Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 17 november 2018

Respektera religionen

Av Pink Ozzy - 17 november 2018 12:16

Läser idag att en knäppgök med ett kors försökte köra över en kvinna och hennes barn. Hon är flykting, muslim och hade huvudbonad. Anledningen för hans beteende var just att hon hade en huvudduk!
Jag är döpt kristen i en ganska djupt religiös släkt. Nåja, det var farfar som såg till att alla hans barn och barnbarn gick till kyrkan på söndagar och hade dökoll på släkt och vänner. Tävlar den som inte gick. Den fick ha en mycket bra ursäkt.
Numera är jag i det närmaste ateist. Jag tittar tillbaka på alla krig och ser att de flesta beror på skillnader i religioner. Även om ledarna egentligen inte bryr sig så används religionen i retoriken.
MEN trots detta skulle jag inte få för mig att skada någon bara för hen har en viss tro. Det är ju helt sjukt. Jag gillar inte att kvinnor har huvuddukar, burkor eller andra speciella klädesplagg som ska skyla delar av deras kroppar. Det är ett sätt att nedvärdera kvinnorna. Och det är inte bara en muslimsk företeelse. Ja vet i och för sig inte hur det är numera, men när jag var liten så skulle kvinnor ha en hatt eller huckle även i den katolska kyrka jag tillhörde. Männen skulle tvärtemot ta av sig hatt om de hade en sådan med sig.
Jag tycker att man absolut inte får ge sig på enskilda kvinnor med någon form av våld. Visst, man kan på ett värdigt sätt påpeka sin inställning, men våld eller hot är fan inte OK. Är det dessutom så att man använder sin bil så borde körkortet dras in för då har man ett fel i huvudet.
Nej, försök att förändra systemet. Tala om för era politiker att ni inte tycker om att kvinnor nedvärderas och be dom att tala om det när de träffar representanter för dessa länder, kulturer, religioner. Där går gränsen. Kvinnor, och speciellt krigsflyktingar ska kunna leva säkert i vårt land. Vi får inte nedlåta oss till samma nivå som man gör i vissa länder.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se