Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2019

Av Pink Ozzy - 24 september 2019 11:48

Varför ska Qatar få ha friidrotts-VM? De har ju mutat sig till mästerskapet. Det står ju helt klart och alla vet om det. Osmakligt ut i fingerspetsarna.
Ryssarna är till stor del bannlysta. Men nu har man kommit på 2 kenyaner som dopade sig med EPO. Förutom dom finns det ett antal tveksamma fall. Sen har vi tidigare dömda som får ställa upp. Slm t ex fuskaren Gathlin. Helt fel. En gång fast för dopning och man ska portas för livet.
Sen får vi bara hoppas att man testar de flesta så att vi om ca 10 får reda på vilka som fuskade i dessa spel. För det kommer att vara många...

Av Pink Ozzy - 24 september 2019 10:18

Hur kan det gå så långt? Hur kan ett företag ligga över 2 miljarder back och ändå flyga? Finna det inga kontrollorganisationer som kräver en balansräkning nån gång? Och hur fan kan deras VD plocka ut över 100 miljoner på 5 år? Många frågor inget svar. Men nu gäller det ju inte bara de 22000 anställda på Thomas Cook utan dessutom sbussbolag på resmålet, affärer, restauranger, hotell och måinga fler som kommer att få det besvärligt ett tag framöver och många fler kommer att bli arbetslösa.
Bara från England flygs ca 3,5 miljoner till Spanien, så det kommer ju att märkas. Efter ett tag kanske det reder upp sig igen men många är då redan arbetslösa.
Detta är bara början av denna brexit. Självklart är brexit inte ensam orsak till detta elände. Thomas Cook har under många år legat ordentligt efter vad det gäller teknik. Något som självklart bidragit.
Det som stör mig dock mest är att Ving gör precis som Solresor gjorde när Primerair gick omkull. Man låtsades som om ingenting var på G. Självklart visste man om att en konkurs skulle komma, men man förberedde ingenting. Detsamma tycks ha skett med Ving nu även om de verkar vara lite mer på tårna än Solresor då. Men sådana bolag får skylla sig själv. Efter att ha gjort 2-4 resor årligen med Solresor är det numera noll. Frågan är vilka som vill anlita Ving framöver?

#ving #thomascook #solresor #primerair

Av Pink Ozzy - 23 september 2019 16:57

Undrar vad den beryktade festen kostar L, M och Kd i förtroende? Allt annat än färre röster vore i det närmaste att betrakta som att svenska folket inte bryr sig om hur våra politiker slösar med våra pengar. Vi får väl se Fredriksson, Sabuni och Busch-Thor om ni hade råd att fira med Bindefeld.

Av Pink Ozzy - 20 september 2019 09:52

Sabuni, Fredriksson och Busch-Thor har blivit mutade av Bindefeld så det bara sjunger om det. Bindefeld är jude och dom äger bl a Bonniers och mång andra företag. Inget ont om judar och deras affärer.
Dock tycker jag att det är osmakligt att ta emot en sådan muta. Kommer alltid en payback time.
Kristersson försvarar sig med att han betalat resan NER själv. Men resten då? Resan upp, transfer, dyra hotellrum, mat, drinkar mm. På något vis vill ju Bindefeld ha tillbaka pengarna. Eller det kanske t o m är så att han har medfinansiärer som vill ha något i gengäld.
Och även om det inte skulle förpliktigar i någonting så är det ju så otroligt uselt och klantigt att åka dit av högerpolitikerna. Det enda detta resulterar i kommer att vara att SD tar ett skutt uppåt i nästa opinionsundersökning. Så skyll er själva festprissar.

Av Pink Ozzy - 19 september 2019 13:37

Precis som jag tidigare ifrågasatte frukt och grönt ifrågasätter jag nu elbilen.
Visst, jag är en stor miljövän och vill inget annat än att förbättra vår miljö, men då ska det vara en förbättring gör alla och inte att vi bara flyttar problemet. Ta elbilen t ex. Visserligen försvinner delar av det fossila bränslet, men vad blir det istället? Att kärnkraften blir kvar under lång tid förstår nog de flesta. Men hur många vet att 80% av de metaller som krävs för att tillverka bilbatterier tas fram ur marken i Kina uneer vidriga förhållande. Både jorden, vatten och luften förgiftas i området och även vidareförädling är inte giftfri. Sen ska detta fraktas runt vårt klot och efter några år skrotas och giftet ska skiljas åt och tas om hand.
Nu är min fråga om den totala hanteringen är till gagn för miljön och människan globalt.
Känns inte helt ok att många människor ska dö i förtid eller få allvarliga sjukdomar för att vi vill " skydda miljön". Någon som har bra fakta?

Av Pink Ozzy - 18 september 2019 22:18

Nu har Centern och Liiberalerna visat vad de går för. De fick igenom att värnskatten tas bort vilket innebär att de rikaste blir ännu rikare. Värnskatten kostar oss 6 miljarder. Pengar som skulle kunnat göra betydligt mer nytta inom skola, vård och omsorg .
Pensionärer får däremot nöja sig med 200 kronor som dessutom ska beskattas.
Visserligen fick även de röda igenom en del, men frågan är om man inte förlorar på detta brytande av partiers olika önskemål.
Det som dock är mest osmakligt i det hela är att de som står utanför, M, Kd och SD klagar högljudd och menar att de kunnat göra det hela bättre. Skitsnack ! Det är ju dom som en gång drog ner på poliserna, vården och omsorgen. Det är ju dom som slängt pengar till företagare och redan rika. Riktig dålig stil att nu beklagar sig.

Av Pink Ozzy - 18 september 2019 22:08

Ibland blir jag lite tveksam. Ta t ex att grönsaker ska vara mer miljövänligare än kött. Har man då räknat in alla gödningsmedel och växtgifter man besprutar t ex bananer med ?
Eller har du nånsin sett ett maskhål i vitkål eller morötter? Troligen inte. Men de på den egna täppan är fulla av små hål.
Att tillverka, frakta och bespruta växterna måste ju kosta mycket miljö .
Vad det gäller kan vi ta exemplet La Palma, en av Kanarieöarna. Där odlar man massor av bananer och har därför även en av det största antalet cancerfall. Om jag inte missminner dör det fler i cancer än någon annanstans i Europa. Dessutom måste ju giftet tillverkas och fraktas till ön.
Nja, jag vet inte om det med att äta grönt stämmer i alla lägen .
Skulle vilja se siffror där man inkluderat alla gifter och dödsfall.

Av Pink Ozzy - 16 september 2019 08:44

Allt oftare ser jag hur livsmedelsföretagen försöker lura oss. 500 gram kaffe är numera ofta 450 eller t o m 425. Diverse osttuber har minskat från 400 till 375. En del pastasorter har samma ask men gått ner i vikt från 500 ända ner till 400 gram, o s v.
Sen har vi även det nya påfundet att inte ange en vara i kr/kg. Nej nu kan du ofta se köttfärs förpackat i 500 ell 400 gramsförpackningar och så står det pris på styck och gärna "st" mycket litet skrivet.
Det är absolut inte konsumentvänligt och har gjort att jag alltmer försöker att bojkotta dessa varor. Det ska vara klart och enkelt för oss konsumenter att kunna jämföra utan att behöva fickräknare.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards