Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2019

Av Pink Ozzy - 24 april 2019 17:33

Vem har inte fått höra "nu är du tyst och äter upp". Troligen alla över 60 år. Men så var det. Man skulle vara tacksam för att man hade mat på bordet eftersom deras föräldrar hade haft det värre under kriget. Jag , liksom många andra, fick lära oss att ta så mycket mat vi kunde äta upp. Att lämna fanns inte på kartan.
Vissa lärare i skolan försöker med detta nu också, men då kommer det snabbt arga brev från föräldrarna som kräver att deras barn ska minsann få äta vad och hur mycket dom vill. Detsamma är det hemma hos dom. Det äts gärna framför Tv:n eller paddan. Vill man inte ha mer så lämnar man bara kvar resten och slänger det i slasken.
Att någon faktiskt ha arbetat med att odla denna mat eller att tillverka den är det ingen som bryr sig. Men tänk själv om 20% av allt du jobbar med bara skulle slängas. Hur kul tycker du det skulle vara? Dessutom finns det miljontals människor som inte har mat för dan. Skulle alla äta upp så skulle de kunna köpa mindre mat. Den mat de inte behöver köpa skulle kunna produceras till bättre behövande.
Anta att en familj köper mat för 4000 per månad så slänger de mellan 500 och 800 kronor varje månad vilket ju är 6000 till 9600 kronor om året. En ansenlig summa som nog alla skulle kunna göra något roligare för.
Så tänk på det framöver och ät upp det du lagt på tallriken.

Av Pink Ozzy - 24 april 2019 17:22

Paulina "Paow" Danielsson tillhör den grupp som lätt och enkelt fångas in av partier som Sverigedemokraterna. Hon har troligen ingen djupare kunskap i varken Sveriges politiska liv som Europas historia. Dessutom tycker hon att det är helt OK att dra en lina ibland.
Det är Sveriges nya influenserelit. Det är dom som tror att de är något och har något vettigt att säga. Men läser man vad hon skriver och vad hon har sagt så har vi här ett praktbimbo. Bruden har inte alla hästar hemma. Eller hissen går inte ända upp. Trots det gör dom pengar på att fota sig själv och lägga ut det hela med diverse nonsenstexter. Vart är Sverige på väg egentligen?

Av Pink Ozzy - 21 april 2019 09:59

Greta Thunberg är en svensk tonåring som visserligen har en mycket känd svensk mamma i Malena Ernman, men knappast något som hon skor sig på. Tror att hon kör sitt eget race. Hon har ju t o m fått sin mamma att sluta flyga.
Hon är väldigt skarpsinnig och smart. Hon skolkar från skolan för något hon tror på. Nu vill jag inte andra från att skola från skolan. Däremot har jag sagt och säger att skolan borde ägna sig åt grundämnen och sedan låta barnen jobba en betydligt större del av skoldagen med det som intresserar dom. Finns massor av ungdomar som är duktiga på t ex hemkunskap, teckning, slöjd, historia, olika språk, idrott mm. Låt dessa ungar få minst 10 timmar per vecka i dessa ämnen. Att låta dom traggla i ämnen de glömmer så fort provet är skriver är bortkastad tid.
Se på Greta. Hon har visserligen skolkad men troligen lagt 100-tals timmar på att läsa om sitt hjärteämne - miljön.
Det här stör ju förstås en del. Först de som är avundsjuka, men även en del politiker som t ex kristdemokraten Sara Skyttedal som ivrigt betonar att hon trots allt är ett barn. Ja, visserligen, men ett barn betydligt smartare än många vuxna. Hon har vänt sig först och främst till gruppen ungar som ska leva i framtiden med allt skit vi äldre lämnar efter oss.
Och jag är övertygad om att den övervägande delen av Gretas följare inte ens har hört talas om Malena.
Det Greta gör är unikt och måste tas på allvar. Hon vet vad hon talar om och kan nog mer om miljöfrågor än minst 90% av befolkningen. Så lyssna på barnet Greta och lär Sara Skyttedal och ni andra belackare. Miljön ändrar sig i rasande fart och skuld till det har alla som levt på 1900-talet fram till nu. Det är ett otroligt slöseri med våra resurser och skrupelfria personer och företag skiter fullständigt i miljön och fyller våra hav med plast och dumpar gifter i naturen eller eldar så farlig rök stiger upp i vår luft.
Greta är ute 5 i 12 och försöker rädda det som räddas kan. Jag håller på dig Greta. Stå på dig !

Av Pink Ozzy - 21 april 2019 09:26

Är sjukt trött på alla spammejl varje dag och vill hänga ut några extra.

1. "Tjejer" som vill träffa just mig för en het natt. Allt för att troligen komma åt min dator så fort jag klickar på något. Det roliga är att de heter olika, men i regel inga svenska förnamn men texten i mejlen är i stort sätt lika.

2. Hot om att visa bilder på mig när jag tittar på porr om jag inte betalar i Bitcoin. Jag tittar inte på port, men polisanmäler och skickar alla mail till dom. Det som är djupt kränkande är dock att de lyckas skicka mejlen i mitt namn.

3. Booking.com och hotel.com. om jag söker på lämpliga hotell i nån stad så tycks dessa 2 sidor få reda på det och sen kommer det mejl med jämna mellanrum i flera år. Jävligt irriterande.

Dom 3 är väl de värsta spammare. I övrigt är det mest mejl från företag jag handlar ifrån och lite till. Men varje dag startar med att ta bort 20-30 mejl på direkten. Irriterande också för att troligen många andra får lika många mejl vilket kräver el. Innebär en väldigt stor mängd el i slutändan om du räknar alla spam i hela världen.

Av Pink Ozzy - 20 april 2019 16:28

Inget ont i sol. Betydligt trevligare än blåst, mulet, regn och åska. Men nu har det hållit på i flera veckor och ska hålla på så i minst 10 dagar till. Och DET gillar inte jag. Det blir torrt i markerna så risken för en ny storbrand är mycket stor. Trädgårdslandet blir snustorrt och gräset växer inte. Jag som gillar att påta i trädgården vill ha någon regndag emellanåt. Men den där jäkla solen bara skiner.

Av Pink Ozzy - 20 april 2019 16:23

Nu får folket vakna upp. Just nu är det över 30% som röstar Kd/SD. Vad är det man röstar för?
Jo, färre invandrare, man är emot sexualundervisning och aborträtten. Man har HBTQ-fobi. Man vill sänka skatten men har ingen koll på finansieringen av detta. De låter oss tro att vi behöver skattesänkningar när nästan alla deras väljare inte betalar skatt om man räknar på vad de får tillbaka i form av sjukvård, skola, polisväsende, försvarsmakten, vägar, järnvägar och mycket annat. Tror folk att detta är gratis? Här kommer herr Svensson och röstar på SD för att de vill sänka skatten. Svensson betalar ca 80000 direkt av lönen, men gör sedan avdrag för villalån med 20000, har 2 ungar i skolan, familjen blir sjuk då och då samt besöker tandläkaren, kör på våra vägar, får hjälp av polisen mm mm. Lägg ihop allt detta så betalar inte Svensson någon skatt utan blir skyldig. Pettersson som är höginkomsttagare får dock en skattesänkning med 50000 per år, men det pratar inte partierna om. Och Svensson som tror han får en stor skattesänkning om han röstar på dom får en hundring per månad. Men vakna upp nån gång !
Och hur tror du våra ungar klarar sig om sexualundervisning i skolan försvinner? Och hur kommer ungar att växa upp som egentligen skulle aborterats och där mamman är missbrukare eller inte vill ha barnet. Och vad har HBTQ-folket gjort dig för ont. Jag ser knappt några och de jag ser är allt som oftast genomvänliga.
Nej mina kära damer och herrar, NU FÅR NI TA MIG FAN VAKNA UPP OCH TÄNKA SJÄLV !

Av Pink Ozzy - 19 april 2019 19:44

Greta Thunberg blir allt större och allt mäktigare. Men historien sägwr att detta slutar i en katastrof. Nästan alla goda människor har förr eller senare blivit mördade eller skadade. Därför är jag så rädd om Greta. Hon går en verbal makt och får med sig allt fler ungdomar. Problemet är dock det vanliga....pengar.... Det finns många med pengar som sliter i miljön och bara tänker på sina pengar. Enligt dom är pengar makt.
För att Greta ska lyckas är att hon kan motbevisa det och bevisa att folket är makt och att folket vill leva i en bra miljö.
#gretathunberg #miljö #makt

Av Pink Ozzy - 19 april 2019 11:09

Simon Sköld är en MMA-fighter som råkar vara gift med författarinnan Camilla Läckberg. Ska börja med att säga att jag aldrig sett Sköld fightas och inte läst Läckberg fast jag har 5-6 olästa böcker av henne i bokhyllan. Det är också något hos Läckberg som inte faller mig på läppen. Men där stannar jag. Jag hatar dom inte, skulle aldrig få för mig att skriva hat på de sociala medierna om dom , o sv.

Men det tycks finnas folk som i sin avundsjuka hjärna älskar att hata folk och även talar om det på de sociala medierna. Varför? Låt dom vara. Vad har de gjort dig för illa? Är det egentligen bara avundsjuka över att de lyckats och inte du? Är det bara för att du inte lyckats gifta dig med nån av dom? Eller kanske för att de är lyckliga, men inte du?
Ge mig gärna ett svar. Att ogillar någon gör alla. Men att HATA någon måste det ligga mer bakom. Berätta tack. Om du törs.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards