Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2019

Av Pink Ozzy - 21 februari 2019 11:02

Vaknade i morse och såg några flingor sakta dala ner. Det var väl en halv millimeter på marken. direkt tänkte jag " Undrar hur många som kör av vägen idag?". Gick till badrummet och satte på radion. Efter 15 sekunder bröt man sändningen för att komma in med trafikradion och berätta om diverse olyckor på E4. 

Är jag förvånad? Inte ett dugg. Trafikkunskapen och trafikmoralen har, trots hårdare utbildning ( sägs det ) bara blivit värre och värre. 

Om någon kör så pass fört att hen åker av vägen så lämna in körkortet. Står det 110 som maxhastighet är det inte den hastighet man nödvändigvis måste hålla, utan den hastighet man eventuellt KAN hålla en solig sommardag med lite trafik, bra körvana och bra bil. 

Körde för någon vecka se från Arlanda söderut där hastigheten på motorvägen är varierande mellan 110 och 70. Något som många inte förstod. Eller så hade de något fel på bilen eftersom de konstant höll samma hastighet. D v s ca 120. 

OK, om ni kör ihjäl er själva så bryr jag mig inte, men ni riskerar ANDRAS liv också. Har det överhuvudtaget slagit er ?

Nej, dra in körkortet där man anser att föraren haft en för hög hastighet vid en krock eller avåkning. Eller tvinga dom att sätta på en stor skylt med texten "MAX 70" i 6 månader.

Vi vill inte ha så dåliga förare i trafiken. 

Av Pink Ozzy - 21 februari 2019 11:00

Jag skrev igår om Ungern och deras vara eller icke vara inom EU och idag skriver dom om detta på ledarsidan. Självklart en tillfällighet, men bra att alla visar var skåpet ska stå. 

Av Pink Ozzy - 20 februari 2019 11:08

Ser på dagens opinionssiffror och blir beklämd över den okunnighet väljarna visar. Bara 3,4 % tycks ha något intresse av miljön. Så då är ju frågan om vi ska skita i den helt och låta jorden gå under framför ögonen på våra barnbarn.
Yttersta högern som idag består av SD, M och Kd har kring 45%. Innebär att vi efter nästa val blir ett nazistiskt land ! Tror du inte det? Men du ser ju redan nu hur M och Kd flirtar med SD. SD kommer vara det största blåbruna partiet och då även ta stadsministerposten. Tror du inte det heller? Jo, låt säga att Kd får 10% och M 14% så får SD över 22%. Självklart de kommer att kräva statsministerposten. Och eftersom Kristersson och Busch-Thor är maktgalna kommer Åkesson att få posten och de andra nöja sig med mindre poster.
Är det nu någon som varit vaken under historielektionerna så kan den ju räkna ut själv vad resultatet blir om 6-10 år. En enpartistat. Tror du mig fortfarande inte får du skylla dig själv. Men så blir det om inte de svenska väljarna vaknar upp snart och röstar efter vad partierna går för och vilket partiprogram de verkligen har.

Av Pink Ozzy - 20 februari 2019 10:51

Jag var under många år mycket restriktiv vad det gäller tabletter av alla slag, men har med åren fått vika mig.

Numera tar jag varje morgon...
.... 2 mot avsaknad av bl a serotonin
.... 1 mot refluxbesvär
.... 2 för hjärtat
.... 2 D-vitaminer under vintern
.... 1 för blodfetter
.... 1 Alvedon
.... 1 Tradolan

Utöver det 4-9 efter behov under dan

På kvällen tar jag...
.... 1för prostatan
.... 1 för att somna
.... 1 för att sova efter kl 3 på morgonen

Under vår och sommar även 2 mot allergi. Kan ha missat nån, men ungefär så håller läkarna mig vid liv.

Och nu tyder allt på att jag även måste börja med en tablett för diabetes.
Så en jäkla röra blir det. Men vad är alternativet? Att lägga mig ner och dö? Nej, då tar jag hellre tabletter.

Av Pink Ozzy - 20 februari 2019 10:43

Hur kan EU tillåta länder som styr åt det nazistiska hållet ? Att inte släppa in flyktingar utan istället säga att de egna landets kvinnor ska föda fler barn är rent nazistiska tankar . Fick inte Ungern sin beskärda del av nazismen under det senaste världskriget?
Bra att Sveriges utrikesminister tar upp Ungerns ambassadör och ger honom en spark i arschlet. De får fan skärpa sig om de ska få någon respekt från övriga EU.

Av Pink Ozzy - 18 februari 2019 19:56

Kollar på Aschbergs program om diverse nättroll. Man ser ju helt klart att dessa nättroll ofta är ensamma, olyckliga, arbetslösa, hemmaboende, rädda, fega mm. De gömmer sig bakom en dator och vågar inte ens stå för det de gjort när de konfronteras. Det här är verkligen en sorglig skara. Ett gäng som borde låsas in på minst ett år utan radio, TV, mobil eller dator.
Jag förstår inte hur man på ett så fegt sätt skriva en massa skit till , i de flesta fall, tjejer. Det är i de flesta fall idéer som de aldrig skulle våga förverkliga om de fick en tjej. Och det är väl ytterligare ett problem... DE FÅR INGA TJEJER. De vet ju inte hur det går till att uppföra sig. De är inte bara fega utan även blyga . Möjligen skulle de kunna kunna ta en tjej med våld, men inte på ett vanligt sätt. Never.

Av Pink Ozzy - 18 februari 2019 19:45

Hade för avsikt att skriva om Mellot varje vecka, men det går fan inte. Mellot har hamnat under anständighetens gräns. Det enda positiva är att programledarna är bättre än på många år. Men det är ju inte det vi ska rösta om utan melodierna. Och det här är problemet ligger. Låtarna är i stort sätt usla. Finns några undantag, men hittills inga kanonlåtar.
Hur ska vi lösa det framöver? Först och främst bör hela ledningen med Christer Björkman kastas ut. Sen får man sluta upp med att försöka bredda Mellot genom att ge olika schanger och åldrar rätt att medverka. Nej, låt de bästa vara med. Ingen mer Arja Sajomaa eller andra över 60. Det håller inte. Inte heller några Dolly Girls (eller vad de nu heter) som inte har en chans till vinst bör inte heller vara med. Tar man bort allt skräp blir det kanske bli material till ett enda, med godtagbart program.

Av Pink Ozzy - 7 februari 2019 19:46

Som det ser ut just nu kommer vi få en blåbrun sörja efter nästa val.
Björklund lämnar det liberala skeppet och är tillsammans med Miljöpartiet under 4%-spärren. Samtidigt som Kd och SD ökar. Det ger ju ett solklart framtidsscenario. För det första visar det att det svenska folket ger blanka fan i miljön, vilket jag påpekat tidigare och kommer att, tillsammans med resten av världen, bidra till en enorm mänsklig katastrof. Samtidigt kommer M och Kd efter nästa val att gå ihop med SD. Frågan är dock om M kan tåla att SD då troligen är minst 5% större än M och att Åkesson med all säkerhet kräver statsministerposten. Och då är vi 2022 ungefär där Tyskland var för 100 år sedan.....
Är det verkligen den politik som vi svenskar vill ha? Är det verkligen någon som tror att Sverige kommer att klara av det? Skulle inte tro det. Men vi har ju allmän rösträtt, vilket snart börjar bli pinsamt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards