Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 17 november 2018

Bränderna i Kalifornien är Trumps fel.

Av Pink Ozzy - 17 november 2018 13:01

Snart har elden i Kalifornien krävt 100 döda. Dessutom saknas 1000. Staden Paradise är ruiner och även en massa mindre byar och enskilda hus. Hur kommer det sig att det kan bryta ut en så enorm brandhärd? Ja den direkta orsaken till att en brand uppstår är värme, cigarettfimpar, campingeldar, grillar, glas som träffas av solen och blir till ett brännglas, blixtar eller någon som avsiktligt tänder på. Så att möjligheterna är många och det är i princip bara blixten som inte orsakas av människan. Nåja, i undantagsfall kan även t ex eukalyptusträd självantända när de är små.
MEN varför släcker man inte branden ? Orsakerna är väl flera även där. Oländig terräng, hårda vindar och bristande resurser. Och det är resurserna som inte räcker till som Trump får ta på sig. Att minska skatteintäkterna gör ju även att brandkåren får mindre anslag. Innebär färre brandmän, färre släckningsbilar, flygplan mm. Så nu får många lida för att de röstade fram Trump till president. Men så är ju nu amerikanarna. Populistiska och egenkära till max. Nu får dom betala ett högt pris.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se