Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 november 2018

Alla försöker att lura oss konsumenter

Av Pink Ozzy - 21 november 2018 13:27

Det är rent skrämmande hur man på alla sätt försöker lura oss konsumenter. Jag ska ta några exempel.
Tuber med t ex ost, kaviar och tandkräm ser likadana ut, men vikten minskar. Priset går inte ner utan snarare upp.
Flera kaffeföretag har sakta minskat sina förpackningsstorlekar från 500 gram till 475 till 450 och t o m 425. Priset är dock detsamma. Alla försöker ha ungefär samma pris, men justerar det med minskat innehåll.
Hushålls- och toapapper ska vi inte tala om. Hur ofta hör jag inte makar diskutera dessa papper och en säger att "Den här är ju mycket billigare". Att det sedan innehåller allt från 17 till 32 meter och dessutom har stora kvalitetsskillnader bryr man sig tydligen inte om.
Och så där fortsätter det vara efter vara. Man ändrar lite här och lite där, fixar och trixar med innehållet allt för att lura oss att köpa en vara som egentligen varken är billigare eller bättre totalt sett.
Fixa och trixa ja. Har ni kollat på innehållsförteckningarna? Ta t ex räksallad . En del är det ju knappt nån räka i. Det man får är lite färgämnen med betor, nån kräm och kemikalier. Borde förbjudas.
Och det finns många liknande skrämmande exempel där man över tid bytt ut innehållet mot billigare ingredienser som vi ofta t o m har tvivelaktiga kunskaper om.
Nej ni tillverkare. Dags att säga ifrån. Vi vill kunna jämföra så sluta med att ändra storlekar och innehåll.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se