Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2020

Scener ur hjärtat av Malena Ernman

Av Pink Ozzy - Måndag 30 mars 11:12

Har just läst scener ur hjärtat av Malena Ernman. En av mig mycket högt skattat artist.
Men boken gör mig mycket konfunderad. Den är stort sätt indelad i 2 delar. Den börjar med familjen och övergår till miljöfrågan. Och det är här jag börjar att fundera. Jag har alltid haft höga tankar om Malena och Greta, hennes dotter.
Sen så någon att Greta har fått sitt miljötänk och manus av föräldrarna. Själv har jag slagit bort det - tills nu. Malena tycks ha ett mycket stort miljöintresse. Boken tycks dock ibland ta i från tårna. Dessutom är det enkelt för någon med pengar på banken att köpa ett antal elbilar.
Men långt ifrån alla har det.

Man ska, enligt Malena, även köpa lokalt, väst flygresor, minska bilkörning, o s v, o s v. Detta kräver pengar och tid.
Men långt ifrån alla har det.

Så länge folk har lite pengar köper de den billigaste köttfärsen och den billigaste grönsaker. För att köpa närodlat krävs pengar.
Men långt ifrån alla har det.

Så länge vårt samhälle utvecklas som det gör med Facebook, Google, mobiler, smart-TV, semesterresor hit och dit så kommer de flesta att skita i miljön. Man tänker på sitt ego och vad grannen ska tycka.

Och vad händer efter Corona? INGEN kommer att bry sig om MILJÖN. ALLA kommer att köra på max för att få igång hjulen igen.

Att i det läget tro att vi ska minska utsläppen är en utopi. En god tanke, men en utopi. Vi är inne i 2020 och alla vill vara HA.

Tyvärr ser jag inte att vi löser problemet utan kommer att känna av miljömissären försent och kommer att få ta smällen, som blir betydligt hårdare än Corona nånsin kommer att bli.

Men Malena, om trovärdigheten ska bestå och du inte bara vill vända dig till de redan troende måste du dämpa dig lite så att det inte blir BARA FÖR MYCKET.

#Scenerurhjärtat #malenaernman #gretathunberg #miljö #coronavirus #vårframtid #koldioxidutsläpp

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se