Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2019

Av Pink Ozzy - 28 januari 2019 19:48

Nu har M, Kd och SD sett på för många amerikanska polisfilmer. Nu vill man att vi ska införa kronvitten. Innebär att om någon tjallar på en annan så ska han själv får strafflindring. Men vad jag förstår är det inte genomtänkt. Vem som helst kan ju tjalla på någon annan , även om den inte gjort något. Så om man inte gillar någon så kan man hitta på en historia som ren hämnd.
Dessutom måste staten gå in och skapa ett skyddsprogram där tjallaren får ny identitet och skydd under överskådlig tid.
Sen tycks man ha noll koll på dessa grupperingar och gäng har för regler och egna "lagar". Det kan ju sluta med ännu värre gängkrig än vi har idag.
Sedan är man också inne på helt anonyma vittnen. Bra på ett sätt. Det skyddar ju ett vittne som annars inte vågar vittna. Men återigen har vi möjlighet till hämnd och den anklagade har ingen möjlighet att försvara sig mot sådana anklagelser.
Självklart ska dom som t ex skjuter någon straffas, men inte till vilket pris som helst . Sådana här nya lagar måste vara totalt rättssäker. Det får inte finnas minsta tvivel. Så vi får väl se vad som händer framöver.

Av Pink Ozzy - 28 januari 2019 10:50

Jaha, då var det dags att plantera massor av chili, paprika och diverse blommor mm. De har grott fantastiskt bra i år. Är dock mycket besviken på #wish . Jag var så dum att jag köpte en del även därifrån . Fick i regel flera påsar samtidigt och kunde först inte skilja på dom. Först efter ca 2 månader kom jag på hur man kunde veta vilka frön det eventuellt är. På kuvertet finns ett litet ordernummer och det är det man tydligen ska gå efter. Seriösa företag har ju riktiga påsar med text, men inte Wish.
Men, men, man lär sig alltid något nytt. Som tur köpte jag även många frön från odla.se och Inpecta. Sen har jag ju massor sedan tidigare. Vissa samlar jag på mig när jag åker utomlands och andra hittar jag i den egna trädgården/rabatten.
Men idag blir det plantering och sen ställer jag dom på övervåningen där vi sänker temperaturen för blommornas skull under vårvintern. Det gör att de inte drar iväg så mycket.

Av Pink Ozzy - 28 januari 2019 10:06

Robert Aschberg visar i programmet 200 sekunder att SD-politikern Peter Wallmark i Stockholms stadshus tar ut 40000/månad som gruppledare för SD och dessutom anställt SIG SJÄLV som sekreterare åt sig själv. För det får han drygt lika mycket till. Pengar som skattebetalarna får betala.
Men det stannar inte där. Han har dessutom anställt sin fru som sekreterare. Så totalt får de ut ca 2 miljoner per år. Det visar sig dessutom att de varit ca 5-7 gånger/månad i stadshuset de senaste 3 månaderna. Peter Wallmark påstår att han suttit i ett annat hus och jobbat. Fan trot. Hur som helst så spär detta på politikerföraktet rejält och speciellt SD som säger sig bekämpa detta. Fy fan så ruttet.

Av Pink Ozzy - 27 januari 2019 19:56

Jag ser att två ryska lag kom före Norge, Sverige och Finland. Jag tror inte på detta. Någonting har de för sig. Hörde igår att vanliga steroider är ute, likaså en del andra medel. Men nånting är det. Visserligen hade inte Norge sitt bästa lag och Sverige är mitt i en generationsväxling, men ändå . Jag tror inte att det bara är träning som plötsligt fått fram en drös med ryssar att bli skidfantomer.
Men den som lever får väl se.

Av Pink Ozzy - 26 januari 2019 21:58

Tack grabbar. Femma är inte illa. Många bra lag både före och efter. Jag får, efter Kroatienmatchen, bara tacka för underhållningen. OK, skulle inte vilja tycka att alla var lika bra, men nog är väl Lucas Nilsson. Zacke och Palinka bara liiite bättre?
Men tack grabbar. 7 vinster och 2 förluster klagar i varje fall inte jag på.

Av Pink Ozzy - 26 januari 2019 21:52

Gång och handboll är lika dåliga att följa regler. Man gnäller på än det ena och än det ändra.
Men låt oss säga så här. Sätt en sensor på varje gångare och som ger en stöt så gångaren blir liggandes i ca 1 minut. Ger samma stöt så fort en handbollsspelare står innanför 6-meterslinjen så den blev liggandes i nån minut. Djävlar vad vi skullr få lite spelare på plan. Men det kanske är några sätt att beivra fuskare...

Av Pink Ozzy - 26 januari 2019 13:31

Ska först börja bed att repetera. Jag är emot ALL form av våldtäkt. Bara så ingen missförstår mig nu.
Jag blir dock lite förvånad. Här får de fast en läkare som låter föräldrar filma sina barns könsorgan !
I mitt huvud inställer sig flera frågor.
Först och främst är väl frågan hur en människa, läkare eller inte, får ut något av att se ett barns könsorgan på film eller i verkligheten. Har själv barn och många barnbarn och fattar inte vad som skulle kunna egga upp någon. Men förvånar mig samtidigt över att det tydligen skett vid 58 (!) tillfällen !. Att läkaren inte har alla hemma kan vi ju vara klar över. Men föräldrarna? På min tid fanns ju inte möjligheten till "telefonläkare", men jag hade ju sagt direkt att "ta dig i dalen, jag letar efter en läkare på en vårdcentral". Jag skulle väl aldrig fota mitt barn för någon annan läkare. Då skulle det i s f vara livsfara inblandat.
Men det är väl så här det blir när IT används maximalt och på helt fel sätt. Fy fan !

Av Pink Ozzy - 26 januari 2019 09:32

EU måste nu hjälpa till. Fler och fler kommer söderifrån för att utföra brott som stöld, rån mm eller som t ex begår hedersmord i EU-länder. Även tvångsäktenskap räknar jag in här.
Nånstans inom EU eller nån annanstans där det finns en öde ö skulle EU-länderna gemensamt bygga en ö dit man skickar alla som kommer till ett land för att begå brått. Även om personen kommer från ett annat EU-land. Flyktingar är oftast inte det största problemet utan illegala invånare som bara livnär sig på brott eller de som rättfärdigar t ex ett mord genom sin religion. Ta bara Rumänien. Man räknar att det inom något år finns 6 miljoner rumäner i EU. Lägg till alla från forna Jugoslavien, Syrien, Afghanistan, Östeuropa, Afrika, mm. Och återigen så är det inte flyktingar jag tänker på i första hand utan dom som kommer hit för att försörja sig på brott.
EU borde bygga ön och ha en gemensam polis, bygga upp en verksamhet så de får jobba 12 timmar om dan och sitta där tills man anser att de kan släppas ut. Ingen tidsgräns. Stenhård disciplin, ordning och reda. Det är kanske enda sättet att komma tillrätta med brottsligheten framöver.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards