Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Coronaviruset spridning 26/2

Av Pink Ozzy - Onsdag 26 feb 22:34

https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/asia/china-wuhan-coronavirus-maps.html

Länken går till New York Times som visar läget för coronavirusets spridning idag. Under kvällen har dock Norge tillkommit med 1 fall.
Men egentligen är det än så länge inte så allvarligt som vi tror. OK, det är en del både sjuka och döda i Kina. Men hur många bor där? De vanliga virusen på vintern kräver visst 0,5% döda. Detta virus ligger visst på 2,3%. Då ska man dock betänka att det är 2,3% av de insjuknade, vilket i antal troligen är mindre än ett vanligt vintervirus. Å andra sidan har vi inte sett slutet på eländet ännu.
Men är det som de säger så ska ju risken avta här i norden bara våren och sommaren kommer och söka sig till kallare platser på södra halvklotet samtidigt som man tror att ett virus finns under senhösten. Barn och vuxna under 40 år tycks t o m slippa dö än så länge. Det är personer över 60 år och äldre som har diabetes, hjärtbekymmer och andra sjukdomar som trissar upp siffrorna.
Nej, det är bara att tvätta händerna, undvika folkmassor och njuta av trädgård och naturen under detta år så kanske man klarar sig från skiten.

#Coronaviruset

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se