Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 10 januari 2019 10:17

Genom åren har vi hört det hundratals gånger. Känd TV-profil, Kulturprofilen, Idrottare på landslagsnivå eller bara de hemliga små killarna som krossar rutor i nån by. Alltid detta hemlighetsmakeri. OK, är någon oskyldig förstår jag det, men de andra....
Genom åren har ju några kändisar framträtt och berättat om sitt supande eller kokainsniffande. Fel i sak, men heder åt dom så inte alla misstänks. Och visst blir man förbannad, men det går över.
Att inte framträda är däremot så djävla fegt. Att sedan överklaga domar där du trots allt är skyldig är också djävligt fegt.
Jag förstår att media håller tyst innan dom faller eftersom det ju kan vara fel person. När dock domen fallit borde dock media namnge personen för att få bort alla spekulationer.
Att vara rakryggad och stå för sitt som t ex Sjöberg , Nylander, Körberg, Persbrandt m fl gjort gör bara att jag idag respekterar dom ändå. De är i varje fall ärliga och ger inte sken av att de är oskyldiga så att en hel kår misstänkliggörs.

Av Pink Ozzy - 9 januari 2019 19:37

Nu blir det intressant. Det återstår bara dagar innan det ska röstas på S eller M. Och nu tycks L och C har diverse problem. De vill ha garantier från M att SD inte får något att säga till om . Jag förstår deras oro. För några år sedan gjordes en s k decemberuppgörelse . Den rev dom sedan upp. Så de vet ju nu att en uppgörelse inom Alliansen inte är så mycket värd. Röstar dom fram Kristensson så måste de få stöd från SD eller hämta stöd från de rödgröna. Och röstar de på de rödgröna så blir det väl ett rätt dåligt samarbete tycker jag.
Dessutom vet ju inte L vad de vill. Men det är ju enkelt att räkna ut . Röstar de rödgrön så lever de till nästa val. Röstar de M så kommer svekdebatten om att de lutar sig mot SD. Och blir det ingetdera så får vi ett extraval. Som jag ser det kommer Liberalerna ha ytterst svårt att överleva nästa val, när nu det bli. Men L kommer nog ha ytterst svårt att övertyga minst 4% av väljarkåren att rösta på dom vid nästa val

Av Pink Ozzy - 9 januari 2019 13:50

Tycks vara ett större antal veklingar på Farmen i år än tidigare. Men vi får väl se. En kille har redan lämnat efter 2 dagar och " trodde inte att det var så hårt och längtade hem". Vad är det för pajas och vem har castat honom överhuvudtaget. En annan äldre kvinna har tydligen blivit biten av bromsar och hela benen är röda. Men varför har hon inte passande kläder med sig då?
Det tog i år bara 2 dar innan cirkusen var igång. Nog borde man kunna förvänta sig lite bättre sammanhållning så här i början. Jag har ju inte ens lärt mig namnen.
Men några har ju visat upp sig redan.
Stina som nu är storbonde är skitsnygg och smartare än hon ger sken av.
Masha borde nog aldrig sökt till Farmen. Hon tycks ju ha noll koll.
Emelie har gett sig titeln försäljningschef. Undrar verkligen var.
Kim är stark som fan och blir nog svår att slå ut. I varje fall i styrkegrenarna.
Göran en lite sur pensionär. Borde ju kunna en del.
Resten får vi väl se vad som händer med. Men så här i början ser det ut som två grupper. I den ena är det dom som fattat det hela och i den andra dom som nog kommer att fatta rätt snart att det inte är en lekstugan

Av Pink Ozzy - 8 januari 2019 18:00

Köpte mig en ny dator och för en gång skull en med drag i. Tar max 15 sekunder att komma igång .
Tog fram alla externa hårddiskar och flyttade allt av värde till datorn för att under en tid gå igenom så mycket jag orkar.
Är inne på att kolla alla favoriter jag lagt in genom åren. Det är mängder. Men datorvärlden förändras så att mängder av favoritlänkar finns inte mer.
Det är bra att rensa datorn nån gång.

Av Pink Ozzy - 7 januari 2019 22:24

Lyssnade en kort stund på Karlavagnen som idag tog upp klimathotet. Efter en kort stund stängde jag av. Man började med att prata om semesterflyget precis som om detta vore lösningen. Jag har tagit två skärmdumpar (som jag hoppas kommer med här) där du ser en ögonblicksbild på lufttrafiken och sjöfarten ca kl 22 idag. Lägg till ubåtar, bilar, bussar, lastbilar, mopeder, motorcyklar, tåg, spårvagnar, tunnelbana, mm. Blir en hel del utsläpp.
Nu tycker du väl att elbilar, tåg och tunnelbana inte hör hit. Jo, det gör de. Var tror du elen kommer ifrån? Visserligen en försvinnande liten del från s k förnybara energikällor, men resten från kärnkraft och kraftverk som drivs av fossila bränslen.
Att du och jag inte flyger till Mallorca är som en piss i havet och bygger bara upp vår ångest. De som VERKLIGEN borde spara på energi skiter i det högaktningsfullt. Här har vi FN och EU med en massa organ som slukar offentligt med pengar, men de duger inte till att genomföra de lagar som är nödvändiga för att få stopp på klimathotet. Det räcker inte att du och jag eller hela Sverige ändrar sig radikalt så länge du har miljardländer som Indien och Kina och massor av andra länder som inte heller bryr sig. Vad ska vi 10 miljoner göra då? Och av dessa är kanske 50% inte intresserade och av resten är kanske 20% pensionärer som inte reser mer och 10% är barn som inte vet något om klimathotet - än.
Nej, EU och FN måste upprätta internationella lagar NU och ALLA tvingas följa dom. Om du nu läste denna mening både en och två gånger förstår du säkert det orimliga i det hela. Med andra ord - DET HAR REDAN GÅTT FÖR LÅNGT ! Vi kan sopsortera hur mycket vi vill - DET ÄR FÖRSENT.
Och vad ska alla dessa människor göra som nu lever på turismen på Kanarieöarna, Grekland, Turkiet, Alperna, Indien, Maldiverna, Thailand och gud vet var? På Kanarieöarna odlade man tomater innan turisterna kom. Men det var ju bara en bråkdel av folk som nu arbetar inom turistnäringen. Så alla dessa miljoner människor som idag jobbar med turism måste flytta. Men vart? De som eventuellt kan börja odla något får väl ro sina varor över Atlanten till oss så tomater och bananer blir väl sådär lagom mosiga. Så alla turistparadis förfaller. DÄR har ni scenariot om vi slutar att flyga till våra turistställen.
Och att utöka kärnkraften är ju bara ett stort svineri mot våran avkomma. Det är ju dom som ska ta hand om skiten när den börja gå sönder eller läcka. Eller har våra politiker helt kallsinnigt räknat ut att klimathotet ändå dödat alla människor på jorden så lite läckage gör ju inget?
Jag sopsorterar, kompostera och använder bilen max 500 mil per år. Så jag kommer att flyga till solen och jag kommer inte att ha några betänkligheter för det så länge våra politiker skiter i att ta det stora ansvaret.

Frågor på det?

Av Pink Ozzy - 7 januari 2019 18:53

Vellinge slänger nu ut tiggare och andra kommuner följer. Själv är jag tveksam. Jag skulle vilja ha betydligt mer fakta. Får de t ex behålla alla pengar, eller tar någonstans om en del? Varför tigger de men kan ändå sitta där och dricka energidryck, äta kakor och prata i mobilen hela dagarna?
Samtidigt tänker jag som så att det ju måste krävas mycket för att nedlåta sig till att tigga pengar.
Men nu ska de tydligen ut ur vissa kommuner och jag kan delvis förstå kommunerna. Tigrarna håller ofta till i skogen nånstans och slutar ner något fruktansvärt. Kommunen får sedan åka dit och städa upp efter dom. Det verkar ju inte att de är så värst intresserade av att hålla lite rent omkring sig. En svinstia är ju ofta renare. Frågan är om kommunerna inte skulle tjäna på att förbjuda all tiggeri och istället skicka ner pengarna som då inte behöver användas för städning.

Av Pink Ozzy - 6 januari 2019 10:09

Läser att det finns folk som nekar utländska läkare att hjälpa dom utan att de kräver svenska läkare. 

Hur dum får man bli? Jag har under senare år tvärtom begärt utländska läkare där det här varit möjligt och de har varit av yppersta klass. Mycket bra och noggranna. Rumänien, Spanien, Syrien. Det spelar ingen roll. Till skillnad mot trötta svenska läkare vill de med utländsk härkomst verkligen visa att de duger. Och de duger alldeles utmärkt. 

Så att neka att bli behandlad av vilken läkare det nu råkar bli är förlegad trams.

Hur gör dom ifall de blir sjuka i t ex Spanien? Min fru har varit tvungen att uppsöka sjukvården på några kanarieörar vid flera tillfällen och av olika orsaker. När hon sen kommer till en svensk läkare för efterkontroll säger de alltid att hon har fått bättre vård än hon skulle ha fått i Sverige. 

Så alla ni som vägrar  utländska läkare. Sluta upp med larvet, ni kommer förr eller senare att få vänja er i varje fall. Vi är ett mångkulturellt land och det ska vi vara stolta över. 

Av Pink Ozzy - 6 januari 2019 10:05

Såg någonstans att det inte var fel att sätta vårlökar så sent som i januari. Personen som skrev så spettade t o m ner dom om det behövdes. Så jag kollade och fick tag i en massa lökar på rea. Tulpaner, narcisser, anemoner, påskliljor, snödroppar, krokusar mm. Totalt över 200 lökar.
Igår var det sol ute så jag beväpnade mig med en kofot modell större, en spade, en korp, några hinkar jord och en stor påse med strö och skit från barnbarnens marsvin. Dessutom nämnda blomlökar.
För att klara det hela fick jag även ta med min trädgårdspall.
Efter några timmar med kofot, spade och korp så var alla lökar nere. Största problemet var tjälen. På vissa håll fanns det ingen och på andra håll närmare 15-20 cm.
Så idag värker hela ryggen och speciellt höger axel som fick ta emot smällarna när kofoten skulle göra grovjobbet.
Så nu är det bara att invänta april/maj och hoppas att möss och sorkar inte äter upp alltihopa.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards