Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 maj 2020

Är Coronahunden på väg?

Av Pink Ozzy - Torsdag 14 maj 10:12

Finns ju sommarnatten som tyvärr överges på hösten. Nu har valkampen ökat anmärkningsvärd. Jag kallar dom för coronahundar. En del kommer säkert till har hem, men en del hamnar säkert också helt fel.
Att äga en hund är ett enormt ansvar och innebär allt från 1 till 4 timmars aktivt arbete. Man ska gå ut med hunden 3-5 gånger per dag och beroende på ras minst en lång promenad på minst 1 timme i rask takt. Avföringen ska tas upp i en påse. Hunden ska tränas på rätt sätt och mycket mer. Hunden är ingen liten nallebjörn som alla barn nån gång har fått. Hunden är ett enormt ansvar och arbete. Klarar man det så får man också en fantastisk vän. Men tänk på att det inte är en hund i coronatider utan att du har den i 10-15 år.

 
ANNONS
 
Diana & Rune

Diana & Rune

Torsdag 14 maj 12:06

Detta är något vi uppfödare verkligen har märkt av. De uppfödare jag umgås med är, precis som jag, verkligt småskaliga. Jag till exempel tar mellan 0 och 2 kullar per år. Men så finns det dom som verkligen hoppat på detta tåget och bara sprutar ut valpkullar. Allt som går att para, paras. Och ännu värre blir det bland ej SKK-anslutna uppfödare. Vi som är anslutna har regler att följa och blir kontrollerade regelbundet. Men det blir ju inte dom som parar pudeln Putte med shih-tzun Sara. Säkert ser många det som en bra inkomstkälla utan att tänka på att det ligger ett jäkla jobb bakom en valpkull. Och var tar valparna vägen sedan då? Som nu, i dessa tider, precis som du skriver. Vad händer när livet går tillbaka till det vanliga? Vi kommer få se ett fullkomligt, av hundar, nerlusat blocket. Massor av hundar kommer att hamna på hundhem och/eller avlivas. Tragiskt... Tack för att du tog upp ämnet!

http://quipuskennel.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

Torsdag 14 maj 16:53

Jag är tyvärr rädd för det.
Jag älskar hundar själv och hundar kommer ofta fram till mig när jag är ute. Vi vill dock inte ha hund med tanke på det arbete det är varje dag i sol och i snöstorm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se