Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2019

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2019 13:43

Själv växte jag upp på 60 och 70-talet med allt vad det innbar av kultband och kultartister som Jimi Hendrix, Creedence clearwater revivals, Joe Cocker, Joan Baez, Free, Janis Joplin och många många andra. Det var här musiken startade. Eller ska vi rättare säga tog över arvet efter bluesen.
Men vad hände sen? Var spårade det ur. 80-talets discovåg och annan eländig musik. 90-talwts allt mer elektrifierade trista musik för att hamna här.
Nu växer det smågrabbar och flickor på trän. Man använder dom så länge de genererar pengar på musik och mergendice. Sen slängs de på sophögen. Man trycker upp några lagtexter i ansiktet på dom och säger "sjung". Inte många med egna idéer lyckas ta sig fram. Numera ska du visserligen kunna sjunga och gärna dansa. Du ska dock också ha pengar och de rätta kontakterna. Men är det musik? Nej, inte mycket. Det är en tillverkad vara som ska generera pengar. De genuina artisterna släpps knappt fram och musiken blir allt mer enahanda och trist. Musiken måste spelas på radio annars får det vara. Mainstreem är ledordet. Det ska vara just så intetsägande att du lyssnar. Inget mer.
Nej, tacka vet jag 60 och 70-talet. DET var musik det.

Av Pink Ozzy - 19 augusti 2019 11:22

Först får man läsa att butikskedjan XXL skär sönder mängder med kläder och trodde att dom nu skulle skärpa till sig. Men icke. Nu visar det sig att man manipulerar priserna i butik. Detta görs i Norge, men finns det där så finns det säkert här också. I Norge får man inte rea en vara innan man sålt ett antal till ordinarie pris. Det har man löst genom att personal köpt kläderna till överpris och direkt reklamerat dom. På så sätt finns det "sålda" varor registrerade och kan således "rea" ut dom. Men det blir ju ingen riktig rea, utan det blir en rea på överpriset.
Så innan XXL kan garantera en stor förändring inom deras företagskultur kommer jag inte att sätta min fot mer i deras affärer.

Av Pink Ozzy - 19 augusti 2019 11:12

Ser en intervju med Maria Montazami och Anna Anka på Aftonbladet.se och blir förbannad - igen. Denna Anka borde skickas till Kina för att göra Pekinganka av. En så respektlös och osmaklig kärring . Har sett Hollywoodfruar tidigare och det är klart, Gunilla Persson och Anna Anka är de två mest motbjudande personerna . Och då menar jag inte bara i Hollywoodfruar. Så skenheliga och genomelaka finns inte nån annanstans.
Ankan har ju nu hittat en toyboy och jag fattar inte vad fan han ser hos henne. Hon är ju ful, elak och osmaklig i största allmänhet. Skulle man hamna i säng med henne fick man väl se en premiär, d v s att man inte fick upp den.
Nåja, detsamma skulle gälla Gunilla Persson. Men hon är ju så ful och elak så hon inte ens får nån karl. Hon bara drömmer i diverse tidningar om vad det är för karl hon ska ha. Dream on säger jag bara.
Det här är visserligen bara min personliga åsikt, men jag tror många håller med. Att säga att de bara gör så i TV är skitsnack. Man kan inte spela så vecka ut och vecka in. Men visst. De brer säkert på lite till framför kameran. För om de inte gör det är de ju totalt ointressanta för TV. Damerna, nåja, har det troligen inte så gott ställt utan lever på programmet Hollywoodfruar och diverse uttalanden i media. Stackars fattiglappar.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2019 21:23

Här ska jag boka en resa och läser " Vi klimatkompenserar din resa".
VA?
Jo, man säger egentligen att du får betala mer för resan och att dessa pengar stoppas i ett stort svart hål. Bl a sägs det att man planterar nya träd för pengarna. OK, hur många träd skulle det krävas för en resa t o r Thailand? Ingen aning, men troligen några 1000. Och vad säger den brasilianska presidenten om det? Jo " vill de plantera träd får de väl göra det hemma hos sig".
Hur mycket "klimatkompenserar" man i Indonesien, Kina, Indien, Ryssland, USA , ja resten av världen? Inte mycket skulle jag tro. Och knappas ens en enda procent av den skada flyger åstadkommer. Flyget förresten Vi har ju bilar, bussar, lastbilar, tåg, båtar mm. Hur kompenserar dom? Och alla företag som slutar ner både luft och vatten .
Vad spelar det för roll om 10 miljoner svenskar kompenserar lite när flera miljarder inte gör det? Att få en bättre miljö innebär att varenda land på jorden "miljökompenserar" och gör till 100% rätt för sig. Det gäller att FN får mandat och kontroll över vartenda land och vartenda företag om det överhuvudtaget ska finnas en mikroskopisk chans till en miljöförbättring. M a o tycker jag att företagen kan sluta med miljökompensationsbluffen. Tror inte det ger ett skit mer än en massa papperarbete för byråkraterna.

Jo, kartan på bilden är en ögonblicksbild över de flygplan som är i luften just nu, en lördagkväll efter kl 21. Hur många träd behöver planteras för att "miljökompensera" dessa flyg?

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2019 10:07

Sommaren börjar så sakta säga adjö för denna gång. Skiljer redan 3 timmar av ljus mot midsommaren. Men när väl värmeböljorna var över blev det ju rätt drägligt. Lite regn till och från skadar inte. Speciellt inte svampen. Vi har dock fått lite för lite regn för att det ska bli riktigt bra i svampskogen i år.
Så nu är det snart dags att vända trädgårdslandet och ta fram snöskyffeln igen. Leta reda på den där varma sköna filten och sätta sig framför Tv:n eller med en god bok. För nu blir det mörkt.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2019 10:02

Du ska få några namn först. Donald Trump, Matteo Salvini, Jair Bolsonaro, Joko Widodo, Jimmie Åkesson.
Nej, det är inte 5 och 1 ska bort. Hellst borde alla 5 försvinna. Om du inte kan ana dig till anledningen kommer min tes här.

Donald Trump behandlar sanningen precis som han själv behagar och folk han inte gillar snackar han skit om. Dessutom saknar karln empati för de som har det dåligt i samhället. En stor riskfaktor för världsfreden och världsekonomin.

Matteo Salvini är en italiensk politiker på extremhögerkanten och tycks också vara totalt empatilös. Båtar med flyktingar flyter omkring ön Lampedusa, men släpps inte iland. Mängder av flyktingar lever nu på båtarna under gräsliga förhållander. Något som Salvini skiter i.

Jair Bolsonaro är numera Brasiliens president. En president som fullständigt skiter i Amazonas. Han skövlar på i en numera hiskelig takt. Dröjer inte länge förrän världens lunga inte klarar av att syresätta vårt klot. Vad säger då Bolsonao? "Vill dom plantera nya träd kan de ju göra det i sitt eget land" . Med andra ord ett praktarschel.

Joko Widodo är Indonesiens president. Indonesien med alla dess öar skövlar regnskogen i en otrolig omfattning och planterar palmer istället. Palmerna är till för palmoljan och besprutas enormt mycket. Djur som tidigare levt i regnskogen är borta. Dessutom tillverkar man här ett stort antal tyger under vedervärdiga omständigheter. Arbetarna får knappt betalt och får leva under svinaktiga förhållanden. Allt förorenat vatten går rakt ut i floder och bäckar och gör allt vatten dödligt farligt.

Jimmie Åkesson. Hur passar han in här? Jo, för att påvisa vad som sker om vi släpper högerkrafterna fria. Och det faktum att Åkesson tycks vara en historisk analfabet. Uttalande efter uttalande, uppträdande efter uppträdande, tal efter tal så förvanskar Åkesson den svenska historien med rena falsarier. Han tycks inte läst svensk historia överhuvudtaget. Att t ex gå ut och säga att vi haft fred i Sverige i 1000 år är ju rena skämtet. Läs på din pajas.

Det var dom 5 det. Då har jag inte ens nämnt Sovjet, Nordkorea och t ex Kina. Men de får sin beskärda del en annan dag.

Av Pink Ozzy - 15 augusti 2019 13:31

Nu strejkar inte bara Greta utan nu har även damlandslaget i hockey gått ut i strejk.
Varför?
Har inte damerna missat en del?
Dam respektive herrhockey är INTE samma sak. Inte på långa vägar. Nåja, de har 5 på isen, klubb, puck o s v, men sen är det stopp. Det är ju inte ens i närheten av vad killarna presterar. Dessutom är ju inte sportens grundidé, tacklingarna, tillåtna.
Fotboll och handboll är 2 exempel på sporter där damer och herrar är betydligt mera jämnspelta. Det som saknas i t ex fart och kraft kompenseras ofta bra genom bra spel och mindre filmningar. Så där förstår jag att tjejerna får en dräglig ersättning.
Men ishockey? Lägg av.
Dessutom verkar man ha glömt en mycket viktig sak. Idrott är frivillig. Det är bara att sluta om det inte passar. Eller varför inte börja med en sport där killar och tjejer kan jämföras lite?
Men sluta gnäll!

Av Pink Ozzy - 15 augusti 2019 12:23

Världsekonomin dalar och aktiekursen med den. Idag är stora delar av välfärden uppbyggd på aktier och dess välgång. Men nu är ekonomin ner och allt beror på en enda man. Trump! Nåja, kanske inte precis allt, men det mesta. Karln är ju helt inkompetent för det jobb han har. Istället för att rådfråga dom som kan så twittrar han som ett litet barn och ger de kunniga inget handlingsutrymme.
Om han inte gett sig in i ett handelskrig med Kina och bråkat med Mexiko hade läget troligen varit betydligt annorlunda.
Men icke. Idioten Trump har gett sig fan på att försöka jävla med Kina, om det på köpet kostar all världens invånare massor. För honom tycks det vara principen.
Han skulle även bygga en mur mot Mexiko och låta dom betala. Blev inget av det. Blev bara en massa vansinne vid gränsen där människor svälter och far illa.
Han skulle även ta hem alla jobb från andra länder. Jag har inte märkt något av det heller.
Trump är en idiot och måste bort innan världen kan andas ut och börja jobba framåt igen. Som det är nu har USA en twittrande idiot som leder landet. Bort med honom.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards