör du hela vägen eller håller käft. Som du beter dig nu gynnar du bara det blåbruna blocket och det tjänar inte V på. Speciellt inte med den nya tilltänkta ledaren gör partiet.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards