Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2018

Av Pink Ozzy - 25 november 2018 09:48

Vad har Lady Gaga, Pink, Jennifer Lopez, Katy Perry m fl gemensamt? Jo, de tjänar alla över 400 mille i år. Till skillnad mot fotbollen tycks två företeelser råda. Det första är att du bara betalas efter prestation. Det andra är att de som har mest gapar mest över ännu mer.
Fotbollen har lite andra förutsättningar. Speciellt på damsidan. Oavsett om du är på topp eller en bit därunder får du inte så jättemycket eftersom ditt varumärke inte värderas lika högt. Dessutom är det som så i fotbollen att alla vill ha mer.
Ytterst få kvinnliga fotbollsspelare har ett varumärke värt att satsa på. Inom friidrotten är det lite bättre. Där får eliten lite mer, men trots det inte lika mycket som männen.
Funderar man en stund är det egentligen lite konstigt. Männens varumärke är mer välbetald än tjejerna, trots att kvinnor allt som oftast är de som handlar t ex kläder, smink och parfym.
Det skiljer sig dock på en väsentlig punkt. Kläder, smink, parfym mm saluförs inte med hjälp av killtjer som spelar fotboll utan av professionella modeller. Snygga och med långa ben.
På herrsidan är det annorlunda. De köper deodoranter och T-tröjor med idolens namn på. Då använder man inte tjejkillar utan sina grova idoler. Vare sig de är snygga eller inte.
För ingen kan väl säga att Sanchez, Ribbery eller Messi är snyggare än t ex Kosovo Asslani.
Rättvist? Nej, det kan väl ingen hålla med om. Men så ser tyvärr världen ut och så länge det är så och killarna har mångtusen fler åskådare på läktarna och framför Tv-rutan kommer vi att ha skillnader.
Så börja och sjung Nilla.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 24 november 2018 13:58

Man kan ju inte annat än att bocka och tacka för en fantastisk uppvisning när de svenska tjejerna vann guld i curling-EM.
Strax ska killarna försöka att göra samma bedrift.
Och ni Nilla Fischer är det så att jag håller med dig.
I curling är killarna och tjejerna precis lika bra i EM.
Nåja, killarna har väl vunnit nån match mer men det spelar ingen roll.
I detta fall borde killar och tjejer ha samma pengar.
Lika pengar för lika arbete och jag kan inte se att det är någon skillnad på deras spel.
Än en gång
GRATTIS !

ANNONS
Av Pink Ozzy - 22 november 2018 11:08

Vad håller våra politiker på med? Har de någon form av övertro på sig själv. Först M sen S och nu C. Alla vill men ingen kan. Det är sorgligt vilka usla förhandlare dom är. Och nu är det väl i det närmaste kört. Nu lutar väl allt mot ett extraval vilket kan innebära att vi har 1-3 mindre partier i riksdagen. Det kan ju i o f s bli intressant för vissa partier och mindre kul för andra. L, Kd och M ligger ju inte direkt bra till.
MEN som sagt. Usla förhandlare är dom, vilket säger en hel del om hur djupt de grävt ner sig i leran under valrörelsen. Och dessa damer och herrar får lön via våra skattekronor. Fy fan.

Av Pink Ozzy - 22 november 2018 00:23

På fotbollsgalan var snacket efteråt vad Nilla Fischer sa efter att ha fått sin Diamantboll. Nu har hon haft sönder den. Vilket praktarschel.
Sedan detta "brandtal" har jag funderat hit och dit och blir än mer förvånad.
Att spela t ex fotboll är ju en hobby. Har man frimärkssamling eller aktier som hobby t ex så får man pengar ibland och ibland förlorar man. Finns nog fler sådana hobbys.
Fischer har som hobby att spela fotboll. Varför anser hon att hon ska ha samma betalning som männen? Det finns ju inte i t ex ovanstående exempel.
Nu har hon tur att hon har en hobby som drar lite publik och har lite sponsorer o s v, vilket innebär att spelarna kan dela på den summan. Killarna har också den möjligheten och tar självfallet den.
Så varför ska Nilla Fischer ha mer betalt än hon skrapar ihop? Jag fattar inte det. Vilket skevt tänk.
Och någon mer Diamantboll ska hon fån inte ha när hon inte vårdar dom hon fått.

Av Pink Ozzy - 21 november 2018 19:49

Bryr du dig om Black friday? Inte jag. Kommer nog inte ens att gå in i nån affär den dagen. Känner att jag bara blir lurad. Har under en tid kollat några få produkter som kan "reas" på fredag och jag har sett att priserna sakta höjts. Ska verkligen bli kul och se om och hur mycket de sänks på fredag.

Av Pink Ozzy - 21 november 2018 19:42

Jag brukar kolla på Botched på kanal 12. De visar 2 fantastiska läkare som försöker räddas det som räddas kan när plastikoperationer hos andra gått åt skogen. Men enormt många gångar undrar jag VARFÖR? Jo, jag förstår att läkarna gör ett mycket bra jobb, men jag menar innan dess. Vad får kvinnorna (som tycks vara ca 90%) att överhuvudtaget i så stor utsträckning vara så fixerade vid sina bröst eller andra kroppsdelar? Väldigt ofta tycker jag att det inte finns någon som helst anledning . Många blir dessutom fula med sina anknäbbar och basketbollar till bröst.
Vem är det som bestämmer och vem sätter normen ? Många lägger sig under kniven 10, 20 30 gånger för miljontals gånger. OK, de kanske i vissa fall stannar upp utseendet en aning i några år, men förr eller senare kommer åldern ikapp och vad gör de då ?
Nej tjejer, försök och var nöjda över era kroppar. I längden kommer ni att tjäna på det och hitta den som älskar dig för den du är. Eller vill du vara med någon som älskar dina nervgifter (Botox) och plastdetaler mer än dig? I så fall är han nog inte mycket värd. Var dig själv !

Av Pink Ozzy - 21 november 2018 13:27

Det är rent skrämmande hur man på alla sätt försöker lura oss konsumenter. Jag ska ta några exempel.
Tuber med t ex ost, kaviar och tandkräm ser likadana ut, men vikten minskar. Priset går inte ner utan snarare upp.
Flera kaffeföretag har sakta minskat sina förpackningsstorlekar från 500 gram till 475 till 450 och t o m 425. Priset är dock detsamma. Alla försöker ha ungefär samma pris, men justerar det med minskat innehåll.
Hushålls- och toapapper ska vi inte tala om. Hur ofta hör jag inte makar diskutera dessa papper och en säger att "Den här är ju mycket billigare". Att det sedan innehåller allt från 17 till 32 meter och dessutom har stora kvalitetsskillnader bryr man sig tydligen inte om.
Och så där fortsätter det vara efter vara. Man ändrar lite här och lite där, fixar och trixar med innehållet allt för att lura oss att köpa en vara som egentligen varken är billigare eller bättre totalt sett.
Fixa och trixa ja. Har ni kollat på innehållsförteckningarna? Ta t ex räksallad . En del är det ju knappt nån räka i. Det man får är lite färgämnen med betor, nån kräm och kemikalier. Borde förbjudas.
Och det finns många liknande skrämmande exempel där man över tid bytt ut innehållet mot billigare ingredienser som vi ofta t o m har tvivelaktiga kunskaper om.
Nej ni tillverkare. Dags att säga ifrån. Vi vill kunna jämföra så sluta med att ändra storlekar och innehåll.

Av Pink Ozzy - 19 november 2018 19:52

När man ser att Afghanistan så sakta tycks tas över av talibaner så kan jag inte fatta att man ens diskuterar att skicka tillbaka folk till landet. Vore bättre man på ett bra sätt hade ett program för att få dessa ,ofta unga killar, att kunna återgå till ett samhälle . Det gäller bl a att visa hur vi ska behandla kvinnor och att de utbildas så de kan få ett arbete . Lägger man ner lite resurser på detta kommer det att bli bra medborgare.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se