Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 februari 2020

Bredband en folklig rättighet

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 feb 10:30

Som det är nu kör privata aktörer eller kommunala underleverantörer sitt race. Man offererar hutlösa priser för bredband. I vissa fall har de även tagit betalt och sen försvunnit. De som utförxsjälva grävningen är ofta folk från Östeuropa.
Priserna varierar från 5000 till över 25000 för en ledningsdragning fram till tomtgränsen. Resten tillkommer. Vilket kan vara flera tusenlappar till.
Den som nu tror att allt är betalat känner sig nog lurad när det visar sig att det tillkommer avgifter för telefon, data och de program man vill se. Vilket blir 500-1000 kronor per månad i runda slängar. Med andra ord ingen liten utgift för många.
Nu lägger regeringen drygt 100 miljoner för bredband i 4 län. Det är på tok för lite. Om 5 år har man lovat att 98% ska ha fiber indraget. I vårt område är det kanske 30% trots fiberföretagets aggressiva och ibland hotfulla försäljningsförsök.
Nej, fiber bör, liksom telefon, el, vatten, radio och TV ingå med en mindre anläggningssumma per månad. Inte som nu med hutlösa engångskostnader som lågavlönade inte har råd med.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se