Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 7 januari 2019

Klimathotet

Av Pink Ozzy - Måndag 7 jan 22:24

Lyssnade en kort stund på Karlavagnen som idag tog upp klimathotet. Efter en kort stund stängde jag av. Man började med att prata om semesterflyget precis som om detta vore lösningen. Jag har tagit två skärmdumpar (som jag hoppas kommer med här) där du ser en ögonblicksbild på lufttrafiken och sjöfarten ca kl 22 idag. Lägg till ubåtar, bilar, bussar, lastbilar, mopeder, motorcyklar, tåg, spårvagnar, tunnelbana, mm. Blir en hel del utsläpp.
Nu tycker du väl att elbilar, tåg och tunnelbana inte hör hit. Jo, det gör de. Var tror du elen kommer ifrån? Visserligen en försvinnande liten del från s k förnybara energikällor, men resten från kärnkraft och kraftverk som drivs av fossila bränslen.
Att du och jag inte flyger till Mallorca är som en piss i havet och bygger bara upp vår ångest. De som VERKLIGEN borde spara på energi skiter i det högaktningsfullt. Här har vi FN och EU med en massa organ som slukar offentligt med pengar, men de duger inte till att genomföra de lagar som är nödvändiga för att få stopp på klimathotet. Det räcker inte att du och jag eller hela Sverige ändrar sig radikalt så länge du har miljardländer som Indien och Kina och massor av andra länder som inte heller bryr sig. Vad ska vi 10 miljoner göra då? Och av dessa är kanske 50% inte intresserade och av resten är kanske 20% pensionärer som inte reser mer och 10% är barn som inte vet något om klimathotet - än.
Nej, EU och FN måste upprätta internationella lagar NU och ALLA tvingas följa dom. Om du nu läste denna mening både en och två gånger förstår du säkert det orimliga i det hela. Med andra ord - DET HAR REDAN GÅTT FÖR LÅNGT ! Vi kan sopsortera hur mycket vi vill - DET ÄR FÖRSENT.
Och vad ska alla dessa människor göra som nu lever på turismen på Kanarieöarna, Grekland, Turkiet, Alperna, Indien, Maldiverna, Thailand och gud vet var? På Kanarieöarna odlade man tomater innan turisterna kom. Men det var ju bara en bråkdel av folk som nu arbetar inom turistnäringen. Så alla dessa miljoner människor som idag jobbar med turism måste flytta. Men vart? De som eventuellt kan börja odla något får väl ro sina varor över Atlanten till oss så tomater och bananer blir väl sådär lagom mosiga. Så alla turistparadis förfaller. DÄR har ni scenariot om vi slutar att flyga till våra turistställen.
Och att utöka kärnkraften är ju bara ett stort svineri mot våran avkomma. Det är ju dom som ska ta hand om skiten när den börja gå sönder eller läcka. Eller har våra politiker helt kallsinnigt räknat ut att klimathotet ändå dödat alla människor på jorden så lite läckage gör ju inget?
Jag sopsorterar, kompostera och använder bilen max 500 mil per år. Så jag kommer att flyga till solen och jag kommer inte att ha några betänkligheter för det så länge våra politiker skiter i att ta det stora ansvaret.

Frågor på det?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se