Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2018

Av Pink Ozzy - 9 december 2018 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under mina första 6-7 år alltid hos mina farföräldrar. På juldagen fick man inte komma in i vardagsrummet förrän på eftermiddagen. Då var det dukat långbord för stora delar av släkten, kranen stod inte på golvet utan på bordet med nästan bara silver och vita kulor mm i något mycket skört tunna glas. Dessutom silverfärgade remsor. Under granen stod en krypta med Jesusbarnet, Maria, Josef , de tre vise männen, en kamel och ett antal får. Mina ögon var stora som dasslock varje år. Det var jular det.
Numera tycker jag bara att det är skönt när nyårsaftonen har varit . Den 6/1 åker sen julgran mm ut. I år är det också första året då vi firar jul med bara svärmor. Ungarna åker till fjälls eller är hos makarnas föräldrar. Egentligen rätt skönt. Lugn och ro. Numera ställer ju folk fram sina ljusstakar redan i oktober och det blinkar som värsta karnevalen på var och varannan balkong.
Nej, må det gå undan så vi kan skriva 2019. God jul.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 8 december 2018 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta klarar jorden inte av. Finns inte en chans. Därför måste drastiska åtgärder vidtas.
Man har länge pratat om flyget och dess skadeverkningar. Nu visar det sig dock att kryssningsfartygen är flera gånger farligare för miljön. De närmaste 10 åren räknar man att det kommer minst 100 kryssningsfartyg fler att angöra Stockholms hamnar. Ett enormt lyxslöseri som vi egentligen inte har råd med. Förutom båtens utsläpp tillkommer bussar och bilar som ska köra alla turister in till centrum. Lastbilar som ska fylla på matförråden och mycket annat.
Vi bör nog följa en del andra kuststäders turistskatt och använda den för miljöarbete. Om det t ex finns 2000 gäster på en båt kan man ta ut 100 kr per person. Skulle innebära 200000 per båt och många miljoner för miljön .
Visst, turisterna köper en hel del, men frågan är om det uppväger den förstörelse av Stockholms och Stockholms skärgård de åstadkommer.
Detsamma gäller Ålands och Finlandsbåtarna där enorma båtar kan åka med 600 gäster för att de vill dansa, ragga och köpa taxfree. Det borde vara mer lönsamt för alla parter att båtarna låg förhöjda i Stockholm och gjorde båtarna till en taxfree zon. Alternativet är att de som åker med dessa båtar också får betala 100 kr i en miljöskatt.
Ska vi göra något drastiskt för miljön måste vi sätta ner foten NU ! Vi kan inte vänta längre. ALLA måste bidra för att vettiga miljöalternativ tas fram. Alla som lever i förnekelse tycker jag bara synd om.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 8 december 2018 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt sitt Tyskland och hade en enorm makt i världen under sin tid. När hon talade höll folk tyst.
När jag senast var i Berlin gick jag förbi hennes lägenhet. Vet du inte om vår den är så tänker du inte på det. Mitt i Berlin i ett anspråkslöst hus bor hon. Hon tycks inte vara någon som är för stora utsvävningar. Hon låter sina handlingar tala, vilket är gott nog.
Nu sällar hon sig till storheter som Adenauer, Kohl och Brandt.
Så än en gång Tack Angela Merkel .

Av Pink Ozzy - 7 december 2018 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på.
10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt sjukt. Dessutom ändrade man lagarna 2017 så att det nästintill är legitimt att slå sin fru. Och vi pratar inte en liten smäll på fingrarna utan asen använder knytnävar, stekpannor och annat.
När jag såg det hade jag bara sån lust att åka dit och spöa upp varenda dåre som slår en kvinna men insåg att det ju skulle vara halva den ryska befolkningen. Det är nedärvd i deras gener och accepteras av regeringsmakten.
Jag har varit med min fru i ca 50 år och hon har aldrig fått en smäll av något slag. Det finns liksom inte på kartan. Nästan alla män är större och starkare än sina kvinnor, så det är ju bara så fegt. Så uselt. Så sjukt.
Att slå någon av det kvinnliga könet är bland det sjukaste man kan göra. Gör du det? Sök hjälp.

Av Pink Ozzy - 7 december 2018 15:07

Tittade på de första 2 avsnitten av killen som ska leva 36 dygn som hemlös och redan har jag fått några saker att fundera på.
Ska jag ge dessa människor mer pengar? NEJ . Ta t ex han som fick medverka i Skavlan och "prata ut". I serien ser man honom dricka öl och berätta att han hade fått en lägenhet men blivit av med det p g a diverse störanden. Varför ska jag bekosta hans öldrickande? Eller hans tjocka kompis som levt ute i 19 år och tycks ha levt på öl. Dessa människor säga sig inte vilja leva det livet men gör absolut ingenting för att förändra det . En av dom så att de kunde få ihop 4-500/dag på tiggeriet. OK, uppåt 12-15000/månad skattefritt. Dessutom tycks de ju stjäla det de saknar. På den "lönen" kan vem som helst klara sig som är sparsam och sköter sig.
Nej, jag har totalt tappat hoppet och min bild av de hemlösa. Nu kan också SD sluta att säga att invandrare får men inte svenskar . Kan ju bero på att invandrarna är tacksamma över sin lägenhet och super inte bort den.

Av Pink Ozzy - 7 december 2018 14:52

Nu ska tydligen Mikael Persbrandt läsa in det nya året . Har just läst hans självbiografi. Vad tycker jag då om hans utnämning? Enkelt sagt är det fördjävligt. Som jag förstår av boken är han en konstant återfallsförbrytare av alkohol och knark. En man som gång efter annan bedrar sina kvinnor, lämnar dom i sticket och ljuger för dom. Är det värdigt att ha en sån person som ska läsa nyårsdikten? Och då har jag inte ens nämt det stycke som ströks inför den officiella tryckningen. Var väl lite för magstarkt att låta oss läsa vad han gjort mer mot kvinnor.
Persbrandt må vara en ypperlig skådespelare, men han är inte värdig rollen på nyårsaftonen.
Och förresten, kommer han att vara nykter eller har han tagit några Amarone och dragit i sig nån lina. Vill vi vara säker bör ni nog låsa in honom 48 timmar innan uppläsningen.

Av Pink Ozzy - 5 december 2018 16:36

Annie Lööf kanske ska ge sig snart. Hon företräder inte 10% av väljarna men verkar tro och ställer krav som hon hade egen majoritet. Läste en del uttalanden som Lööf gjort under de senaste 5-6 åren mot just S och Löfvén. Att nu komma och ställa alla krav är nästan skamligt. Vore kanske dags att säga förlåt istället. Så mycket skit hon har vräkt ur sig så är det ju konstigt att hon ens kan sitta i samma rum som S.
Det är bl a detta som gör att jag inte litar på henne. M a o är inget hon sagt värd nånting. Hon har även sagt att hon aldrig kommer att begära stöd eller sitta i en regering som stöds av SD. Hon skulle hellre äta upp sin sko. Nu borde ju Löfvén ge ett ultimatum istället. D v s " gör som vi vill eller ät din sko" . För jag tror hon börjar inse att hon har knuffat in sig själv i ett hörn.
Så hur blir det Annie? Blir det Löfvén eller en sko i truten. Jag ser med spänning på en upplösning.

Av Pink Ozzy - 4 december 2018 21:39

Är plastbandy eller innebandy en sport? Jodå, det vill jag nog säga. För ett antal år sedan spelade jag i företagsbandy, d v s vi som var morgonpigga delade upp oss och spelade mot varandra. I det andra laget spelade en kille som höll typ div 3 klass och var väl 15-20 år yngre. Jag fick ju inte låna bollen. Så steget upp till landslaget här långt.
Det som jag dock inte fattar är att man envisas med VW där alla möjliga nationer får vara med och resultaten blir därefter. Idag blev det Sverige - Danmark 25-0 . DET är inte sport. Det är förnedring och så länge man förnedrar en massa lag kommer den aldrig att få den status som ishockey, fotboll m fl sporter innehar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se