Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2018

Av Pink Ozzy - 16 december 2018 14:13

Det går bakåt för Brasilien på flera sätt. Ekonomin går bakåt och nu har man röstat fram en homofob till president vilket troligen innebär att det nästa år inte accepteras några samkönade äktenskap.
Varför?
Vad gör det om 2 killar eller 2 tjejer gifter sig? Låt dom vara ifred. De är ju inte sämre människor för det.
Om de är normala? Ja, vad är normalt? Är det inte bra att vi alla är olika på olika sätt?
Nej, det borde finnas en grupp som heter "Hetero för homo" så folk förstod att det finns folk som inte är homo respekterar dom och står på deras sida.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 december 2018 09:52

Reagerar på 2 händelse det senaste dygnet. Följde en tråd på fejan som ursprungligen handlade om att en affär skulle börja sälja fyrverkerier. I börja var tonen ok och folk var för eller emot. Men sedan tog det hela en annan vändning. En kille var emot och fick igen från en som var för och som till slut hotade den andre med stryk. Vart är vi på väg?
Det andra fallet var på Twitter där Vänsterpartiet talade om att borgarna nu skulle dra in gratis kollektivtrafik nästa sommar. Özz Nudjen uttalade sig i fråga och så bara vällde det in hat mot Özz. Vart är vi på väg?
Jag förstår inte att man måste uttrycka alla sina hatiska tankar. Dessutom tror jag att många aldrig skulle våga säga samma sak ansikte mot ansikte. Jag tror inte heller att alla tycker det de skriver, utan gör det för att de i Facebooks och Twitters skugga kan kasta ur sig vad som helst. Vart är vi på väg?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 december 2018 11:54

Idag såg jag den första reklamen för nyårssmällare. Själv tycker jag att det är rena vansinnet att smälla upp en massa pengar. Jag åker snålskjuts på andra och ser ut genom fönstret. Men jag såg ju helst att skiten upphörde helt, så att barn och djur fick må bra även på nyårsaftonen. Men problemet är större än så. OM man ändå kunde hålla sig till 12-slaget. Men nej, man börjar oftast lite här och där dagarna innan och det beror oftast på ansvarslösa föräldrar, kompisar eller försäljare. Sedan ökar det sakta på nyårsaftonen för att kulminera vid midnatt. Dock slutar det inte 5 eller 10 över 12 utan det fortsätter till och från långt in på morgonkvisten.
Tycker det är fördjävligt mot djur och människor som blir rädda. Om det ändå vore så att alla dom som ville smälla samlades på en plats. Speciellt på orter mindre än 4000 invånare borde ju inte det vara något problem. Dessutom blev det ju ett ordentligt fyrverkeri i s f en massa småputtra.

Av Pink Ozzy - 13 december 2018 10:39

Jag och många andra med mig har skrivit om ersättning/inkomst för dam- resp. herridrottare. Jag har också tidigare skrivit att det måste vara så att ersättning betalas ut efter vad klubb/enskild idrottare/landslag drar in i form av reklam, TV och publik.
Många gånger är inte ens sporterna jämförbara. T ex ishockey så gäller olika regler för damer och herrar.
Men det finns lysande undantag. T ex handboll. Har kollat på tjejerna som nu ska göra upp om platserna 5 och 6. En mycket bra prestation att vara bland de 5-6 bästa i Europa. Dessutom har man inte förlorat en match med mer än 2 mål. Man har dessutom mött riktiga storlag inom handbollen. Även den mest inbitne handbollsnörden måste medge att tjejerna spelar en både bra och tuff handboll. Att kalla de för frökensport är historia sedan länge. Nu är det fight och hårda tag.
Så inom landslagshandbollen bör det inte vara nån större skillnad på herr- och damersättningen. Det vi ser är underhållning i världsklass. Tack tjejer.

Av Pink Ozzy - 12 december 2018 21:36

Första gången jag råkade ut för en s k telefonrobot var när jag fick problem med saker från Wish. Efter ett tag märkte jag ett klart system i robotarnas "tänk" och har nu lyckats överlista dom flera gånger för att få min rätt. Jag menar att när varor är trasiga, felaktiga eller inte levereras så är det ju inte precis mitt fel . Det som då är frustrerande är en telefonrobot som nästintill outtröttligt tjatar om bättre bilder eller ställer andra dumma frågor flera gånger. JAG VILL PRATA MED EN MÄNNISKA !

Nu har också falturabolaget Klarna, som bl a sköter om Wishs fakturor som har skaffat sig telefonrobotar. Så nu är det ytterligare ett företag man får kämpa med. Men jag vill inte prata med en robot, JAG VILL PRATA MED EN MÄNNISKA !

Av Pink Ozzy - 12 december 2018 20:23

Nu har Sverige slagit klubban i bordet för en högerbudget vilket innebär en eller flera kliv tillbaka i vårt miljöarbete. Man tar bort elcykelpremien och flygskatten. Man sänker skatten för de som arbetar och pensionärerna. Ingen säger dock något om att en fattigpensionär får en hundring mindre och en som tjäna många 10-tals 1000-lappar får hundratals kronor. Dessutom tjänar han och familjen några 100 om de reser utomlands några gånger. Utöver det kommer fler skattesänkningar på olika saker, bl a olika miljöarbeten. Den här budgeten är verkligen inget som Sverige och vår miljö behöver nu . En ren miljökatastrof.

Av Pink Ozzy - 12 december 2018 19:38

Var är min gamla Aladdinask? Inte nog med att man tagit bort trillingnöten, mandelpralinen, körsbärspralinen, fransk nougat och andra godheter. Ni har ersatt dessa inte bara med sämre varianter utan nu verkar det också som att ni bytt ut ingredienserna till sämre och troligen billigare ingredienser. Jag trodde att asken tillverkades av Marabou, men nu verkar det som om det är Mondeléz International i Upplands Väsby som tillverkar asken.
Så min fråga är om företaget kan garantera att de praliner som har funnits under lång tid har exakt samma ingredienser och kvalitet som tidigare. Jag tror inte det.

Av Pink Ozzy - 12 december 2018 13:42

De senaste 10 årens största hatobjekt, Petter Northug har bestämt sig att lägga av . Egentligen lite synd. Han var delvis en skitstövel, men gjort otroligt mycket för skidsporten. Det behövs folk som han, som är lite konventionella, lite udda, lite annorlunda. Det är sådant som folk vill se. Gråa idrottare är det värsta för en förening. Visst, vi har en del annorlunda skidåkare också, men inte som Northug.
En av våra största , Charlotte Kalla, är bra på sitt sätt . Hon är glad när det går bra och har ögon som eld om det gått dåligt. En stor idrottskvinna. Att komma 10a och säga " jag är nöjd " finna inte hos CA.
Stina Nilsson och de andra presterar, men är ganska färglösa. På herrsidan är det i nuläget inte ens grått utan helsvart.
Nej, både Norge och den övriga skidvärlden ska nog skatta sig lycklig över att Petter sätt lite färg på den vita snön.
Tack Petter och lycka till framöver.
#petternorthug #skidgeni

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se