Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 13 november 2018

Zlatan va Fischer

Av Pink Ozzy - Tisdag 13 nov 10:06

Igår var det den årliga fotbollsgalan. Zlatan fick "som vanligt" ett pris och även Nilla Fischer. Det som skiljer Zlatan och Fischer åt är mycket. T ex har Zlatan både humor och självironi, medan Fischer bara tycks vara en bitterfitta.
Jag har tagit upp detta i något tidigare sammanhang, men får väl göra det igen. Finns ett ordspråk som heter något som "lön efter förtjänst". Här kommer Fischer och vill ha jämlik lönesättning. Varför?
Ta Bajens herrar som snittar över 20000 pers på hemmaplan. Vad snittar damlaget på?
Zlatan sålde T-shirts för nånting på 800 miljoner första månaden han var i Manchester United. Vill man ha en tröja med Fischer (fiskare på tyska) så får man väl besöka en sportaffär med fiskeartiklar.
När lagen i de olika herrligorna spelar gör man upp om saftiga kontrakt. Damfotbollen visas knappt nån kanal.
Hur kan då flatan Fischer kräva samma betalning som herrarna?
Varje förening måste sköta sin bokföring och plus/minus måste gå ihop. Om nu Wolfsburg (Fischers klubb) spelar in 50 miljoner (OBS! Bara en siffra som ett exempel) och så kommer jämnställhetsminister Fischer in och vill ha 500 miljoner för att killarna får det. Hur fan har hon tänkt att det ska gå ihop?
Jag ser gärna på damfotboll på högre nivå. Lika spännande som herrarna och färre svanar på plan, vilket gör fotbollen en tjänst. Men fortfarande råder marknaden och om Nike (exempel, finns även andra märken) vill ge 1 miljard till herrfotbollen och 50 miljoner till damfotbollen så här de iskallt räknat med att bägge kontrakt går ihop. Återigen, MARKNADEN.
Så lilla Nilla, lär dig lite företagsekonomi när du slutar spela så kanske även du förstår vad det handlar om.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:50

När jag går in på Twitter hittar jag dagligen upp till 5,6 tweets från Trump. Han verkar söka legitimitet för sina dumheter på Twitter. Samtidigt fu deras jag på om han hinner med att jobba nångång? Kan det vara så att han har en spökskrivare? Tyck...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under min...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta k...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt s...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 dec 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på. 10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se