Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 18 november 2018

Sporten skiljer på kvinnor och män.

Av Pink Ozzy - Söndag 18 nov 10:20

Följde en Facebooktråd som handlade om dam och herrlöner inom sporten. Alla vet ju att herrlöner i snitt ligger betydligt högre. I grunden inget konstigt. En del tycker dock att det ska vara lika lön för lika arbete, men ser inte hela bilden. Man ser det man vill se, d v s att 11 spelare springer i 2 x 45 minuter på en plan och ska ha lön efter det. Men det är ju inte ens halva sanningen. Finns något som heter "varumärke" och är något man ska vara ytterst rädd om. Och det den ene idrottaren gör kan vara helt fel för en annan. Typexempel är Zlatan . Han har förvandlat "the bad boy" till något för honom fördelaktig. Han syns på och utanför planen och betalas därefter.
Ni som är för lika lön måste släppa det och inse att själva idrotten bara är en del av paketet. Du får betalt för ditt spel, ditt beteende på och utanför plan, ditt marknadsvärde mm. Ta Zlatan igen. När han kom till Manchester sålde han väl Zlatantröjor för 800 miljoner på en vecka. Det här väl alla damer tillsammans inte åstadkommit. Han gör reklam för både sig och sin klubb. Hans " improviserade" uttalanden är nog rätt så regisserade i många fall. Så han drar ju in pengar till både sig själv och klubben.
Finns väl ingen tjej som är i närheten av Zlatan vad det gäller att älska eller hata. Vi kan ju jämföra med t ex Marta. En fantastisk kvinnlig spelare. Men visar du bilden för 100 personer på stan är det nog inte många som känner igen henne . Vad jag menar är också att du inte bara ska gå runt i Sverige och fråga utan får gå runt lite i olika länder. Sverige har trots allt ett bra fotbollskunnande. Men vi är bara 10 miljoner av några miljarder.
Däremot finns det andra sporter där lönerna borde kunna vara mer jämna. Men för att det inte ska bli ett så långt inlägg skriver jag ett separat inlägg om det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:50

När jag går in på Twitter hittar jag dagligen upp till 5,6 tweets från Trump. Han verkar söka legitimitet för sina dumheter på Twitter. Samtidigt fu deras jag på om han hinner med att jobba nångång? Kan det vara så att han har en spökskrivare? Tyck...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under min...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta k...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt s...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 dec 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på. 10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se