Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2018

Av Pink Ozzy - 5 november 2018 17:02

Nu slår Postnord till igen. Man vill under nästa år inte längre dela ut post varje dag. Dessutom vill man höja portot med 1 krona per år. Jo, det är till att göra sig populär.
Skulle man då även kunna kräva att man delar ut ALL post till RÄTT mottagare? Detta år har vi fått fel post eller saknar post ca 20 ggr. M a o 2 gånger per månad. Dessutom har man många gånger inte skyndsamt delat ut posten.
Kort tid innan Wishs kunder skulle betala 75 kr plus moms på försändelser försvann ett drygt 10-tal försändelser bara sådär över en natt. Så antingen har någon på Postnord stulit en stor mängd försändelser eller så har någon givit order om att bara kasta dom i nån ugn. Det är för mig helt obegripligt att de bara skulle försvunnit. Numera så läser man av en kod precis innan den läggs i min låda. Detta gör att endast 2 försändelser inte kom fram som det skulle varav de senare hittade ett av dom.
Nej Postnord har gjort sitt. Man anser att dela ut post 5 dagar i veckan skulle vara otidsenligt. För mig känns det mer som att Postnord är otidsenliga som BARA delar ut posten 5 dagar. Epost och andra elektroniska brev delas ut 24/7.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 5 november 2018 11:06

Hideki Tojo föddes 1884 i Tokyo och dog 1948. Han var en japansk general och premiärminister, 1941 ?1948. Han var gift med Katsu, dotter till Mantaro Ito. Han brydde sig dock föga om dom.
Han gick i militärskola och kom 1905 ut som fänrik. Han fortsatte sin utbildning i både Japan och Tyskland som han såg upp till. 1935 blev han generallöjtnant och fick även några andra tjänster inom bl a polisväsendet. 1938 blev han krigsminister och var till 1941 chef för den japanska säkerhetstjänsten.

Under 1920-talet engagerade sig T?j? i konservativa ultranationalistiska militärkretsar. Han var medlem i den grupp av höga militärer som tryckte på för att Japan skulle gå i krig mot slutet av 1930-talet. I egenskap av försvarsminister 1940 var han av central betydelse för det japanska beslutet att ingå allians med Nazityskland och Italien. 1941 hade han utsetts till premiärminister och högste befälhavare för hela den kejserliga krigsmakten, en så dominerande samhällsinstitution vid denna tid, att de två posterna i förening i praktiken gjorde Tojo till diktator över Japan. T?j? tvingades avgå 18 juli 1944 efter en serie katastrofala motgångar i andra världskriget.Efter Japans kapitulation gjorde T?j? ett misslyckat försök att begå självmord genom att skjuta sig i bröstet med en revolver, men arresterades och ställdes inför domstol som krigsförbrytare. Hans läkare ritade ett kryss var hjärtat fanns så att Tojo skulle veta var han skulle sikta. Men han gjorde det så illa att kulan istället gick in i magen.

T?j? dömdes till döden den 12 november 1948 och avrättades genom hängning en dryg månad senare.
Varför berättar jag allt detta kanske du tycker. Jo, för att han har bidragit till mord på uppemot 30 miljoner människor. Han såg till att anfalla Kina samt en rad öar i Indokina. Han drog sig inte för att tortera folk på egen hand och hade skrivit ner 105 olika tortyrmetoder. M a o var han en riktig sadist.

Och nu kommer min fråga. Varför har vi glömt bort honom? Varför kommer vi bara ihåg Stalin och Hitler? Det finns ju fler ledare med starka sadistiska drag och som har bidragit till mångas död. Varför drar man hela tiden bara fram Hitler och Stalin. Vi har bl a Mao, Franco och ett antal till som gått fram som ångvältar i historien. Dessutom finns det ju ett antal svenska kungar på 1600 och 1700-talet som inte heller var Guds bästa barn.
Nej, låt historien vara historia och försök inte att återskapa dess ideologier. Glöm aldrig historien, men ha den heller inte som en förebild.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 5 november 2018 10:45

Det har gått 2 månader sedan vi röstade och inget har väl hänt egentligen. Kristensson fick mandat att försöka bilda regering men misslyckades. Då gick samma fråga till Lövén, men han misslyckades också. Då trodde väl de flesta att talmannen själv skulle ta åt sig sonderingsuppdraget. Men nej då, han lämnar över det igen till Kristensson?!?! Hur tänkte han då? Är det så illa att M tar in KD och SD? Nåja, då vet vi i s f var KD och M står. Om detta sker får jag en obehagskänsla och tänker tillbaka på 30-talet.....

Av Pink Ozzy - 4 november 2018 14:56

Vilken dag ! Solen skiner och alla i byn tycks vara ute för att insupa de sista solstrålarna som värmer. Jag bara längtar till våren. Visserligen älskar jag en ordentlig vit vinter, men det är ju i vår som man lever upp. De första frön sätts ner i början av februari och sen är ju trädgårdsåret igång. Det sås, gallras, görs, omplanteras, krattas, använder, klippa, trimmas, sätts ut, fejas, planeras och mycket annat.
Själv har jag stora ryggproblem numera och kan efter en hård arbetsdag inte röra mig dagen efter. Men jag bryr mig inte. Jag älskar min trädgård för mycket för att sluta. I bästa fall 10 år till. Sen är jag för gammal och ryggen kommer inte tillåta något annat än att vattna några krukor. Men den Dan den sorgen. Fram till dess ska jag njuta av både gamla och nya växter varje år. Bara njuta, varje dag, så länge jag bara orkar. Det finns ju trots allt tabletter.

Av Pink Ozzy - 4 november 2018 10:36

Teflon har funnits sedan slutet av 30-talet och patenterades av DuPont 1944. Mycket troligen hemlighöll man farorna utan körde bara på. Här gäller det pengar. Att människor föddes missbildade och djur i omgivningarna dog när de drack av vattnet i åarna brydde man sig först inte om. Enligt DuPont var ju teflon ofarligt. Men så är det inte. Värmer du upp teflon till 350 grader frigörs gifter som du andas in. Men det är inte det värsta. En ingrediens i Teflon hette tidigare C8. Nu har man gjort en del ändringar i specen och kallar det för Gen-X. Men det är fortfarande lika farligt, vilket innebär att om du släpper ner en droppe i en simbassäng på 50 meter så dör du !
Teflon finns inte bara i stekpannor. Nej, det finns i möbler, Gortex kläder och mycket annat. Giftet försvinner inte utan lagras i våra kroppar.
Man kan ju undra hur ett land som USA tillåter denna produkt och hur alla andra länder följer efter. Kanske därför 99% av alla människor har ämnen från teflon i sina kroppar. Genom åren har man nu erkänt att ämnet kan ge just missbildade barn, prostatacancer och 6 sjukdomar till. Jag ifrågasätter dock om detta är hela sanningen. Kan t ex Teflon biverkan till att så många numera får bokstavskombinationer som diagnos?
Polytetrapluroetan( ursäkta stavningen) , PTFE , kallas också för världen halaste produkt. Det är den som aldrig bryts ner utan bara ökar på vår jord.
Nu frågar jag mig, hur mycket tål en kropp?
Hur mycket till tål vår jord?
Vad gör våra partier för att dessa ämnen förbjuds?
Är det överhuvudtaget något parti som har det på sin agenda?
Under tiden som man diskuterar detta, vilket troligen handlar om årtionden, förgiftas vi sakta av kläder, möbler, stekpannor mm där teflon används. En av våra absolut största miljöbovar smyger kring oss och ingen lyfter ett finger.....

Av Pink Ozzy - 3 november 2018 11:36

De senaste dagarna har 2 saker upprört mig enormt.

1. Allt fler barn säljs eller stjäls för att på ett eller annat sätt hamna i sexcirkusen. 5% av alla barn som hamnar där är spädbarn!!! Jag tror det var 60%som var under 12 år.

2. Kvinnor hamnar av olika anledningar i prostitution. Antingen för att överleva eller för att de mot sin vilja skickas till Sverige från diverse länder och låses in i nån lägenhet för att där tvingas till sex med olika män.

Men snälla ni. Vad har ni för fel? Hur fan kan ni tycka att ett barn överhuvudtaget är ett sexobjekt? Har ni fel i huvudet? Gå till polisen eller nånstans där du kan få hjälp. Säg som det är att du tänder på småbarn och att du måste få hjälp. Får du inte det så ta ditt liv. Men låt barnen vara.

Och ni som köper sex av prostituerade. Vad får ni ut av det? Ett håll som kanske 100-tals snubbar har varit i före dig. Du ligger på en använd madrass och knullar någon som kanske bara ligger där som en madrass. Som tvingats ligga där och som kanske bara får mat för dagen. Där någon hallick får pengarna som du lämnar för din lilla " glädjestund".

Sorry, jag tål inte er som utför dessa illdåd. Och skulle jag får vetskap om att någon gör något sådant skulle jag troligen inte dra mig för att spöa upp hen ordentligt. Ja, jag skriver hen eftersom jag nu läst att även kvinnor ger sig på barn. Och ja, jag skulle med glädje stå i rättssalen och ta mitt straff för misshandel.

Av Pink Ozzy - 3 november 2018 11:18

Donald Trump anser jag, tillsammans men en handfull män till tillhöra världens farligaste just nu. Jan har en så stor makt över jordens länder och ekonomi just nu att det är direkt farligt för var och en. Men det är inte bara det.
Dessutom hotar han återigen andra länder med sanktioner. Men jag tror inte att det är för att de skulle ha misskött sig gentemot USA. Nej jag tror att det bara är för att USA ska dra in ännu mer pengar. Jag är dock orolig för att han till slut biter sig själv i svansen. Förr eller senare får de länder som nu missgynnas nog och går ihop mot USA och då är cirkusen verkligen igång.
Sedan ser han ju en ständig fara komma mot gränsen mot Mexico. Tidigare var det mexicanarna själva, men nu är det även folk från norra Sydamerika som vandrar i tiotusental mot USA. Något som Trump vill sätta stopp för med alla medel. Han vill inte släppa in en kotte. Folk kommer att dö en svältdöd vid gränsen. Något som den blonderade idioten inte bryr sig ett dugg om. Han har ju både pengar och mat. Någon medmänsklighet har han ju aldrig visat. Det är så jävla synd att man bara får sitta 2 mandatperioder i USA. Hade så gärna velat haft kvar Obama.

kursiv text(bilden är tagen från Aftonbladet. Önskar de, så tar jag bort den igen)

Av Pink Ozzy - 3 november 2018 10:56

Nu är det dags att lägga ner Idol. Själv tittar jag sedan många år bara de första 2 veckorna då man får se de som inte ens borde sökt. Men därefter är det bara ointressant nuförtiden. För många år sedan kom Darin, Mariette och Måns. Jag hade alla som klara vinnare redan efter första sången. De var outstanding. De senaste åren har dessa artister inte funnits.
Uppe på allt läser man varenda lördag att juryn är kass o s v. Så det tycks ju inte blivit bättre med åren. Nej, skippa Idol och ta fram en ny fredagsunderhållning.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se