Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2019

Av Pink Ozzy - 21 mars 2019 17:09

Tänk vad maktbegär gör med en del folk. Ta Emma Busch-Thor som exempel. Helt plötsligt visar sig partiet från sin rätta sida. Liksom moderaterna som år efter år bedyrat sin oskuld vad det gäller medlemmar som hade nazisympatisörer. Men nu gäller det makt och gloria. Då skiter man i principer och ideologier.
Det politiska spelet på högerkanten har blivit äckligt. Ska bli "kul" och se hur Kd och M reagerar när SD blir största borgerliga parti efter nästa val och verkligen ställer krav.
Likheter från tiden 1924-1939 är slående på många sätt.

Av Pink Ozzy - 20 mars 2019 09:36

Har kollat igenom alla 10 avsnitt av Trolljägarna på trean. Det sammanhang jag får är att det finns ett antal olika troll, men att alla tycks ha en skruv lös.
- Det finns riktiga rasister från rasisrrasisrer till de som inte vet vad de pratar om, men bara hänger på.
- Ung killar (under 20) som är ensamma, skriver skit utan att egentligen veta varför. De har ofta för lite att göra.
- Unga tjejer i samma ålder som är djupt avundsjuka på andra tjejer som lyckas bättre och troligen tycker att de mobbade ser bättre ut.
- Medelålders kvinnor och män som misslyckats i livet och ger skulden till alla andra som lyckats bättre eller inte tycker lika inskränkt som dom. De har ofta inget jobb, eller ett skitjobb, ingen familj, är rätt nergångna och tar inte tag i sitt eget liv. De tycker att det är enklare att djävlas med andra. S k White trash.

Det jag inte fattar är att man inte hänger ut trollen med bild på TV3. Men det kan ju vara så att även då kan stämma dom.
Men jag ska ge trollen ett tips. När ni skrivit något nästa gång så vänta 24 timmar med att skicka det. Fundera under tiden över vad du verkligen vinner på att skicka det. Om du t ex kan åtalas. Om du själv skulle uppskatta dessa meddelanden. O s v. Radera sedan meddelandet, klappa dig på axeln och säg att du gjort en bra gärning idag. Det ger dig kanske bra tillfredsställelse på sikt.

Av Pink Ozzy - 18 mars 2019 11:00

Ryssland har ju anklagats för dopning och blev delvis även avstängd för det.
Nu kommer det fram att 14 österrikare, ester och kazakstaner aldrig dök upp i Falun efter att det visade sig att man var ute efter att även kolla dom. Man har ju tidigare fått tag i en del fuskare varav en t o m hade blodsprutan kvar i armen.
Nu undrar jag vad skidförbundet gör åt dessa 3 länder? Är det inte lika bra att även dessa läder totalförbjuds under några år plus att de som dopat sig avstängd på livstid? Att avstängda enstaka idrottare för 2 eller upp till 4 år fungerar ju inte. Det dopas ju för fullt ändå och dessutom har flera visat sig bli bättre efter en avstängning.
Och som någon idrottare sa så dopar ju folk sig ohämmad ändå. Det är bara det att Wada inte kunnat bevisa det.
Nej, livstids avstängning och återlämning av samtliga priser och prispengar. DET kanske fungerar bättre. Dessutom en automatisk avstängning av de som är aktiva i grenen i landet i 2 år och händer det igen avstängs hela landet i 2-4 år. DET kanske får fuskarländerna att tänka om.

Av Pink Ozzy - 18 mars 2019 10:31

Helgen som gick hotade SMHI med mycket snö. Som tur var hade de fel - igen. Men regn kom det och grått är det. Blommorna sticker bara upp nån cm för att kolla läget. För 3 år sedan plockade min fru både tussilago och blåsippor den här dan. Just nu ser det avlägset ut. Men det är väl som vanligt, bara solen kommer så smäller det till i backen.
Började redan för 2 veckor med tomten, men det var också enda lämpliga dan. Mycket återstår att göra. Skulle verkligen behövas både värme och sol. Fast inget ont som inte har något gott med sig. Björnbären vill inte ha för mycket sol så här i början. Än så länge ser det bra ut, men kommer det för mycket sol dör en massa grenar för att de inte orkar suga upp vatten ännu.
Men det är väl bara och vänta. Man kan ju alltid titta på blåmesarnas arbete med holken eller skadorna bobygge. Fjolårets bo i grannens förvildade körsbärsträd vår tydligen inte bra nog så de plockar sakta men säkert ner det och flyttar pinnarna till ett annat bo.
Har tidigare sagt att jag ska minska förkultiveringen till minst hälften. Nu ser det mer ut som om den ökat med 100%. Så det finns att göra.

Av Pink Ozzy - 17 mars 2019 10:06

Hittade denna text på Facebook idag och många tycks ha reagerat och tyckt att det var fel mot alla barn som skolstrejkade för miljön:

Hej alla kids som har klimatstrejkat!

Blev mamsen och pappsen lite sura över den ogiltiga frånvaron? Well, här kommer några finfina tips på hur du får dem på gott humör igen.

Berätta bara att:

- från och med nu behöver de inte längre hämta/lämna med bilen när du ska till skolan, träningen och till kompisar. För från och med nu kommer du att cykla var du än ska! Även om det ösregnar.
- de kan sänka din månadspeng rejält. Vem vill hålla på och konsumera i onödan liksom??
- skräpmat och Nocco är inte din grej längre. Du vill ha mer broccoli och kranvatten.
- du kommer att dra ner på klädinköpen till ett minimum. Det kommer inte in en endaste Parajumpersjacka till i din garderob! Ni ska ha klädbytardagar en gång i månaden på skolan för att få lite variation i garderoben, superklimatsmart!
- din Thailandsresa i november kan avbokas! Bara vidriga klimatfascister flyger. Ja, och du tänker minsann inte åka med i bilen ner till Italien i sommar heller. Nu är det endast tågsemester som gäller, i annat fall stannar du hemma.
- det är sluttjatat om ny mobil varje år. Vart 3:e, 4:e år är faktiskt mer rimligt att byta.
- ni vet de där halvtimmeslånga varma duscharna som det tjafsas om i familjen varenda morgon? Ett minne blott! Max 5 minuter, promise!

Lycka till! Det kommer att gå bra ska du se. What?s not to like liksom??

Jaha, där tog texten slut och jag har några kommentarer och frågor.
- Vad är det för fel att ungarna cyklar till skolan? De första 6 åren fick jag gå och sedan cyklade jag. På sommarlovet cyklade jag 13 km till Eriksdalsbadet nästan varje dag. Cyklade eller gick till kompisarna och tjejerna trots att många bodde 3-4 km hemifrån. Dessutom till alla träningar.
- Sänka månadspeng? Själv hade jag 1 kr per vecka och det räckte till en kokt med bröd. Inte en massa skräpmat.
- Kranvatten var en självklarhet utom vid stugan där vi fick brunnsvatten.
- Nej, klädbytardagar fanns inte. Däremot köpte morsan det som blev över på varuhuset hon jobbade i. Returer eller annat som folk inte ville ha eller som av nån anledning inte skulle ut i butiken längre.
- Flyga var det inte tal om. Vi åkte till samma djävla stuga varje helg. Thailand var till för pedofiler och andra konstiga typer.
- Mobiler? Ha ha, det hade man inte hört talas om. Man ringde hemifrån och ett lokalsamtal kostade 20 öre. Rikssamtal kostade beroende på avstånd men var i regel dyrt eftersom det kostade per minut. Fanns telefonautomater också, men de käkade pengar. Ville man prata med en kompis så gjordes planen upp i skolan eller så gick man dit och ringde på.
- Duscha 30 minuter? Ha ha, gympaläraren såg till att det gick undan och hemma kollade plastfarsan att badkaret bara var fylld 1,5 dm.
Så jag förstår inte att folk upprörs av texten ovan. Ungarna och även deras föräldrar har det FÖR bra så de inte uppskattar det lilla längre utan ska bara ha mer och mer. Man byter inte saker som slitits ut eller gått sönder utan för att man vill ha nytt. Då är det ju självklart att det går åt halvåtta med miljön.

Av Pink Ozzy - 16 mars 2019 17:11

Läser att man på #XXL i Bromma får bestraffningar av olika slag. Armhävningar om man kommer försent hör till företagskulturen säger en av cheferna. Att läsa upp gårdagens resultat även om man djupt ogillar att läsa upp siffror inför andra är ett annat man får göra.
Även skicka runt en toaborste för att visa att städningen inte är vad den borde tillhör företagskulturen. Så vad gör vi åt denna företagskultur?
Enkelt, vi slutar handla där. Sådana företag hör inte hemma på den svenska arbetsmarknaden.

Av Pink Ozzy - 15 mars 2019 10:30

Nu tittar jag bara i närområdet, säg 10 mils radie. Massor av folk jobbar hellre längre bort för att de får några kronor mer. Att sedan bilen kostar 40 kronor milen och att man förstör miljön skiter man i. Man vill bara ha mer i lön.
Vi kan ta lärarna som exempel. Känner en person med gedigen utbildning som har minst 15-20 skolor på närmare håll, men åker hellre lite extra för att få lite mer i plånboken . DÄR har vi ett ypperligt incitament för en ordentlig miljöstraffskatt. Borde finnas en skatteenhet som kollade upp hur och vart folk kör egentligen när de tar sig till arbetet.
Finns väl ingen anledning att skattesubventionera deras arbetsresor fullt ut.
Men det är lite intressant också att se hur korkad en del människor tänker. Först får man veta att de tjänar x antal kronor mer. När man sedan säger att det ju är helt ointressant utan det viktiga är ju vad hen får kvar så ser dom ut som fågelholkar. Har pratat med folk som har 30 timmar mer i bil för 1500 brutto mer i månaden. Så de sitter i bilen för ett netto på ca 30 kronor per timme. Då har jag inte ens dragit ifrån vad bilen kostar per mil. DE GÅR JU BACK !
Hur ska vi få en bättre miljö när vi inte tänker efter hur vi beter oss?

Av Pink Ozzy - 15 mars 2019 10:18

Har under en tid stuckit ut hakan lite här och där för att se hur folk reagerar och det är alltid samma sak. Att vara miljösmart är bara smart om nån annan gör det.
Om jag säger till någon att ta cykeln i s f bil 500 m till affären så får man höra att nån annan har 400 meter och tar bilen och att han själv kör så lite.
Ber man någon sopsortera (som inte har sopsortering ännu) så tycker dom att det är ju inte många som gör det häromkring.
Säger man åt någon att det är löjligt att använda extra ljus över sina nya plantor så blir dom bara förbannade och tycker att de gör av med mindre än folk som har julbelysning ute.
Och så håller det på. I all oändlighet. Det finns ytterst lite intresse av ett renodlat miljötänk. Om jag ser mig omkring i området med ca 30-40 villor har inte ens 10 en kompost. Istället för att köra 5 km till en återvinningsstation åker de 5 km rakt ut i skogen för att dumpa klippta grenar. Dessutom utan att ens ta grenarna ur plastsäckarna.
Det skolstrejkas lite här och där, men jag undrar hur många som skulle ställa upp en lördag klockan 9 istället?
Och så kan jag hålla på i all oändlighet. Att tänka på vår miljö tycks vara en lyx som bara några få tycks ha lust med.
Det är det som gör mig nästan säker på att vi här på jorden kommer att misslyckas å det grövsta och jorden kommer vara en enda stor stinkande sophög där det lönsammaste jobbet blir miljösanerare.
Tycker bara synd om de som kommer efter oss..........

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards