Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2019

Av Pink Ozzy - 16 maj 2019 10:12

Här vill partierna att vi ska rösta i EU-valet, men visar samtidigt upp sina värsta sidor.
Absolut mest osmaklig är Sverigedemokraternas tunnelbanereklam där man kör med rena lögner som varje barn kan googla och läsa sanningen. Sådan reklam borde diskvalificera SD från EU-valet. Skamligt att överhuvudtaget komma på tanken att skriva så.
Sen har vi Adaktusson. Mannen har ju helt spårat ur och går från en idioti till nästa. Fanns det något som hette extremkristdemokraterna vore han given. Han står t o m till höger om Busch Thor.
Utöver dessa exempel har vi alla politiker som snor åt sig traktamenten, reseersättningar mm från i stort sätt varje parti.
Utöver det så ljugs det, läggs till och dras ifrån lite hur som helst. För det mesta vet även politikerna att det är lögn. Men de säger det ändå eftersom det alltid finns folk som inte kan sin historia och som blint lyssnar på skitsnack från politikerna.
Nej mina kära politiker , oavsett färg, NU FÅR DET VARA NOG !
Jag kommer att rösta, men på det parti jag anser vara minst korrupt, lögnaktig och pengagalen. Ni andra gör er icke besvär.

Av Pink Ozzy - 15 maj 2019 19:01

Köp gärna biljetter till olika evenemang, men se upp med Viagogo. Folk som vill sälja biljetter kan göra det via Viagogo. Problemet är dock att de säljer dom ibland flera gånger vilket gör att du inte kommer in. Dessutom har de oftast hutlösa priser på biljetterna.
Priser som är det dubbla mot ordinarie är inte ovanligt. Sen när du ska se konserten kanske du inte ens kommer in. Finns inte heller någon agentur i Sverige utan sägs ligga i Schweiz. Dock, visade det sig, är det ett amerikanskt företag.
Så precis som Wish är Viagogo 2 amerikanska företag som lurar folk så mycket de bara kan.

Av Pink Ozzy - 15 maj 2019 18:55

Wish är ett företag som inte borde få finnas. Har tidigare köpt en del grejer från dom, men sedan överenskommelsen med Postnord har även kvalitén sjunkit. Har t ex köpt minst 20 olika påsar med frön. I regel har de kommit långt efter utlovad tid och när de sedan kommer är det rena bluffen. Vitblå tulpaner är små röda ogräsblommor. Och just ogräs är det genomgående i deras fröpåsar som lovar mycket, men håller inte vad de lovar. Det närmaste jag kommit är pampasgräset som iallafall var gräs. Visserligen bara dryga cm i s f utlovade 2 meter, men gräs.
Med kläder är det lika illa. Du måste köpa minst 2-3 nummer större om du ska få på dig kläderna. Skärp kan de inte ens mäta. Ska det vara 140 cm ska man ju inte få 110 cm. Och så håller det på .
När du sedan börjar tycka att varan borde kommit vill du kanske komma i kontakt med deras kundtjänst. Lycka till ! Det är bara datorer som svarar de första 5-6 gångerna och dom får du inget vettigt ur.
Så ska du handla så undvik Wish.

Av Pink Ozzy - 12 maj 2019 17:27

Vildsvin kostar oss ca 2 miljarder i olika skador varje år. De förstör trädgårdar, gräsmattor, åkrar samt springer ut framför bilar. De förökar sig också fört. Föds i snitt 6,6 kultingar per sugga och år. Det håller ju inte.
Anledningen till att vi har så många vildsvin är att man släppte ut ett gäng nån gång i slutet av förra sekel. Män så att de hade rymt, men det är ju sportsnack. De släpptes ut av jägare för jägare. De har dock för länge sedan passerat smärtgränsen och är nu på tok för många. Sätt skottpengar på sviken så vi slipper dom. Skjut av varenda svin eller låt jägarna betala 30000 per sjutet vildsvin. Det är kostnaden per bonde för de skador vildsvin åstadkommer. Sen gör de ju även andra skador jag beskrivit ovan.
Bort med sviken.

#vildsvin #jägare #skjut #utrota

Av Pink Ozzy - 12 maj 2019 09:45

Nu har Ishockey-VM startat. Frågan är bara vem som orkar se alla dessa plattmatcher? Sverige-italien, Ryssland-Norge, Frankrike-Storbrittanien m fl.
Solen skiner ute och det är försommar. Kvällarna börjar bli varma också. Så inte fan kollar jag på pajasmatcher på eftermiddagen.
Förstår inte varför man numera har 2 grupper med 8 lag i varje? En grupp med 8 lag hade väl räckt. Vi får tänka på att dessa spelare har spelat hela säsongen och skulle nog vilja vila lite.
Jag får väl se när pajasmatcherna i grundserien har spelats ifall jag tittar på några matcher. Finns ju numera 5-6 lag som kan vinna guld. Till skillnad mot förr då alla utom Sovjet spelade om silver och brons. Guldet var ju alltid vikt åt ryssarna.

Av Pink Ozzy - 10 maj 2019 15:46

58% av alla våldtäkter utförs av män som invandrat. Man pratar om en ökning totalt på 300%. Det är 300% för mycket. Vad har hänt med #metoo ? Verkar som det var en fluga en sommar. Varför jobbas det inte vidare på det?
Sedan undrar jag vad invandrarna verkligen får lära sig i dessa introduktionsprogram när de kommer hit. Tydligen alldeles för lite i varje fall eftersom våldtäkssiffrorna är så höga.
Personligen ser jag våldtäkts"män" som as eller amöbor. De lägst stående varelser i vårt samhälle. Varför ska de t ex avtjäna sitt straff i "säkra" fängelser? Nej in med dom på Hall och andra anstalter där det finns riktigt bus. De kan nog ta hand om dessa as på ett bra ? sätt. De ska inte som nu ha förmånen och sitta på bättre anstalter.
Dessutom ska alla våldtäktsas som invandrat utvisas efter avtjänat straff på Håll, Kumla m fl riktiga anstalter.

Av Pink Ozzy - 10 maj 2019 15:19

I dagens Aftonbladet går att läsa hur folk har försökt lura försäkringskassan på miljontals kronor i bl a assistansersättning mm. Själv tycker jag väl att det är lite märkligt att man betalar ut uppåt 10 miljoner utan att försäkra sig om ifall det är rätt eller fel. Känns som om en hel del folk på försäkringskassan sover om dagarna, men också en del som vaknar upp och ställer återbetalningskrav. Om försäkringskassan sedan får tillbaka pengarna eller inte vet man ju inte. Men vi pratar ju inte om småsummor. Folk har försökt lura försäkringskassan på uppåt 700 miljoner ! Det är ju inte vilka pengar som helst, utan våra skattepengar.

Förutom ovanstående fuskare har vi ju även de riksdagsledamöter som försöker lura riksdagen på pengar genom att skriva sig långt bort fast de troligen inte bor där. Eskil Erlandsson är en av fuskarna och vi får verkligen hoppas att de drar åt tumskruvarna på slemproppen.

Men det är ju inte bara där man fuskar. Bilmålvakter har ju varit ett känt begrepp under många år, även om man nu försöker täppa till den luckan.

Momsfiffel och svart arbetskraft är andra fusk man tar till. Så bara det jag räknat upp här överskrider vida 1 miljard kronor. Och allt är skattepengar vi har betalat in. Skulle sitta fint i skola vård och omsorg.

Av Pink Ozzy - 9 maj 2019 15:41

Nu tror ni väl jag är en idiot som tycker att bensinpriset skall höjas, men så är det. När vi en gång i tiden beslutade att flytta från buss och tunnelbana i Stockholm för ett liv närmare naturen visste vi också vad vi gav oss in på. Minns inte exakt, men skulle tro att bensinpriset låg på ca 2 kronor och jag hade ha en lön på 4000:- . Nu är bensinpriset 8 gånger så dyrt , d v s drygt 16 kronor. Hade jag fortsatt jobba hade jag idag tjänat 42-45000, d v s 10 gånger mer i lön. Dessutom är skatterna idag betydligt lägre.
Så vad gnäller alla om???
Kan ge er några fler exempel.
1950 kostade bensinen ca 80 öre, vilket i dagens penningvärde motsvarar ca 14 kr. Vi har fått sänkt skatt på lön, hus och annat. Själv betalar jag inget om jag åker till vårdcentralen och medicinen har ett kostnadstak, vilket f ö även viss vård har. Någonstans måste pengarna ju komma in för att vi ska kunna få skola, vård, omsorg, vägar mm.
Jag hör alltid bara gnället. Som nu när alla gnäller om bensinpriset. Kom i s f med alternativa skatteinkomster. Var ska skära nånstans?
Visst, jag förstår att det är skönt i Norrland där det är lugnt och tyst och där man kan ta skotern en helg och åka ut och fiska. Men då har du fattat det beslutet. Andra har avstått och vill bo i stan istället. Det är också ofta du som valt att du vill arbeta 6 mil hemifrån för att det ger dig mer glädje och mer i plånboken. Du har avstått ett tråkigare och mindre bra betalt jobb i byn. Det var ditt väl.
Men nu måste bensinen upp. Gärna över 20 kronor så vi börjar förstå att miljön är på väg åt helvete. Men det ska vara så på hela klotet. Vi som människor på denna planet har inte råd med länder som Venezuela som säljer bensinen för några tiotal ören. Att kunna andas luft, äta fisk och grödor måste kosta .
Så höj bensinen så vi förstår att man kan cykla till affären 500 meter bort för att köpa tidningen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards