Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2019

Nordkorea är smartare än vi tror

Av Pink Ozzy - 30 mars 2019 14:07

Läser just nu en bok om Nordkorea av analytikern Loretta Napoleoni. Mycket intressant läsning som inte är skriven av en flykting utan av någon som lyssnat, läst, bott i och analyserat Nordkorea.
Det får mig att tro att det inte sitter ett gäng knäppgökar i det landet utan ett gäng som på ett mycket smart sätt byggt upp detta land. Visst, arbetslägren finns och du kan inte uttrycka dig fritt, men de flesta skulle aldrig komma på tanken. Saken är den att koreaner tror att de är finare än folk från andra länder och finast är nordkoreaner. De har från födseln fått lära sig det som ledarna vill och bara det. Indoktrineringen är total. Du har ingen egen uppfattning utan kan bara läsa och lyssna på det staten har bestämt. Historien skrivs som ledarna bestämmer.
Jag tror t o m att de blåser skjortan av Trump. Han tror att han har att göra med ett gäng dumma slitsögon. Glöm det Trump. Ledaren och de kring honom är ytterst smarta och plockar det som de anser nödvändigt och gör det till sitt eget.
Jo, det var svält där på 90-talet, men det berodde mer på att Sovjet föll samman än på egna misstag. Nu har man tagit lärdom av detta och ändrat sin politik så att detta inte kan inträffa igen.
Som sagt, ett mycket intressant land . Hade det inte legat så långt bort hade jag gärna åkt dit. Hade varit intressant, även om man inte kan röra sig fritt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se