Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 maj 2019

Abortfrågan

Av Pink Ozzy - 23 maj 2019 10:29

Just nu går abortfrågan varm i media. I Alabama ska man införa totalt abortförbud, som redan finns i vissa länder i mellanamerika och Asien. Lagar som i de flesta fall skapats av män.
Jag har försökt lyssna och läsa det mesta under en tid och har kommit fram till följande slutsats.
Att göra eller inte göra abort måste vara kvinnans ensak helt och hållet. Påtryckningar från släkt och andra är förkastligt.
Rätten till abort ska varje flicka/kvinna ha. Speciellt tänker jag då på allt för unga flickor, våldtäktsoffer och one night stands.
FN måste kunna utfärda en generell lag som gäller alla jordens medborgare. Något som dock troligtvis är helt omöjligt. De ser ju bara kristdemokraten Adaktusson som i EU röstat emot aborträtt inte mindre än 22 gånger. Den karlen måste ju ha hål i hela huvudet. För tänka med det gör han ju inte.

Nu tycker säkert många att killen borde ju kunna säga nej till barnet också. Varför det? Han kan använda kondom om han vill vara säker. Om han nu tycker att det känns skönare utan och överlåter det preventiva till partnern får han ju skylla sig själv också.
Detta är min grundläggande syn.

Jag vill dock öppna för ett litet alternativ som säkert inte skulle bli så vanligt. Man borde kunna ha en liten blankett som parterna skriver under och som säger följande.
Kvinnans preventiva tillstånd. Kvinnan går med på abort om så krävs eller tar eget ansvar, eller bägge går med på gemensam vårdnad ifall så skulle bli fallet.
Det vore en liten lösning. Men även mycket svår. Tänk dig själv. När ska detta undertecknas? Innan kvällen börjar? Efter en middag? Efter 2 flaskor vin? Eller kanske efter förspelet? Och hur juridiskt rätt blir det om bägge är fulla eller höga? Nej, jag tror inte på det alternativet.

Nej, vi får nog skippa mäns lagar och tyckanden (även om nu jag är man) och överlåter beslutet helt åt kvinnan och att ALLA runt henne ger henne det stöd hon förtjänar. För jag tror inte riktigt vi män tänker som kvinnor i det fallet. För oss är det ett ägg och en miljon spermier och senare kanske ett foster några mm stort. Kvinnan ser det nog på ett annat sätt och det är dags för alla abortmotståndare att inse det. Det kvinnan nu ser är ett liv i henne. Stort eller litet är helt oväsentligt. Hon har sin moderskänsla och den måste alla acceptera.

FRAM FÖR FRI ABORT !

#friabort #abort #adaktusson #kristdemokraterna

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se