Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 4 januari 2019

Lärarbristen är föräldrarnas fel

Av Pink Ozzy - Fredag 4 jan 09:55

Vi hör och läser dagligen om bristen på lärare och kommuners olika , mer eller mindre drastiska, försök att lösa bristen. Och felet ligger på 2 plan.

1. Föräldrar som inte godtar skolan och lärare som säger till barnen när de gör fel.
2. Det totalt byråkratiskt sönderbombade skolväsende.

Men vi tar väl en sak åt gången. Jag har under flera år hört föräldrar klaga på skolan och dess lärare när felet inte ens är deras. Lärarna gör så gått de kan. MEN, de måste ju komma förberedda TILL skolan. Barnen måste ha lärt sig hemma att vara tyst i klassen, lyssna på lärare, äta upp den mat man tagit, inte slå sina kamrater, o s v. Som det har blivit så ifrågasätter föräldrarna ALLT. Så fort deras barn kommer hem och berättar något om skolan ska man skicka iväg ett mejl. Om sedan svaret från läraren inte var till belåtenhet mejlar man till rektorn och om det inte hjälper till skolinspektionen som tar sig för pannan för att de fått ännu en idiotisk anmälan som kostar helt i onödan pengar för skattebetalarna. Vill barnet inte ha en viss sorts man så klagas det och om det inte hjälper säger man att barnet är allergisk. ALLT som händer i och kring skolan. Och skulle en lärare få för sig att ringa hem och berätta att hens barn röker så tar det hus i helvete. Att ens lärare vågar antyda detta är nästintill straffbart. Och så håller det på. Lärare och rektorer är nästintill maktlösa.
Ta en sån enkel grej som svordomar. OM lärarna skulle följa allt till punkt och pricka ska de skriva en rapport över VARENDA svordom eller kränkande behandling. Det funkar ju inte.

Sedan har vi den påtvingade byråkratin. Det är numera så mycket byråkrati att det går åt timmar varje dag för att tillgodose några statistiknissar som sitter i nån källare och gnuggar händerna.
Om en lärare ska arbeta 45 timmar/vecka så går det åt minst 10-15 timmar att bara få så lugn i klassen att man kan bedriva någorlunda undervisning. Ytterligare 10-15 timmar går åt till onödig byråkrati. Sedan ska nästa dag förberedas vilket tar 5-10 timmar . Rast och matvakt 10 timmar.
Ja du ser själv. Det blir inte många lektionstimmar kvar per vecka.

Varför inte ta in arbetslösa som sköter byråkrati och välståndet samt är med och håller lugnet i klasserna. Direkt skulle lärarna få 15-20 timmar MINST varje vecka till undervisning.
Och skulle föräldrarna låta skolan sköta skolan och inte lägga sin näsa i blöt varenda gång så skulle det nog bli ytterligare 5-10 timmar i veckan.

Föräldrarna hjälper sina barn bäst genom att stödja och inte stjälpa skolan.
På skolan finns personal som kan sin sak betydligt bättre än föräldrarna.
Eller ska lärare komma till din arbetsplats och beklaga sig över hur du skruvar ihop detaljer som du gör, eller klaga över hur du bakar, målar, gör inköp, säljer, och så vidare? Tror inte att du skulle uppskatta det heller.
Så alla föräldrar SKÄRP ER !
Och alla politiker, TA BORT ONÖDIG BYRÅKRATI !

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se