Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 19 februari 2020

Ta bort RUTavdraget helt

Av Pink Ozzy - Onsdag 19 feb 09:31

Visar sig nu att RUTavdraget går back med 5,4 miljarder. Jag har försökt leta fram fakta angående RUTavdrag, men det var inte så lätt eftersom man tycks blanda ihop begrepp och kostnader på olika sajter.
Man säger bl a att varje RUTanställd kostar staten 1,7 miljarder. Man säger också att det 2016 betalades ut 15 miljarder i ROT och RUT. Samtidigt så en högerpolitiker på radion igår att 5,4 miljarder back inte var så mycket eftersom ca 95% "kom rätt". Skulle ju innebära att 5,4 är 5%. I s f skulle RUTavdraget totalt vara drygt 100 miljarder vilket jag betvivlar.
Det som dock är klart är att rika kommuner som Danderyd m fl har flest personer som använder RUTavdraget. Så inte nog med att dom tar emot minst invandrare , nej de tar även ut mest av RUTavdraget.
Detta är helt fel att folk i hela Sverige ska bekosta fönstertvätt, städning och mycket annat hos de rikaste i landet . Vill man ha dessa tjänster ska man betala för dom också. 5,4 miljarder är mycket pengar. Och detta är bara pengar som staten officiellt går back på tjänsten.
Nej, skippa avdraget. Ge avdrag till äldre och handikappade som har en inte allt för hög inkomst och låt de som har råd betala själva.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 6 april 21:05

Idag var det verkligen vår. Altanglasen tvättades och altanen kunde fixas till. Sen var det bara att äta årets första middag där och bara njuuuta. Mycket jobb återstår i trädgården. Lådorna ska krattas jämna och smågrejer mm läggs i komposten. Inn...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se