Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2020

Av Pink Ozzy - 28 april 2020 10:20

För första gången på säkert 10-15 år fick jag en kommentar från ett nättroll. Dessutom av någon anledning på ett gammalt inlägg. Kommentaren var inte heller riktat mot mig utan verkar mer vara riktad mot han mamma. Kommentaren var lite förvirrad. Jag släppte dock igenom den. Kan vara kul för andra och se vilka rötägg som finns.

Av Pink Ozzy - 27 april 2020 09:47

Igår gick ett nytt avsnitt av Mästarnas mästare. En av grenarna kallas för jägarstolen eller nåt ditåt. Man har ryggen mot en planka och böjer knäna så att det ser ut som om man sitter. Otroligt slitsamt.
Frida Hansdotter gjorde det i otroliga 25 minuter igår.
Det här ju genom åren funnits en rad varianter på temat Mästarnas mästare. På 70-talet hette det Superstars och då skulle man kasta en medicinboll så långt så möjligt i en gymnastiksal. Allas vår Ricky Bruch slängde den över hela plan och en bit upp på väggen. Det var en händelse som jag aldrig glömmer .
Den andra var när Ingemar Stenmark hoppade jämfota upp på en mur på ca 120 cm.
Och den tredje händelsen i detta udda TV-format är numera också Frida Jansdotter invald av mig.
Tre händelser som jag för alltid kommer att minnas i grenen Superstars, mästarnas mästare o l.

#mästarnasmästare #fridahansdotter #ingemarstenmark #rickybruch #övernaturligakrafter

Av Pink Ozzy - 27 april 2020 09:37

Nu är Ulf Kristersson ute ned håven igen och letar röster i coronatider. Borde vara förbjudet att agitera under denna kris, men men.
Denna gång vill Kristersson ha 100 miljarder mer i månaden till företagen. Detta är en rent hutlös siffra. 100.000.000.000 kronor per månad innebär i runda slängar lön inkl avgifter till 1,5 miljoner anställda. Då kan väl staten lika bra ta över dessa företag.
Ok, Coronan är lite speciell, men varje företag måste ju spara under goda år tills det kommer sämre. Det har varit ett 10-tal goda år nu. M a o borde det finnas en hel del pengar i en del företag. En del har investerat dessa i företaget och ska ha all heder av det och även bidrag. Det finns dock även de som stoppat det mesta i egen ficka och de ska inte ha en krona.
Sedan kan man fråga sig vad moderaterna ska ha 100 miljarder till? De som har permitterat har ju redan fått ersättning.
Ränderna går aldrig ur brukar man säga och det ligger en del i det. Moderaterna har alltid velat roffa åt sig pengar till de redan rika och det verkar hålla i sig.

Av Pink Ozzy - 26 april 2020 13:25

Ser 3 delar av ett programn om Ryssland. Mycket intressant. Att landet är fattigt vet vi men mycket hade jag aldrig hört.
T ex finns det många områden i det bortre Ryssland som tycks leva sitt eget liv. Bortom all politik. Sedan finns det mängder av religiösa sekter i landet. Många människor tycks älska Putin och han har gjort en hel del bra saker också. Bl a röjt upp bland de 1000-tals maffialiknande gäng som förstörde för folk.
Mitt intryck så långt har dock ändrat min syn för Putin en del.
Han roffar säkert åt sig en hel del, men tycks även hjälpa en del grupper. Fattigdomen är dock enorm, både för enskilda medborgare som för landet. Undrar var alla pengar man får in på gas och mineraler tar vägen,?
Territorierna har dock höjts vilket bara bidragit till ökad hembränning.
Ett stort land är det och många folkslag inom samma land. Som sagt en intressant serie som går Kunskapskanalen och säkert på SVTPlay.

Av Pink Ozzy - 26 april 2020 13:15

Lite intressant. Det är dödsbudet från Nordkorea. Var är Kim Jong-un? Är han sjuk och i s f var? Är han död,?
Och varför detta hemlighetsmakeri?
Men vi får väl veta det så småningom hur ledaren i en av världens mest stängda länder mår.

Av Pink Ozzy - 25 april 2020 09:45

Idag kommer jag nog att så en del grönsaker samt sätta potatis. Klarar jag det med min rygg så återstår sedan "bara" att plantera ut allt jag står inne och ska sättas ut senare. Som t ex tomater, squash, chili, paprika, grönkål och mängder av blommor. Sådär 15-20 lådor med krukor....
Men det får vänta några veckor tills vädret håller sig stabilt över nollan.

#trädgård #trädgårdsarbete #så #sättapotatis #plantera

Av Pink Ozzy - 25 april 2020 09:40

I dagens aftonblad visar man en mycket snygg grafisk statistik över antal döda i olika länder och på olika sätt. Statistiken är dock helt fel i mina ögon. Sverige ligger på de flesta bladen väldigt lågt i förhållande till exempelvis USA, Italien och Spanien. Men det är ju självklart. De har ju betydligt fler invånare. Det hade varit betydligt mer rättvist att visar grafen i procent eller döda/10000 invånare. Först då får vi fram hur bra eller dåliga vi är i dessa coronatider.
Med dagens grafiska statistikbilder kan ju folk få för sig att Sverige är bättre än
vad vi är och vi kan föranledas att faran nästan är över.
Nej, gör om och gör rätt.

#corona #Aftonbladet #statistik

Av Pink Ozzy - 24 april 2020 23:01

Mycket snack har det varit kring Zlatan, Bajen och MFF. Nu går det fan vara slut på det.
Så här är reglerna.
Du tillhör en klubb då länge du har ett kontrakt,men kan säljas under kontraktstiden. Det har hänt ett flertal gånger både under och efter kontraktstiden. Varje gång har MFF håvat in pengar. Till dags dato ca över 100 miljoner!!!!!!!!!!!!
Vad fan klagar ni skåningar på egentligen? Ska en idrottare vara livegen ? Ska man inte vara glad och tacksam för att det går bra för en spelare?
I Bajen har vi haft jättemånga bra spelaregenom åren och de har alltid varit välkomna tillbaka. Som åskådare eller spelare.
Vi är glada att de spelar i olika klubbar. Vi är stolta över att vi åstadkommit en bra lirare.
Jag tycker att MFFs supportrar ska sansa sig och inte tro att folk är livegna utan kan spela var de vill. Zlatan har spelat i Inter och Milano. Kan det bli tuffare?
Nej skåningar , bete er som folk.

#mff #Bajen #Hammarby #Zlatan #Inter #milano #fotboll

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards