Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Coronaviruset spridning 26/2

Av Pink Ozzy - Onsdag 26 feb 22:34

https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/asia/china-wuhan-coronavirus-maps.html

Länken går till New York Times som visar läget för coronavirusets spridning idag. Under kvällen har dock Norge tillkommit med 1 fall.
Men egentligen är det än så länge inte så allvarligt som vi tror. OK, det är en del både sjuka och döda i Kina. Men hur många bor där? De vanliga virusen på vintern kräver visst 0,5% döda. Detta virus ligger visst på 2,3%. Då ska man dock betänka att det är 2,3% av de insjuknade, vilket i antal troligen är mindre än ett vanligt vintervirus. Å andra sidan har vi inte sett slutet på eländet ännu.
Men är det som de säger så ska ju risken avta här i norden bara våren och sommaren kommer och söka sig till kallare platser på södra halvklotet samtidigt som man tror att ett virus finns under senhösten. Barn och vuxna under 40 år tycks t o m slippa dö än så länge. Det är personer över 60 år och äldre som har diabetes, hjärtbekymmer och andra sjukdomar som trissar upp siffrorna.
Nej, det är bara att tvätta händerna, undvika folkmassor och njuta av trädgård och naturen under detta år så kanske man klarar sig från skiten.

#Coronaviruset

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 10:15

Coronan sprider sig och vi är oroliga. Vi sådana tillfällen ställer Sverige upp bakom sin stadsminister. Sossarna gick fram med drygt 5 %. Inte så konstigt egentligen. Folk har börjat tänka igen. Löfvén gör dessutom ett bra jobb och tar inte ut sväng...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se