Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 december 2018

Slut på fyrverkerier från 1 juni 2019 ?

Av Pink Ozzy - 28 december 2018 17:55

Läser att det fr o m 1 juni 2019 inte får inköpas raketer på pinne av kreti och pleti utan att man på något sätt ska vara certifierad.
Jag undrar hur det kommer att gå? Smällarna fick de ju bukt med genom förbud och även stora smällare/raketer. Men det var i sig enklare att kontrollera. Jag tror, tyvärr, att många idéer att kringgå detta kommer att kläckas. En del säger att det går att köpa utomlands, men frågan är vilka som kommer att sälja sånt på t ex Kanarieöarna i oktober? En del tänker säkert skicka efter från utlandet. Risken är dock att de blir av med detta när tullen tar grejerna.
Men det finns nog en stor uppfinningsrikedom tror jag. Vad sägs om att köpa raketer utan pinne, men med fäste för en pinne som man kan köpa bredvid som "blompinne".
Ok, jag erkänner, jag ser gärna på ett bra fyrverkeri klockan 0.00-0.15 Men folk börjar ju smälla flera dar i förväg och håller sen på till tre fyra på nyårsdagen. Dessutom inte under riskfria former. Det syns ju på både akuten och på räddningstjänsten. Många fingrar och ögon försvinner och ett antal bränder sätts igång med smällare.
För att inte tala om alla djur, både tama och vilda som blir totalt knäckta en sån här natt. Även små barn och gamla blir förskräckta och har svårt för smällarna.
Själv har jag aldrig i mitt liv köpt varken raketer eller smällare. Jo, när jag var barn hände det att jag köpte små ettöres. Men det är ju 100 år sedan, nästan.
Det förbud som nu kommer är ju självförvållat. Hade folk kunnat sköta det snyggt och t ex inte sålt till barn och riktat raketerna åt rätt håll så kanske det inte blivit nåt förbud.
Man pratar ofta om förbudssverige, men när man ser efter vilka förbud som finns så beror det på oss själva. Det är rötäggen som anser att de kan göra som de vill som förstör för alla andra. Skyll er själva.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se