Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 4 januari 2019

Lärarbristen är föräldrarnas fel

Av Pink Ozzy - 4 januari 2019 09:55

Vi hör och läser dagligen om bristen på lärare och kommuners olika , mer eller mindre drastiska, försök att lösa bristen. Och felet ligger på 2 plan.

1. Föräldrar som inte godtar skolan och lärare som säger till barnen när de gör fel.
2. Det totalt byråkratiskt sönderbombade skolväsende.

Men vi tar väl en sak åt gången. Jag har under flera år hört föräldrar klaga på skolan och dess lärare när felet inte ens är deras. Lärarna gör så gått de kan. MEN, de måste ju komma förberedda TILL skolan. Barnen måste ha lärt sig hemma att vara tyst i klassen, lyssna på lärare, äta upp den mat man tagit, inte slå sina kamrater, o s v. Som det har blivit så ifrågasätter föräldrarna ALLT. Så fort deras barn kommer hem och berättar något om skolan ska man skicka iväg ett mejl. Om sedan svaret från läraren inte var till belåtenhet mejlar man till rektorn och om det inte hjälper till skolinspektionen som tar sig för pannan för att de fått ännu en idiotisk anmälan som kostar helt i onödan pengar för skattebetalarna. Vill barnet inte ha en viss sorts man så klagas det och om det inte hjälper säger man att barnet är allergisk. ALLT som händer i och kring skolan. Och skulle en lärare få för sig att ringa hem och berätta att hens barn röker så tar det hus i helvete. Att ens lärare vågar antyda detta är nästintill straffbart. Och så håller det på. Lärare och rektorer är nästintill maktlösa.
Ta en sån enkel grej som svordomar. OM lärarna skulle följa allt till punkt och pricka ska de skriva en rapport över VARENDA svordom eller kränkande behandling. Det funkar ju inte.

Sedan har vi den påtvingade byråkratin. Det är numera så mycket byråkrati att det går åt timmar varje dag för att tillgodose några statistiknissar som sitter i nån källare och gnuggar händerna.
Om en lärare ska arbeta 45 timmar/vecka så går det åt minst 10-15 timmar att bara få så lugn i klassen att man kan bedriva någorlunda undervisning. Ytterligare 10-15 timmar går åt till onödig byråkrati. Sedan ska nästa dag förberedas vilket tar 5-10 timmar . Rast och matvakt 10 timmar.
Ja du ser själv. Det blir inte många lektionstimmar kvar per vecka.

Varför inte ta in arbetslösa som sköter byråkrati och välståndet samt är med och håller lugnet i klasserna. Direkt skulle lärarna få 15-20 timmar MINST varje vecka till undervisning.
Och skulle föräldrarna låta skolan sköta skolan och inte lägga sin näsa i blöt varenda gång så skulle det nog bli ytterligare 5-10 timmar i veckan.

Föräldrarna hjälper sina barn bäst genom att stödja och inte stjälpa skolan.
På skolan finns personal som kan sin sak betydligt bättre än föräldrarna.
Eller ska lärare komma till din arbetsplats och beklaga sig över hur du skruvar ihop detaljer som du gör, eller klaga över hur du bakar, målar, gör inköp, säljer, och så vidare? Tror inte att du skulle uppskatta det heller.
Så alla föräldrar SKÄRP ER !
Och alla politiker, TA BORT ONÖDIG BYRÅKRATI !

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards