Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 8 februari 2020

Är stölderna bluff?

Av Pink Ozzy - Lördag 8 feb 09:38

Jag förvånas lite över den stöldvåg som just nu tycks rasa på olika skolor. Bl a i Strängnäs. Man stjäl telefoner, jackor mm och allt är värd många 1000-lappar.
Jag frågar mig vilka idioter till föräldrar ger sitt barn en IPhone för 10000 kronor? Eller en jacka för 15000?
Varenda skola har ett ställe där upphittade kläder förvaras. Gå och kolla där. Där finns knappt ett plagg över 500 kronor. De anmäls inte heller. Men jackor, mobiler, datorer mm försvinner i rask fart. Jag vågar påstå åt det inte i alla fall är som man har beskrivit. Det är säkert inte alltid så dyra varor. Det kan även vara ett bra sätt att sälja ett så dyrt plagg själv för att få ut lite pengar. Sen går man hem och säger att det är stulet.
Jag säger inte att det är bluff varje gång, men det är inte stöld varje gång heller och inte heller betingar sakerna alltid det värde man åberopar.
Det här borde styrkas med kvitto om man vill ha ut något på försäkringen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se