Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2018

Av Pink Ozzy - 19 november 2018 08:45

Jag börjar på allvar ifrågasätta om Trump är helt frisk. Ok, HELT frisk har han ju aldrig varit, men nu är det väl snart frågan om han inte kan bli en fara för både USA och omvärlden. För att befästa min tes tar jag några exempel.
För ett tag sedan tog han med sig sitt paraply uppför trappan mot Air Force One . Väl uppe lyckades han inte få ihop det och lät det bara ligga utanför.
Igår var han i Kalifornien och tittade på brandeländet. I ett tal efteråt kallade han den värst drabbade staden för Pleasure i s f Paradise . Inte en gång utan två gånger.
I samma tal påstod han att de inte har brandproblem i Finland eftersom de där krattar sina skogar från löv mm. Det hade Finlands president sagt. Men för det första har han aldrig sagt det och för det andra undrar jag hur Trumps slutledningsförmåga är. Vet han överhuvudtaget hur stor skog finländarna har och hur många som skulle krävas för att utföra detta arbete? Eller är det så att varenda finländare står dagarna i ända och krattar skog? ????
Nej, jag tror nog att amerikanarna får hålla lite koll på sin president. Nåt fel är det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 november 2018 13:29

Dagligen läser vi om våldtäkter. Jag har skrivit om det tidigare, men det tycks inte gått in hos alla.
VÅLDTÄKT ÄR ALDRIG OK !
Frågor på det?
Ja, många men jag tar några.
Vad får dig att våldta en kvinna. Skicka mig ett svar tack.
Är ni gifta/sambos?
Vad får du ut av det?
Varför kan du inte bara ta livet av dig? Ja men seriöst. Vore det inte bättre att du sabbar ditt eget liv i s f att förstöra kvinnors?
Jag vet inte vad jag skulle göra om någon våldtog min fru, mina barn eller barnbarn troligen skulle jag nog förr eller senare få tag i aset och se till att han inte ens kunde pissa genom skinnflöjten .
Nej, lås in asen och kasta bort nyckeln eller gör medicinska experiment med dom, men släpp aldrig ut dom igen. De blir aldrig som vi andra.
ETT NEJ ÄR ETT NEJ ! Fatta det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 november 2018 10:41

Inom idrotten och speciellt fotbollen vill man ha mer lika lön. Men jag förstår inte varför. Lika lön för lika arbete säger man . OK, då ska vi se. Storlagen i Europa på den manliga sidan har utsålda hus flera år framåt. Damerna drar väl på sin höjd några 1000. Reklaminkomsterna och TV-inkomsterna för klubbarna blir ju också därefter. M a o drar killar på den nivå in en hel massa mer pengar och ska fördelas mellan dom som drar in dom.
MEN jag ser dock även andra lägen . Tittar vi på nationell nivå så tycker jag att skidor, skicross, skidskytte och alpint är alla idrotter där damer och herrar är ganska lika. Ofta tävlar de på samma platser. Att tjejerna inte åker lika fort spelar liksom ingen roll. Det är fighten som räknas och vi har nu under många år haft lika duktiga tjejer som killar. Men det gäller Sverige. I andra länder kan killar eller tjejer vara betydligt bättre.
Ishockey då? Tyvärr tjejer, det är inte ens samma sport ni utför. Nog om det.
Handboll? Killarna har ju nu varit bra i snart 30 år, men på senare år har tjejerna kommit starkt. Dessutom, till skillnad mot hockey och fotboll tycker jag nog att handbollstjejer får ta mest stryk och jag gillar att titta lika mycket på herr som för damlandslaget.
Simning? Borde självklart vara lika lön. Numera är ju Sjöström bäst i världen och bör vara den bäst betalde simmaren.
Nu har jag bara tagit några exempel och hoppas att folk har större förståelse för skilda löner.

Av Pink Ozzy - 18 november 2018 10:20

Följde en Facebooktråd som handlade om dam och herrlöner inom sporten. Alla vet ju att herrlöner i snitt ligger betydligt högre. I grunden inget konstigt. En del tycker dock att det ska vara lika lön för lika arbete, men ser inte hela bilden. Man ser det man vill se, d v s att 11 spelare springer i 2 x 45 minuter på en plan och ska ha lön efter det. Men det är ju inte ens halva sanningen. Finns något som heter "varumärke" och är något man ska vara ytterst rädd om. Och det den ene idrottaren gör kan vara helt fel för en annan. Typexempel är Zlatan . Han har förvandlat "the bad boy" till något för honom fördelaktig. Han syns på och utanför planen och betalas därefter.
Ni som är för lika lön måste släppa det och inse att själva idrotten bara är en del av paketet. Du får betalt för ditt spel, ditt beteende på och utanför plan, ditt marknadsvärde mm. Ta Zlatan igen. När han kom till Manchester sålde han väl Zlatantröjor för 800 miljoner på en vecka. Det här väl alla damer tillsammans inte åstadkommit. Han gör reklam för både sig och sin klubb. Hans " improviserade" uttalanden är nog rätt så regisserade i många fall. Så han drar ju in pengar till både sig själv och klubben.
Finns väl ingen tjej som är i närheten av Zlatan vad det gäller att älska eller hata. Vi kan ju jämföra med t ex Marta. En fantastisk kvinnlig spelare. Men visar du bilden för 100 personer på stan är det nog inte många som känner igen henne . Vad jag menar är också att du inte bara ska gå runt i Sverige och fråga utan får gå runt lite i olika länder. Sverige har trots allt ett bra fotbollskunnande. Men vi är bara 10 miljoner av några miljarder.
Däremot finns det andra sporter där lönerna borde kunna vara mer jämna. Men för att det inte ska bli ett så långt inlägg skriver jag ett separat inlägg om det.

Av Pink Ozzy - 17 november 2018 13:01

Snart har elden i Kalifornien krävt 100 döda. Dessutom saknas 1000. Staden Paradise är ruiner och även en massa mindre byar och enskilda hus. Hur kommer det sig att det kan bryta ut en så enorm brandhärd? Ja den direkta orsaken till att en brand uppstår är värme, cigarettfimpar, campingeldar, grillar, glas som träffas av solen och blir till ett brännglas, blixtar eller någon som avsiktligt tänder på. Så att möjligheterna är många och det är i princip bara blixten som inte orsakas av människan. Nåja, i undantagsfall kan även t ex eukalyptusträd självantända när de är små.
MEN varför släcker man inte branden ? Orsakerna är väl flera även där. Oländig terräng, hårda vindar och bristande resurser. Och det är resurserna som inte räcker till som Trump får ta på sig. Att minska skatteintäkterna gör ju även att brandkåren får mindre anslag. Innebär färre brandmän, färre släckningsbilar, flygplan mm. Så nu får många lida för att de röstade fram Trump till president. Men så är ju nu amerikanarna. Populistiska och egenkära till max. Nu får dom betala ett högt pris.

Av Pink Ozzy - 17 november 2018 12:41

Den senaste tiden kommer allt fler klimathot och undersökningar om det. Som det ser ut just nu förbrukar Sverige lika mycket varor ( mat, drivmedel, vatten, kläder, ja allt ) som om vi hade 4 jordar. Så om alla i världen skulle förbruka lika mycket skulle varorna fyllas på på nyårsdagen och vara slut kring påsk. Resten av året fick vi helt enkelt dö. Krig skulle självfallet vara oundvikligt, jorden skulle utarmas och vattnet i våra hav stiga.
MEN vi är inte där - än. Men om vi fortsätter i världen som vi gör just idag så kommer världshaven ha höjts med 1 meter när era barnbarn som föds nu går i pension. Nu kanske du inte bryr dig om det eftersom du bor i inlandet. Men tänk så här. OM det händer kommer enorma landområden att stå under vatten. Inte bara de som idag ligger 1 meter ovanför utan betydligt mer eftersom vattnet kommer att äta sig in i landet. Alla de som lever i dessa områden vill ju inte bo kvar utan vi kommer att se en enorm flyktingvåg som troligen blir betydligt större än den nuvarande.
En avgörande orsak är vårt bilåkande, flygande, skövling av urskogen mm. Redan nu har jordens temperatur höjts och låter vi det gå ytterligare 0,5 grader är det troligen försent. Och har det väl börjat så lär det gå undan. När bollen väl rullar så lär det nog vara adjöss med levande varelser på jorden.
Vattnet och maten kommer inte att räcka, vilket det ju inte gör redan idag. Detta kommer att skapa krig mellan länder och bråk, rasism, slagsmål om mat, brottsligheten ökar dramatisk o s v.
MEN va fan, då lever ju inte du. Så inte bryr väl du dig om det - eller?

Av Pink Ozzy - 17 november 2018 12:16

Läser idag att en knäppgök med ett kors försökte köra över en kvinna och hennes barn. Hon är flykting, muslim och hade huvudbonad. Anledningen för hans beteende var just att hon hade en huvudduk!
Jag är döpt kristen i en ganska djupt religiös släkt. Nåja, det var farfar som såg till att alla hans barn och barnbarn gick till kyrkan på söndagar och hade dökoll på släkt och vänner. Tävlar den som inte gick. Den fick ha en mycket bra ursäkt.
Numera är jag i det närmaste ateist. Jag tittar tillbaka på alla krig och ser att de flesta beror på skillnader i religioner. Även om ledarna egentligen inte bryr sig så används religionen i retoriken.
MEN trots detta skulle jag inte få för mig att skada någon bara för hen har en viss tro. Det är ju helt sjukt. Jag gillar inte att kvinnor har huvuddukar, burkor eller andra speciella klädesplagg som ska skyla delar av deras kroppar. Det är ett sätt att nedvärdera kvinnorna. Och det är inte bara en muslimsk företeelse. Ja vet i och för sig inte hur det är numera, men när jag var liten så skulle kvinnor ha en hatt eller huckle även i den katolska kyrka jag tillhörde. Männen skulle tvärtemot ta av sig hatt om de hade en sådan med sig.
Jag tycker att man absolut inte får ge sig på enskilda kvinnor med någon form av våld. Visst, man kan på ett värdigt sätt påpeka sin inställning, men våld eller hot är fan inte OK. Är det dessutom så att man använder sin bil så borde körkortet dras in för då har man ett fel i huvudet.
Nej, försök att förändra systemet. Tala om för era politiker att ni inte tycker om att kvinnor nedvärderas och be dom att tala om det när de träffar representanter för dessa länder, kulturer, religioner. Där går gränsen. Kvinnor, och speciellt krigsflyktingar ska kunna leva säkert i vårt land. Vi får inte nedlåta oss till samma nivå som man gör i vissa länder.

Av Pink Ozzy - 16 november 2018 09:57

Det är sol idag. Nåja, några moln också. Men mestadels sol. Äntligen lite lust att göra något. Jag tillhör dom som har en lista i köket. På den skriver jag och frugan saker som JAG ska göra. Får jag lust så gör jag det. Så idag blir det några musfällor som ska gillras. Ska också rensa ett avlopp och börja bygga på en ministällning till en växthus. Blir ca 50 x 100 x 120 skulle jag tro.
Sen tar vi en wirre till fikat och lugnar ner mig lite .
Trevlig helg.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se