Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 17 januari 2019 10:31

Engelsmän är ett konstigt folk. De tror att de är lite finare i kanten, dricker sitt te och spretar ut med lillfingret.
Men tittar man sedan på en debatt i underhuset så är är dom ytterst respektlösa. Gapar, skriker och buar åt talaren. Är ju så ociviliserad det bara kan bli.
Utöver det har de massor av konstiga idéer. Mäter i tum till exempel. Sen har dom sina pund och Stone mm i s f kilo.
I London måste taxibilarna se ut på ett visst sätt.
Och ska drottningen ta sig från slottet till en annan del av London måste hon be om lov hos den som är någon form av borgmästare i den stadsdelen.
Sen dricker de sin Pimms. Fråga mig inte vad det är, men smakar lite avslagen Cola, julmust och sprit. För att inte tala om deras mörka öl. Fy fan så äckligt. Fick 2 burkar en gång. Gick i 2 timmar i solen på Kanarieöarna. När man öppnade burken skulle en liten kapsel öppnas i burken. Fråga inte varför. Törstig som fan satte jag burken till munnen och hällde i mig vätskan (nej, detta är fan i mig inte öl). Jag bara sprutade den rakt ut i gatan. Det var bland det äckligaste jag testat.
Så med tanke på det och mycket annat ska det bli skönt att dom kör sitt Brexit och stannar på ön. Enda nackdelen skulle väl vara att de drar med sig skottarna och deras whisky.

Av Pink Ozzy - 17 januari 2019 10:18

Den som uppfann Skogaholmslimpan måste ha varit en smart fan. Han har uppfunnit en limpa (jag vill inte kalla det bröd) som för det första är söt, för det andra lättäten och för det tredje inte mättande. Så sammantaget är det som chips. Börjar man äta kan man inte sluta. Man bara stoppar i sig.
Om man istället låter frugan göra en riktig limpa på surdeg och x antal fröer mm så blir man proppmätt på 2 mackor.
Så skippa limpan och gör eget bröd istället. Det tjänar både du och din mage på.

Av Pink Ozzy - 16 januari 2019 10:33

Har den senaste tiden kollat på några riktigt bra rullar.
En dokumentär som handlar om Anders som röjde runt bland kvinnor och vad det hade för resultat. Filmen var både bra och beklämmande. Det var bra för kvinnor att se att det finns sådana män, men också beklämmande för att man gjorde förnedrings-TV av någon som innerst inne inte mår bra. Jag röjde också runt i yngre dar, men kom aldrig längre än 3 på 24 timmar. Men jag hade lite annan koll och dessutom var 60 och 70-talet helt andra tider. Den här killen var ju sjuk.
Sedan såg jag Dallas Buyers Club. En film om en kille som fick AIDS och 30 dagar kvar att leva. Mer vill jag egentligen inte säga för att inte förta spänningen. Även denna film ska ha viss verklighetsanknytning. Mycket sevärd.
Till sist är det Gifted som handlar om en flicka på ca 7 år som är överintelligent i matematik. Själva storyn är väl inte den mest spännande utan tjejen som spelar rollen. Så fantastisk bra. Repliker, mimer, gester, ja allt satt som en smäck. Så gillar ni duktiga barnskådisar och vassa repliker är det här filmen ni ska se.
Alla har gått på TV, även om jag alltid spelar in dom för att se dom när jag har tid. Filmen om Anders finns säkert i SVT's arkiv. Håll tillgodo.

Av Pink Ozzy - 16 januari 2019 10:20

Stina Nilsson har fått på nöten av någon stofil som har synpunkter om hennes matvanor. Tydligen ska hon inte äta pizza. Jag fattar inte vilka problem vissa har. Stina Nilsson och många andra idrottare förbrukar säkert 4000 kalorier och uppåt. Tror Gunde skrev nångång att han förbrukade 8000 när han var aktiv. Men så nötte han också mil efter mil varje dag. Men jag tror inte Stina ligger så långt efter, men har kanske ett litet annat upplägg.
Till skillnad mot mig som med åren blivit en soffpotatis förbrukar nog Stina både 2 och 3 pizzor på ett träningspass. Däremot så är väl allt på en pizza lika nyttig för en idrottare. Men en pizza ibland kan knappast vara negativt utan höjer nog mer både humör och moral. Tror att Stina och alla andra idrottare, kvinnlig som manlig, har full koll på vad dom stoppar i sig.
Så snälla alla ni som tror ni vet bättre än t ex Stina Nilsson. HÅLL KÄFT OCH SKÖT ER SJÄLVA!

Av Pink Ozzy - 16 januari 2019 10:07

Nu ska Milan och Juventus göra upp i supercupfinalen - i Saudiarabien! Strider mot alla mina principer. Landet är ett av världens mest segregerade länder där kvinnor i princip har noll värde. Män som slår kvinnor är i detta land helt OK. Likaså att varje kvinna måste ha en man som har hand om hennes ekonomi o l.
Till denna match får visserligen kvinnor komma, men de får bara sitta på familjeläktaren. Var den ligger vet jag inte, men troligen nånstans högt upp och långt bort från planen.
Så bara det diskvalificerar landet.
Det andra är att jag inte förstår varför vi ska förbruka en massa energi och skita ner miljön för denna fotbollsmatch. Det här är 2 lag från norra Italien. De bör också spela där för att minimera alla utsläpp. Det är ju horribelt att flytta 1000-tals människor till Saudiarabien.
Om jag är fotbollshatare? Nej, tvärtom. Älskar fotboll, men även kvinnor och miljön.

Av Pink Ozzy - 15 januari 2019 13:36

Ibland tar bitterheten sig konstiga uttryck. Som idag när M och Kd anser att Vänsterpartiet nu sitter på vetoknappen.
Jaha, och? Vem hade suttit på vetoknappen om alliansen hade försökt bilda regering? Jo, Sverigedemokraterna som dessa två partier ju "inte vill ha med att göra". Vilket skitsnack. Sossarna har aldrig uttryckt sig om Vänsterpartiet så som alliansen gjort om SD. Det är alliansen som gjort det.
Men nu gäller det att få tillstånd en regering och ju bredare desto bättre.
Men som jag skrivit nångång tidigare så litar jag inte på C och L och tror att dom närmaste 3,5 åren inte blir vad Sverige behöver. Vi får väl se.
Kan ju inte bli sämre än en brun blå sörja.

Av Pink Ozzy - 15 januari 2019 13:29

Nu har jag suttit i förrådet och sått mängder av chili, blommor, paprikor, mm. Inte har jag heller bara sått ett frö per kruka, utan det blev allt från 1 till 100. Bland dom värsta är Lobelia som har enormt små frön. Det största fröt i år är en valnöt jag hittade på Italiens södra kust. Vet inte om den kommer att ta sig, men det är en kul grej.
Har också sått ca 15 olika frön från Wish. Eftersom de oftast kom i klump vet jag knappt vad det är. Spelar nog ingen roll heller eftersom jag inte tror att de kommer att gro så bra. Tänkte mest att det skulle vara kul att testa. Har sått ett 10-tal chilifrön, vilket egentligen inte var tänkt. Har mycket chili kvar. Men men, det är ju så kul.
Det här var första riktiga sådden. Nästa omgång blir om ca 1 månad då jag tomaterna. Där kommer jag dock att hålla mig till den vi har kört med i några år nu. Jag tar frön ena året och sätter nästa år. Små, fina och fantastiskt goda.
Blommor blir det också en det och nästan ingen som jag tidigare testat. Nåja penséer och lobelior kan man ju inte vara utan.
Så nu håller jag tummarna för detta år.

Av Pink Ozzy - 14 januari 2019 21:59

Stod i toakön i en affär idag och han framför mig visar sin mobil där det stod att Vänsterpartiet har sagt nej till Löfvén och säger " ja han får ju skylla sig själv. De pratar ju inte med partiet som har över 20% av väljarna". Jag hinner bara med "jasså är det?" innan han försvinner in på toa.
Fattar inte att folk som inte har en politisk aning ska öppna truten. Blir lite sur. Jag kan dra hur många paralleller som helst för att försöka just denna ekvation. Alla partier vet ju vad SD vill, så det är väl inte så konstigt att i gwn vill snacka med dom. Skulle alla okunniga människor läsa på lite historia och politik så skulle SD inte få 10% och jag slapp idioter i toakön.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards