Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2019

Av Pink Ozzy - 12 november 2019 10:29

Har en polare sedan drygt 50 år. Har varit gift och skild och har sedan dess letat efter den rätta. En genomsnäll kille på alla sätt. Det här han alltid varit.
Nu har han hittat en ny. Ser ut att vara en mycket trevlig dam i samma ålder. Jag kollade dock runt lite på Facebook och ser att hon under en längre period flackat runt mellan ett antal äldre gentleman. Det går mig att tro att inte heller denna gång blir den sista för min vän. Verkar som om damen i fråga byter några gånger om året. Det blir nån utlandsresa och lite rajtan och sen är det över.
Men hur sjutton ska man förklara det gör en nerkärad kille i pensionsåldern? Nej, ner får nog vara. Han får njuta så länge det går.

Av Pink Ozzy - 12 november 2019 10:22

I en ca 30 minuter lång intervju i Expressen fick Zlatan tycka och tänka vad han ville. Vilket han också gjorde. Han verkar få allt mer hybris. Visst, han är en bra fotbollsspelare, men inte så bra som han tror. Att stå framför eller nära mål 90% av en match måste ju innebära att man pytsarin en och annan boll. Men han saknas ofta i lagspelet bakåt och t o m trycker ner spelare och lag genom åren. Kanske en av anledningar till att han aldrig skulle klara sig i tyska lag som Bayern München där laget går före individen. Inte heller i Manchester United var han så stor som han vill ge sken av.
Och hur fan kan man ställa upp en staty över honom? Vad jag vet finns det inga statyer på flera meters höjd på Ingemar Stenmark, Björn Borg, Sara Sjöström eller kedjan Gre-No-Li. Kan nog räkna upp flera fantastiska idrottare som I s f borde stå staty.
Nej du Schlatan, släpp hybrisen, kom ner på jorden och skratta. För just ditt skratt är av större värde för dagens ungdomar än en fånig staty och en kille med hybris.

Av Pink Ozzy - 12 november 2019 10:06

Det tycks närma sig valtider redan, trots att det nästan är 2 år kvar. Men retoriken, lögnerna, osanningar och utspelen blir allt hårdare från vissa pressade partier. Speciellt Moderaternas Kristersson och Kds Ebba Busch-Thor ligger i skyttegravarna just nu. Åkesson lutar sig bara tillbaka och småmyser över att de andra 2 partierna närmar sig hans ideologi.
Men det fattar inte Kd och M. De gasar på. Fortsätter Kristersson i samma stil kommer han stå till höger om Åkesson vid nästa val. Och lilla Ebba ljuger på i allt grövre stil på Kds partidagar. Att inga tidningar verkligen granskar vad hon säger är gör mig en gåta. Hon öser ju på med allt från ingenting till grova lögner. Men så länge det fungerar och anhängarna ökar så bryr sig ju inte Kd.
Men vad grundar sig det hela i? Troligen i ren okunskap och avundsjuka från de röstberättigade. Den dag dessa skulle läsa på lite så skulle vi få en sensationell svängning valmanskårens röstande. Men det lär dröja. De flesta som röstar idag har ju en förutfattad mening i s f att bilda sig en egen uppfattning genom att läsa på lite själv. Men så länge man inte gör det är det t ex helt OK att svensken skattesmitare 1000 gånger mer pengar till utlandet än vad hela invandringen kostar.

Av Pink Ozzy - 11 november 2019 10:00

Nej, jag har inget emot att bidra till statens, regionens och kommunens finanser. Men jag undrar över en sak. Vi har under lång tid haft en högkonjunktur vilket borde innebära att fler jobbat och därför även bidragit skattemässigt. Man har haft jobb och kunnat köpa mer och genom att handla mer så kommer det även mer moms. Detsamma borde hälla skatteintäkter från företagen.
Men vart har alla skattepengar tagit vägen?
De flesta regioner och kommuner går idag back. En ekvation som i mina ögon inte går ihop. Prioriteras det totalt fel? Ja, jag kan inte se något snnat. Görs det felaktiga upphandlingar? Absolut. Tittar bara på "Förbifart Stockholm ". Nu behövs det över 3 miljarder till och det lär inte sluta med detta.
Sen har vi Karolinska sjukhuset. Detta skrytbygge. Nu ska 600 läkare och sköterskor sägas upp. Nåja, de får säkert jobb på annat håll, men ändå. Samma sjukhus minus 600 personal innebär mindre patienter i samma byggnad vilket ger en högre kostnad per patient.
Brist på mediciner är också detta ett rent inköparproblem.
Nej, nu behövs det ett parti som vågar ruska om i grunden. Sätta stopp för skattesänkningar, lyxiga paradgator, utlandsresor o s v. Se först till att skola vård och omsorg innan man reser till fjärran land för att se på kollektivtrafiken eller bygger trädalléer och snnat onödigt. Sälj alla tomma onödiga lokaler och fördela pengarna så att de hamnar där de behövs och inte i riskkapitalbolagens fickor.

Av Pink Ozzy - 9 november 2019 11:47

En gång i tiden fanns det bara Posten och det kom allt som oftast i tid. Sen klubbade man i riksdagen igenom att fler aktörer skulle få finnas på marknaden. Det var då som företag som Bring och Citymail dök upp och tog de "fina" kunderna. Ja, de brev med maskinskriven adresslapp. Enkelt att sortera och dela ut. Där stod Posten med övriga privatbrev och annat smått men inte alltid så gott.
Posten köptes då upp av Postnord och allt blev ett riktigt elände. Breven kom fram...ibland. Hur många försändelser som bevisligen kommit till Arlanda men inte till mig är väldigt många. Ibland kommer grannen med vår post eller vi med deras. Bra betyg i läsning har de nog inte på Postnord.
Nu vankas det nyår och nyordning. Ett brev kommer att kosta 11 kronor att skicka inom Sverige och 22 till utlandet. Dessutom ska brevlådor bara tömmas vardagar och dessutom ska Posten, liksom Bring, bara dela ut posten vissa dagar. Då får man väl posten från Postnord måndag, onsdag, fredag och från Bring tisdag och torsdag.
Jag skyller inte eländet bara på Postnord. Ursprunget är att man en gång i tiden tillät fler företag att dela ut post. Det andra är att vi fått Internet. Jag får t ex det mesta via Kivra som fungerar utmärkt och kommer i tid. Dessutom hamnar allt direkt i rätt mapp. Annat kommer i vanliga mejl eller via Messenger.
Så det är kanske inte så konstigt att det blivit som det blev. Men tittar vi på posten, sjukvården, tåg, taxi, skola mm så har alla tappat sitt monopol och inte mycket har blivit bättre av det. Jag säger bara en sak, vad var det jag sa?

Av Pink Ozzy - 8 november 2019 10:17

I Trelleborg finns nu tankar om att man måste kunna ta i hand om man vill ha ett jobb. Tyvärr, men denna gång håller jag med Sd. Nån gång måste vi säga att det räcker. Det står visserligen i grunflagen något om religiösa fri och rättigheter, men det finns gränser. I Sverige skakar vi tass och det får alla finna sig i.
Har själv blivit nekad en gång och fann detta mycket nedvärderande. Efteråt tänkte jag att detta var sista gången. Jag kommer aldrig att acceptera det igen.
Jag tycker att Trelleborg gör rätt och jag hoppas det sprider sig. Hoppas också att huvudbonad för kvinnor snart försvinner. Ett totalt nedvärderande av kvinnorna.
Vi ska sträva efter ett modernt samhälle och där har medeltida värderingar ingen plats.

Av Pink Ozzy - 8 november 2019 10:09

Vad håller Östersunds kommun på med egentligen? Barn och utbildningsförvaltningen går back säger man, samtidigt som kommunen i sin helhet går plus. Vad bygger BUF sin kalkyl på? Plockar man bara en siffra ur luften eller spelar msn tombola? Så länge BUF går minus har man räknat fel . Barn ska ha de pengar de behöver för utbildningen. Först DÄREFTER ska pengar fördelas till blomrabatter, julbelysningar och Hej och gå på andra ställen. Barnen måste ALLTID gå i första hand.
Den förtroendevald eller kommuntjänsteman som inte fattat det borde ägna sig åt ett annat arbete.

#barn #östersund #östersundskommun #ekonomi #skola

Av Pink Ozzy - 5 november 2019 14:59

Läser man man de s k sociala medierna gör de flesta Löfvén till åtlöje, eller skyller alla idiotförslag på regeringen ( = sossarna). Få tyck vara införstådd med att V, Mp, C, och L också finns på den plattformen och att alla frågor måste diskuteras tills en majoritet uppnåtts. Men det har de som lånar runt på medierna inte fattat. Likväl har de en röst, precis som de som läst på allt om partierna och sett över vad som är bäst för Sverige.
Tyvärr är det ju inte bara nollorna på de sociala medierna som borde knipa igen ett tag. Även partiledare med Ulf Kristersson borde knipa käft. Finns väl ingen politiker som pratar så mycket slit som han.
Men som nånvsa till mig en gång, AKTA DIG GÖR SMÅ MÄN.
För sossarna är detta skitsnack och tävlande i okunskap förödande. Tyvärr.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards