Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2018

Av Pink Ozzy - 21 december 2018 10:07

Många ger sig ut på vägarna i helgen och SMHI varnar för mycket halt väglag hela helgen. Bara idag, fredag, har det redan inträffat ett antal olyckor i Mälardalen och man tror att det blir ännu hållare framåt kvällen.
Så tänk på hur ni kör ! En sänkning med 10-30 km i timmen gör inte så mycket om skillnaden är att leva eller dö. Det är ju inte bara du ute i trafiken. Att sänka hastigheten gör att din bromssträcka minskar eller att du hinner väja undan om det behövs.
Själv har jag vid just denna tid åkt till fjälls under många år. En gång fick jag riktig sladd. Yttertemperaturen hade ändrats från plus två till minus 2 på bara 20 minuter. Som tur räddade jag upp det hela, vilket jag inte gjort om jag just då hade fått möte...
En annan gång var det en skolskjuts som stod ca 1,5 km bort. Vägen var spikrak, men gick neråt i 500 m och sen uppåt. Jag låg i ca 120 och såg bussen hela tiden och tyckte det var märkligt att ingen kom ut eller gick över gatan. När jag närmade mig såg jag skolskjutsskylten och släppte reflexmässigt på gasen. Då kommer det plötsligt barn ut bakom bussen. Ingen ser sig omkring utan bara korsar gatan. Jag vågade inte bromsa mycket eftersom vägen var isig. Istället släppte jag gasen och siktade backspegeln på min sida mot bussens sida så det nog bara skiljde nån cm. Denna gång var det 3 barn. Hade det varit 4 så hade den sista inte levt idag.
Sen dess har jag sänkt min hastighet generellt. Jag vill inte hamna i en sådan situation igen.
Tänk på det när ni ger er ut i helgen. Ni kör inte på Monza utan på en väg med andra medtrafikanter och på en väg som kan vara mycket hal. Och tänk på att den last i form av make/maka samt barn är inte ersättningsbar !

ANNONS
Av Pink Ozzy - 21 december 2018 09:43

I natt var det en riktig drömnatt igen. Men till skillnad från när jag var liten och hade mardrömmar är det numera snälla och roliga drömmar. När jag vaknar på morgonen kan jag bara skratta och undra hur hjärnan fick ihop det.
Som i natt. Minns inte andra drömmen mer än att en gammal arbetskamrat var skitfull och mådde illa hela tiden. En annars skötsam kille.
Efter den drömmen gick jag på toa och somnade direkt igen.
Då befann jag mig på en enorm lyxkryssare på väg t o r Island. Inget konstigt så långt. Men sen händer det. På vägen upp kör kryssade i minst 50 knop utom när den passerar en massa öar och klippor som inte finns i verkligheten. Fyrar som är uteslutande tillverkade av natursten kör båten förbi på bara någon meters avstånd. En Whisky kostar ca 6000 kr för 4 cl, en glass eller varmkorv lika mycket. Däremot ingår buffén. Mängder av gånger utan någon egentlig ordning finns på båten. Plötsligt kan det komma någon enstaka våg och skölja upp till båtens nionde våning. Jag reser med ett större antal chefer från ett jobb jag hade och vi ser bl a på en show med många kända artister. Samtidigt gör jag och en man till desperata försök att gömma den fulle vännen som redan fanns med i den förra drömmen.
För att inte tala om båten axellation. Från 10 till 50 knop på några sekunder. Nej, vi pratar inte om en racerbåt utan ett enormt kryssningsfartyg.
Nu undrar jag om någon därute är drömtydare och kan tala om för mig hur hjärnan får ihop detta gytter av oroligheter.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 december 2018 14:54

Nu har affärer och näthandeln blivit helgalen. Vet inte längre hur många mejl och reklam jag fått om diverse reor, rabatter och sänkta priser. Finns t o m företag som skriver att " nu är det sista chansen att få 25% på ett köp" och så går det några dagar och då skriver samma företag att " succén fortsätter idag också" och efter ytterligare några dagar " passa på, sista helgen med 25%". Så där håller det på. Utöver detta kommer alla mataffärer ut med sina erbjudanden varje vecka , men erbjuder utöver det 5-10% om man handlar för en viss summa.
Det här är rent sjukt. Och vem ska det gynna? Jag skulle vilja säga INGEN.
Varför inte hålla ett jämt men lägre pris hela året? För det är ju inte så att företagen BJUDER på rabatten. Nej, de hämtar igen det när du köper en vara till ordinarie pris. Men du förstår väl att pengarna måste tas nånstans ifrån. De har ju ingen egen sedelpress.
Vad som är ännu mer ledsamt i det hela är att detta sätt gynnar stora kedjor med stora affärer utanför stadskärnorna mest, vilket innebär att fler och fler affärer i städerna måste slå igen.
Men storhandeln i ytterområden klarar sig inte heller undan. Näthandeln kommer att stjäla många kunder framöver, så stormarknaderna och affärer i köpcentra kommer att få stora problem.
Men OK, ska de sälja en massa skräp som #Wish så kanske det blir riskfritt när folk fått nog av deras usla varor.
Vi får väl se vad som händer framöver.
Jo, en sak till. Om en eller några varor skulle vara billigare i ett köpcentrum så lönar det sig oftast inte att åka dit. Låt oss säga att du ska köra 1,5 mil enkel resa i en relativt ny bil så får du räkna med en milkostnad av minst 50 kronor. Så du behöver tjäna minst 150 kronor om du ska till en affär 1,5 mil bort. Dessutom kommer du att köpa en hel del som du inte hade tänkt dig och som du inte borde ha köpt. Så att åka förbi din vanliga nära butik är inte alltid så lönsam.
Och som sagt, rabatten får du betala själv.

Av Pink Ozzy - 19 december 2018 13:04

Det är skandal att det fortfarande inte finns någon lagstiftning mot försäljning av energidrycker till barn under 16 år. Som det är nu finns det bara en rekommendation på burkarna.
Alla vet att barn går i taket av energidrycker och speciellt barn med olika bokstavskombinationer. Trots det låter man försäljningen av eländet pågå.
När får vi en regering som vågar säga stopp när nu inte föräldrarna tycks våga det och en del affärsidkare tycks gnugga händerna när pengarna rasar in?

Av Pink Ozzy - 19 december 2018 13:00

Jag blir nog aldrig klok på Facebook. Så fort jag ifrågasätter något i en grupp så tar det inte lång stund förrän hatarna och de som vill säga emot hör av sig. Sällan som någon vågar hålla med, utan det går minst 20 hatare på en som håller med. Finns nästan inga undantag. Är det ett behov hos vissa att säga emot bara för att göra det? Finns t o m de som går ett steg längre och hotar med stryk och annat. Mycket märkligt. Men det tycks vara så att att allt går bra att anmärka eller kritisera, men i te dom själva. Då tar det hus i helvete.
Det gör mig också lite fundersam. Mycket miljöprat nu såhär i elfte timmen. Då visar det sig att folk tycker att alla andra bör spara och att dom minsann själva gör tillräckligt så fort man gör ett litet påpekande.
Detsamma gäller skolan. Skriver man något så får man nästan skylla sig själv. Det är ju självklart att just deras barn är snällast på skolan. Sen spelar det ingen roll vad andra säger. Nämner man t ex att man kan göra det eller det i skola och i hemmet så gör självfallet just föräldrar med de bråkigaste barnen allt i världen och att det i te är deras fel.
Kan hålla på hur länge som helst, men folk tycks ha ett behov av att vara motvalls.

Av Pink Ozzy - 19 december 2018 11:38

Det är lite konstigt. Så fort man påpekar för någon att dennes sätt är inte miljövänligt så kommer man med massor av konstiga ursäkter. Många har t ex börjat förkultiverat sina växter. Enligt mig helt förkastligt. Varför slösa energi på det? Det blir ju växter i sinom tid och vad gör det om de kommer i juli i s f augusti? Inte #klimatsmart precis. Men nej, just deras odlingsel tycks de ta från ingenstans.
Detsamma gäller #mcdonalds. Man gör reklam för att varje tugga tillför något till klimatet. VAD ? Hur tillverkas och fraktas deras varor runt världen? Innan någon kan överbevisa mig är jag starkt kritiskt till sådan reklam.
Men numera , när dödaklockorna ringer vill ju alla vara miljövänliga och odla och äta klimatsmart utan att tänka efter en gång till...

Av Pink Ozzy - 17 december 2018 17:15

Läser att Julle inte få spela i MFFs pojklag längre. Om han var för dålig?
Nej, det var inte anledningen.
Anledningen var att Julle föddes som flicka för ca 8 år sedan, men som det till och från händer, så kände han sig mer som en kille och älskade fotboll.
Men svinlaget MFF, som lever kvar på 1800-talet kastade ut honom.
Efter mycket gråt och förtvivlan får han nu spela i en klubb som inte bryr sig om kön på detta viset utan välkomnade Julle. Så nu spelar han i Lunds FF.
Tack Lunds FF för att ni har en sund syn på människan.

Av Pink Ozzy - 17 december 2018 12:33

Förr spelades det julmusik i radio vid speciella tillfällen. Nu har vi fler kanaler och det spelas julmusik hela tiden. Går man in i en affär eller varuhus så är det julmusik. Överallt bara väller julmusiken över oss.
Igår hörde jag att t o m Magnus Uggla har gjort om en av sina låtar till en jullåt. Nu väntar vi bara på att Tomas Ledin nedlåter sig till något sådant. Verkar ju som om alla artister måste den vägen vandra.
Nej, det ska bli så skönt när eländet är över.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se