Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2020

Av Pink Ozzy - 22 februari 2020 11:24

Har sett diverse filmer med Tom Cruise genom åren, men blev lika besviken varje gång. Speciellt Mission Impossible och Jack Reacherfilmerna. Han försöker vara hård och tuff men ser bara barnslig ut. Läser man Lee Childs böcker om Jack Reacher så får man en bild av en stenhård kille på ca 1,93 meter. Tom Cruise är 1,7 och ser knappast stenhård ut.
Nej, han ska nog hålla sig till komedier. Allt annat blir bara just komedie.

Av Pink Ozzy - 22 februari 2020 09:22

Ser oå damvasan och syäller mig frågan om det är vettigt att lägga en 9 Lil lång sträng av snö i skogen och köra dit mängder med folk.
Är det milötänk? Knappast. Det är ren miljöförstörelse. Undrar hur mycket gifter som släpps ut per åkare om man räknar tillverkning och utkörning av snö och resor för alla åkare. Man blir förbannad. Stoppa Vasaloppet !

Av Pink Ozzy - 21 februari 2020 14:06

Under några veckor (återstår 1) har vi fått följa några norska och svenska skidskyttar och skidåkare tävla mot varandra. Det var verkligen tuffa tävlingar. Efteråt åt de en gemensam middag. Visar att det går utmärkt att umgås över gränser om man vill. Tävling är tävling, men sen var alla vänner.
Mest överraskad var jag över Petter Northugs sätt att vara. Visar att han är en rolig djävul, men att han bara ville vinna. Att han hackade på just svenskar var mest en grej som han använde för att peppa sig. Han tycks vara en riktig lagmänniska , men som vill vara ensam emellanåt.
Nej du Petter, du är inte elak. Du är en skön lirare.
Fler sådana program. Bara en sak. Juhaug var väl inte värd 1 miljon för att vara med.

Av Pink Ozzy - 20 februari 2020 09:41

Det gapas och skriks främst från den bruna högerkanten om alla muslimer hit och dit precis som om alla vore extrema islamister. Men vad ska gaphalsarna säga nu då en högerextrem dåre skjuter ihjäl 10 personer i Tyskland?
Ska alla vita ut ur Tyskland nu?
Det jag bara vill säga är att en dåre gör inte alla till dårar. Skulle man ta bort de 100 mest extrema muslimer och de 100 mest extrema brunskjortor skulle världen vara betydligt bättre.

Av Pink Ozzy - 19 februari 2020 09:31

Visar sig nu att RUTavdraget går back med 5,4 miljarder. Jag har försökt leta fram fakta angående RUTavdrag, men det var inte så lätt eftersom man tycks blanda ihop begrepp och kostnader på olika sajter.
Man säger bl a att varje RUTanställd kostar staten 1,7 miljarder. Man säger också att det 2016 betalades ut 15 miljarder i ROT och RUT. Samtidigt så en högerpolitiker på radion igår att 5,4 miljarder back inte var så mycket eftersom ca 95% "kom rätt". Skulle ju innebära att 5,4 är 5%. I s f skulle RUTavdraget totalt vara drygt 100 miljarder vilket jag betvivlar.
Det som dock är klart är att rika kommuner som Danderyd m fl har flest personer som använder RUTavdraget. Så inte nog med att dom tar emot minst invandrare , nej de tar även ut mest av RUTavdraget.
Detta är helt fel att folk i hela Sverige ska bekosta fönstertvätt, städning och mycket annat hos de rikaste i landet . Vill man ha dessa tjänster ska man betala för dom också. 5,4 miljarder är mycket pengar. Och detta är bara pengar som staten officiellt går back på tjänsten.
Nej, skippa avdraget. Ge avdrag till äldre och handikappade som har en inte allt för hög inkomst och låt de som har råd betala själva.

Av Pink Ozzy - 19 februari 2020 08:59

I Eskilstuna finns det en skola som heter Djurgårdsskolan. Där ska det nu sparas pengar. Innebär att 17,5 assistenttjänster ska sägas upp. Detta är en katastrof för alla elever med diverse diagnoser. Kommer att innebära att många barn kommer att sluta gå till skolan.
Kommunen kommer på så sätt att skjuta sig själv i foten. En del av dessa
elever kommer att leva rövare på stan och när de blir större gå över till grövre brott. Detta är rena vansinnet. Barn med diagnos och i vissa fall även utan diagnos behöver en trygg assistent. Detta borde nästan vara brottsligt att inte ge det dessa barn behöver för att klara av sin dagliga skolgång.
Så se till att tillföra pengar NU.


#Djurgårdsskolan #Eskilstunakommun

Av Pink Ozzy - 19 februari 2020 08:52

Det visar sig att förutom försörjningsstöd får man även bodtadsbidrag, barnbidrag, bidrag för läkarbesök och glasögon mm. Så om du har exempelvis 3 barn eller fler lönar det sig inte att söka ett jobb som t ex undersköterska, städare mm. D v s lågavlönade jobb. Då är man hellre hemma. Detta är helt galet och en stor anledning till att många söker sig till Sverige.
Därför måste man göra om bidragssystemet snarast. Det ska inte löna sig att stanna hemma.
Så länge vi behöver assistenter i skolor och folk som städar gator, torg och parker ska de som är arbetslösa ut och göra rätt för sig. Vill de inte ta dessa jobb ska olika bidrag dras in. Det finns mängder av jobb som idag inte utförs p g a pengabrist. Många av dom kan utföras av dom som idag har en massa bidrag. Låt arbetslösa utföra dessa jobb.

Av Pink Ozzy - 18 februari 2020 21:49

Nu tror man sig veta vem som dödade Olof Palme och av en ren tillfällighet ska han vara död. Ok, då är vi där vi stod förut, d v s ingen vet. Finns det ingen som med egna ord tar på sig brottet kommer det alltid att spekuleras .
Nu ska dessutom Palmeutredningen läggas ner. Bra, då läggs ett av Sveriges största misslyckanden ner och vi spar en massa pengar framöver. Vi kommer ändå inte få klarhet i det hela tyvärr.

#palme #Palmeutredningen

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards