Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 19 januari 2019 13:24

Personligen ogillar jag verkligen mat som slängs. Mina barnbarn får slänga mat och det är inget vi har lärt våra barn. Men tyvärr tycks tiderna förändras.
Men mycket mat blir det. Har inga uppgifter på hela Sverige, men såg att Eskilstuna tar emot 43 miljoner kilo. Samtidigt undrar jag hur man räknar. Potatisskal, äggskal, apelsinskal, fiskens, köttben mm räknar inte jag som att man slänger mat, däremot fin tillförsel till komposten. Vi kompostera allt utom fisk och skaldjursrens eftersom det luktar illa på sommaren. Men resten åker i komposten. Vi har en liten hink på 2 liter och när vi går ut med den till komposten är det mindre än 1 dl mat i den. Ja allt som oftast ingenting. Antingen lagar vi mat för 2 eller så äter någon av oss det som blir över till lunch nästa dag. Pasta och ris går dessutom bra att frysa. När man har tillräckligt med små påsar eller burkar av pasta blir det en perfekt makaronipudding fast med blandad pasta. Ris kan man t ex använda i soppa. Kött och korv kan sparas till en pytt. Äh, det finns massor med möjligheter med mat som blir över. Att slänga mat är dock sämsta alternativet.
Det som slängs i världen skulle räcka till att ge mat åt alla som svälter. Tänk på det.

Av Pink Ozzy - 19 januari 2019 13:03

Satte mängder av frön för några dagar sedan och redan har de första frön kommit upp några cm. Det är så otroligt kul när man ser att fröna gror och att de förhoppningsvis växer upp till ståtliga blommor eller goda grönsaker.
Kör med ca 10 chilisorter detta år. Har också satsat med ovanligt mycket blomfrön.
Problemet kommer dock senare. När de är tillräckligt höga ska de flyttas till större krukor och dessutom ska det bli färre plantor i varje kruka. Innebär att det blir mängder av krukor. Kanske fler än 300. Frugan kommer att bli tokig. Eftersom de omplanterade växterna ska till övervåningen där vi sänker temperaturen för blommornas skull . Sen från april nån gång ska de ner igen för att dagtid stå på den inglasade altanen tills de ska planteras ut på sina platser. Det är mycket jobb, men min hobby och kan ju göra något när det passar mig och jag inte har för ont.
Nån mer som älskar att så? Skicka kommentarer om dina erfarenheter så kanske vi kan dela lite tips.

Av Pink Ozzy - 19 januari 2019 12:49

Vad är det för fel på Bianca Ingrosso? Eller rättare skrivet, vad är det för fel på alla som tydligen hatar henne? Hatar kan man väl bara göra någon som gjort någon illa eller gör rent idiotiska saker, som t ex Trump eller våldtäktsmän.
Eller är det helt enkelt så att den svenska avundsjukan slagit till? Hon är ju rätt snygg, även om det inte är min typ. Hon tjänar tydligen sina egna pengar också så hon ligger ju ingen till last.
Äh, alla ni som skickar hat på ett eller annat sätt, ge fan i det. Lägg ner helt enkel . Det är ju bara larv. Tjejen har sin stil och det har hon rätt i. Alla har vi vår stil och det vill ju vi ha rätt till också .
Skicka anonyma hatgrejer är dessutom så djävla fegt.

Av Pink Ozzy - 18 januari 2019 19:25

Tittar på kanal 11 och outsiders. Man visar upp en pappa som tränar upp sin tvåårige son att bli en tennisstjärna, en pappa som tror att hans dotter på 11-12 år ska bli en superstjärna och en kille på ca 12 där föräldrarna tror att barnet ska bli en stpr stjärna. Helheten gör mig spyfärdig. Det är så djävla osmakligt. Jag är rädd för att dessa barn tappar sin barndom och senare blir "barn" som drogar ner sig för att verkligheten hinner ikapp dom.
Jag önskar barnen lycka till, men är ledsen över att pengar ska gå ut över föräldrarnas lycka.

Av Pink Ozzy - 18 januari 2019 19:15

Katarina Frostensson som medverkat till det akademien idag är, den spillra var en gång. Akademien och hon har nu kommit överens om att hon ska lämna sin plats till förfogande - mot nästan 13000 per månad livet ut. Dessutom ingår någon form av fri lägenhet också. Det är vid sådana tillfällen jag blir förbannad. Frostensson har starkt bidragit till att akademien är just den spillra den en gång var, så varför ska hon ha någon ersättning? Det är ju inte vilka pengar som helst utan våra skattepengar man leker med. Att sitta i akademien trodde jag var ett hedersuppdrag med folk som har ett kall och en heder, men glöm det. Akademien tycks vara ett gäng som älskar sig själv och varandra mer än några andra.
Men det är inte det värsta, utan att jag funderar på om akademien eller vissa ledamöter tar emot förmåner från författare eller dess förläggare. Och i s f är frågan om vi fått rätt nobelpristagare....

Av Pink Ozzy - 18 januari 2019 11:13

Jaha, då fick vi äntligen en ny regering. Men, men, det kommer att bli ett djävla kacklande i 3,5 år och inte mycket gjort. Alla partier kommer att kacka som små kycklingar på tuppen i hönsgården. 

Men i det stora hela är det bleklämmande på många sätt. Har pratat med folk, twittrat med dom o s v och det är grymt att se hur okunnig folk är i politik och ändå röstar de. Fick man ta ett "röstkörkort" fick väl inte mer än 10% rösta. Vore kanske lika bra de. 

Allt som t ex borde startats upp under Alliansåren, men som de sket i p g a alla skattelättnader så ger de nu sossarna skulden för t ex brist i vård, polis, ordning, våldtäkter mm. Vården är ju dessutom delvis regionernas ( ja det heter ju inte landsting längre ) ansvarsområde. Tycks dock inte alla har fattat. Dessutom tar det ett antal år att utbilda poliser, läkare och lärare. Inget man kan snabbfixa under en regeringsperiod. Men så blir det när folk inte läser på. Då röstar man t o m på ett parti som skulle vara en ren katastrof för Sverige. Men så långt tänker tyvärr inte alla. 

Och varför inte ge politikerna gula och röda kort. Har man ljugit eller avsiktligt förvanskat sanningen får man gult kort och efter 3 gula kort fick man vara totalt tyst i 1 månad. Upprepas det blir det 2 månader, os v. Fan så tyst det skulle bli. Satte t ex på radion och kom in precis när lilla Annie Lööf pratade. Under denna enda minut ljög hon och förvanskade sanningen 4 gånger. UNDER 1 MINUT ! Då ska man fan ha rött direkt. 

Av Pink Ozzy - 18 januari 2019 10:13

Finns det något mer förhatligt än glasögon? Spelar ingen roll när på dygnet, så är glasögonen fulla av damm eller så sitter det ett finger mitt i synfältet. Det börjar redan på morgonen. Om det så är det sista du tvättar på kvällen så nog är dom dammiga på morgonen. Nej, vi har det inte smutsigt hemma, tvärtom. Vi moppar mitt i veckan och dammsuger varje helg. Dessutom skakas mattorna minst en gång i månaden och sängarna dammsugs mycket omsorgsfullt och noga. Men det hjälper inte allt drar sig till mina glasögon.
Jo, jag har provat med linser, men det fungerade inte. Hade för lite tårvätska. Så det är väl bara att fortsätta att göra rent dom ett antal gånger per dag.

Av Pink Ozzy - 17 januari 2019 10:42

Ser dagligen lastbilar som kanat av vägen. I morse hörde jag dessutom på radion att en lastbil kört mycket nära framförvarande bil.
Även många personbilar krockar och kör in i både räcke och dike.
Men hallå, har ni körkort?
Igår snöade det i östra Svealand och följde av regn. Tempen gick från några minusgrader till plus för att senare åter hamna på minus. ÄR DET DÅ KONSTIGT ATT DET BLIR HALT?
Dom som inte kör tillräckligt sakta och därför kör av vägen, in i mitträcket, in i en bil eller orsakar någon annan skada ska FAN INTE HA KÖRKORT.
Du som inte kan köra i dåligt väglag ska låta bilen stå. Jag har haft körkort i 45 år och kört massor av mil både vinter som sommar, på is och snö har aldrig krockat. Däremot blivit påkörd 3 gånger varav jag vid 2 tillfällen inte ens var i bilen. Har även haft inbrott 3 gånger i mina bilar. OCH kört på en hare, men lite spill får man räkna med.
Så alla ni som är ute och kör. Skyll inte på halka eller snö, skyll er själva.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards