Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 15 januari 2020

Var femte mördare har ADHD

Av Pink Ozzy - Onsdag 15 jan 21:59

Forskningen visar att var femte mördare har ADHD. Men är det deras fel ?
Jag vill säga nej.
Är det föräldrarnas fel?
Ja, i vissa fall skulle jag vilja säga. De flesta kan mildra ADHD och andra diagnoser genom att offra en del av sitt liv genom att hjälpa och stötta sitt barn på alla sätt. Det kräver mycket, jag vet det. Det kräver att ta ledigt från jobbet, att leka och sysselsätta helger och kvällar mm.
Men det går nästan alltid. Man kan i te välja mellan Volvo och barn. Det finns liksom inte. Barn går ALLTID före !
Har ett barn i släkten som har en diagnos och barnets föräldrar jobbar mycket med både jobb och barn. De delar upp sin tid så att de har maximal tid men barnen och tappar en hel del tid för att göra andra saker. Men de tror att det lönar sig i längden och jag håller helt med. Jag träffar barnet till och från och ser att allt arbete tycks löna sig. Visst, barnet kan få sina tokspel, men vi vet numera alla att hantera det så det blir väldigt minimalt för det mesta.
Så kom inte och skyll på diagnoser. Skyll på er lathet.
Jo, jag skrev i början "i vissa fall" . Dessa få fal. Är det folk som själva har grova diagnoser och kanske knappt kan ta hand om sig själv eller även använder droger, så är det ju väldigt svårt. Men då måste staten hjälpa till.
Men ni andra har ingen ursäkt för er lathet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se